Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Comparatie consum - Carte vs Realitate

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Cam dupa 10000 km e motorul lasat, parca merge mai fain si consuma mai putin cu 0.5-1 l /100km decat in primii km.
    Toyota Avensis 1.8 VVT-i

    Comment


    • #32
      Salutare.

      Al meu 1,6 VVTi e destul de setos; adevarat e ca si eu am piciorul cam greu .

      Acuma serios.

      Mergand ca pensionarul: schimb la 2000 rpm, folosit treapta 5 ff. des, mers maxim 50 kmph, am reusit, IN BUCURESTI (atentie mare, consuma si cand stai ca dobitocul la semafor, pentru ca au visat basel si cu vide-anu, noaptea, proiecte faraonice) sa scot un 10,5; deci nu foarte sus fata de ce declara producatorul.

      Consumul real, practicat de mine (6000 rpm frecvent ) este de 13-13,5.

      Personal cred ca e un consum decent pentru 124 bhp, in conditiile in care imi place sa aud motorul. Mai mult, fata de dieselul pe care l-am avut inaintea Rollei (90 bhp, turbo cu intercooler), ca bani alocati lunar carburantulu, benzina imi pare un pic mai avantajoasa (poate si din cauza ca motorina e mai scumpa ca benzina).

      In afara bucurestiului, pe DN, fara sa ma dau prea tare la ea (maxim 120 si pentru perioade scurte, in depasiri, in rest cam 90-100 kmph) am scos cam 7,5.

      Pe "autobahnu` mioritic" a "papat" cam 8, dat in goarna, 140-160 kmph, chiar si 180, dar nu prea des.

      Consumuri calculate de BC-ul personal, adica litrii de pe chitanta de la PECO raportati la kilometrii de pe bord. Mentionez ca nu prea am sesizat diferente mari fata de ce calculeaza BC-ul japonez.

      Una peste alta, nu este cea mai economica masina, dar daca urmaream sa consume putin alegeam alta motorizare.

      Consumurile le-am facut asa, de amorul artei, pentru ca acest aspect ma lasa rece; vorba nevestei mele: "ce-i mai faci consumul, acuma ai cumparat-o, ura si la gara". Au si ele dreptate ceteodata.

      Hai sa fiti iubiti si sa dati pe la service odata la 15k km.

      Era sa uit; am 3500 km parcursi, deci sunt optimist, poate mai scade ...
      Last edited by codrellu; 04-18-2008, 17:07 PM.
      New Corolla 1.6 VVTi Luna

      Comment


      • #33
        Sigur mai scade, dar nu se apropie de zero niciodata!
        Toyota Avensis 1.8 VVT-i

        Comment


        • #34
          Originally posted by codrellu View Post
          Salutare.

          Al meu 1,6 VVTi e destul de setos; adevarat e ca si eu am piciorul cam greu .

          Acuma serios.

          Mergand ca pensionarul: schimb la 2000 rpm, folosit treapta 5 ff. des, mers maxim 50 kmph, am reusit, IN BUCURESTI (atentie mare, consuma si cand stai ca dobitocul la semafor, pentru ca au visat basel si cu vide-anu, noaptea, proiecte faraonice) sa scot un 10,5; deci nu foarte sus fata de ce declara producatorul.

          Consumul real, practicat de mine (6000 rpm frecvent ) este de 13-13,5.
          Cam greu e inteles cum poti merge la un regim cu turatii aproape de rosu, in Bucuresti.
          Asta ar insemna ca treptele de viteza de la 3 in sus sa nu le folosesti mai deloc.
          La 6000 in a 3-a esti la 120 km/h.
          Honda Accord 2.0 Special Edition MT

          Comment


          • #35
            Originally posted by ovidiudinutm View Post
            Cam greu e inteles cum poti merge la un regim cu turatii aproape de rosu, in Bucuresti.
            Asta ar insemna ca treptele de viteza de la 3 in sus sa nu le folosesti mai deloc.
            La 6000 in a 3-a esti la 120 km/h.

            Pai nu o lua si tu "ad literam". "Frecvent" nu inseamna ca la fiecare plecare de pe loc o duc in 6000 rpm, ci doar ca nu ma feresc de turatia aia, atunci cand vreau sa fac o manevra rapida. Nu intelege ca merg cu 120 prin oras, ca nu mai aveam carnet de mult.

            Ideea e ca merg destul de sportiv, deci nu ma gandesc la consum. A nu se intelege ca imi place sa "tai fata", sunt un sofer destul de disciplinat, dar imi place sa mai bag mintile la loc in capul unora cu loganuri "tunate" sau alte marci auto, pe care habar n-au sa le conduca (a nu se intelege ca sunt vreun Titi Aur sau Christian Loeb in devenire).

            Multumesc pentru rabdarea de a citi ce aberez si eu pe aici.

            Sa fiti iubiti.
            New Corolla 1.6 VVTi Luna

            Comment


            • #36
              Eu sunt multumit de consum la masina mea.
              Recent am facut 1000 km iasi - bucuresti - iasi - botosani.
              Traseul a fost facut intr-o singura zi, si am cam calcat-o.
              Primi 130 km i-am facut intr-un regim mai econom: 60-80 in localitate si 100-120 in afara. Consumul mediu pentru aceasta distanta a fost de 6.0
              Dupa asta am vazut ca s-ar putea sa intarzii am inceput sa o calc. Eram curios si cum se comporta. Asa ca i-am dat si 180 km/h si mergea si mai mult dar erau mai multe masini. Oricum cand i-am dat 180 pentru cativa km ... mi-a sarit consumul mediu de la 6.0 la 6.4.
              iar restul de 270 km i-am facut intr-un regim destul de accelerat.Multe depasi in regim turat viteze intre 120 -160 km/h.

              La intrare in bucuresti aveam mediu 6.9 iar dupa 30 km de bucuresti aveam 7.4. Era vineri si a trebuit sa trec prin obor de 2 ori (era weekend-ul cand a fost inchis, noroc de gps ca am luat prin cartiere si am scurt cel putin 30 min de asteptare :P )

              De la bucuresti pana la iasi am calcat-o si mai tare. si consumul s-a stabilizat undeva intre 7.0 si 7.1. La final dupa 1000 km aveam 7.1.

              Tinand cont ca un prieten de al meu are vw passat 2.0 130 cai si in acelas regim i-a luat 6.6 l/100, pot sa zic ca pe mine ma costa mai putin drumul :
              6.6 * 4.4 = 29.04 Ron si 7.1 * 3.78 = 26.84.
              In oras in ultima luna consumul exclusiv oras (iasi) pe distante scurte in general ~ 3 km si tot timpul cu motorul rece am reusit sa scot consumul mediu de 9.5. Ce e drept un mers normal .. nu turat si nici chiar babesc.

              Tinand cont de toate astea ... nu imi pare rau ca mi-am luat benzina.
              Si am inteles ca s-ar putea sa mai coboare consumul pana in jur de 10k.
              Toyota Avensis 1.8 vvvt-i

              Comment


              • #37
                Acum de pasti am fost la parinti ... drumul dus (170 km) vineri seara .. nu ma grabeam nicaieri si asa am mers la consum. Eram curios cat pot sa scot. Viteza medie a fost in jur de 62.5 km/h. In afara localitatii intre 80-100. In localitate intre 55-75.
                Consumul pe aceasta distanta a surpriza 5.4. Nu mi-a venit sa cred.
                La intoarcere nu am mai venit singur si am mers 2 masini. Chiar daca ploua afara am tras destul de tare de ea. Nu stiu consumul mediu .. dar in afara peste 115 (max 145 ) si in oras 65-90.
                Consumul mediu a urcat la 5.9 (de la 5.4).
                Toyota Avensis 1.8 vvvt-i

                Comment


                • #38
                  Originally posted by mariusx View Post
                  Eu sunt multumit de consum la masina mea.
                  Me too.

                  ... Suntem acei fericiti posesori de Toyota ...

                  Oo, ya
                  トヨタ アベンシス セダン 2.2 D-4D --- 2005 --- 145.000 km

                  Comment


                  • #39
                    Nu scot cu 1.6 consum de 5.4 nici daca merg cu 90 constant in afara.Sper ca dupa 5000 -6000 km sa se mai lase consumul si la mine.

                    Comment


                    • #40
                      Pornit din oraş, în câţiva zeci de km, consumul mediu cel mai mic realizat pînă acum. Am cam 9000 km la bord.
                      Attached Files
                      73 de Zoli / YO5CRQ

                      Comment


                      • #41
                        Aici puteti vedea, consum, Avensis 1.8, pe Transfagarasan (iulie 2007)
                        Attached Files
                        Honda Accord 2.0 Special Edition MT

                        Comment


                        • #42
                          Oameni buni, da-ti-le mancare la motoarele voastre !!! Eu am diesel (1.4) si fac tot timpul drumuri Timisoara - Cluj - Sibiu - Deva dar apas pe acceleratia aia bine de tot. Bine de tot insemnand 140 in afara localitatiilor... consumul mediu pe care-l am de vreo 2000 km incoace este de 5.6... nu-mi scade sub nivelul acesta, dar sunt multumit cum merge masina si in cat timp ajung la destinatie. Si mai nou alimentez numai de la Rompetrol cu E-Fix si chiar simt diferenta
                          TOYOTA COROLLA 1.4 D-4D LUNA, 2007, E15

                          Comment


                          • #43
                            oricum 5.6 costa ceva ban....la cat costa 1 litru de motorina.
                            ese ceva mai simtitor la pret disel....nu cred ca merita sa cumperi. pe masina mea laguna 2 care e 1.6 gpl/benzina consuma 8.2-8.5% un traseu de 640 km (tecuci-bucuresti-rosiori si inapoi) viteze de 50-60 in localitate si 140-170 extraurban (asta e consumul mixt pe aceasta zona. Iar din tecuci la chisinau printr-o zona mai deluroasa consuma 9 % 130-150 km/h si nu prea vad de ce ar fi rentabil un motor disel (absout totul e mai scump la el)

                            inca asa o intrebare daca cumpar o toyota avensis 1.8 sau 2.0 benzina pot sa ii pun instalatie gpl fara sa pierd garantia? sau trebuie neaparat procurata si instalata la service-ul toyota ?

                            Comment


                            • #44
                              Kort, intrebarea pe care o pui cred ca trebuie adresata direct dealerulu, raspunsul ori cum este de anticipat; nu vei putea face aceasta operatie, din pacate.

                              Bizutz, cred ca sti f bine ca eu nu crutz masina, consumul (imaginea) m-a surprins si pe mine, as repeta acelasi traseu cu Acordul atat pentru placerea condusului , pentru frumusetea traseului cat si pentru o comparatie cu Avensis-ul
                              Honda Accord 2.0 Special Edition MT

                              Comment


                              • #45
                                De ce oare are consum mai mic 1.8 decat 1.6 ca masina are in talon 1380 kg.Acum masina are 3000 km iar in oras pe distante scurte imi scrie 12 - 13.5.Nu am mai iesit de mult afara cu ea dar sper sa ies si sa merg pana in 110 sa ii vad consumul daca sa mai lasat.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google