Salutare,
Credeti ca daca completez uleiul original cu Mobil 1 5w 30 Esp Formula are ceva? Mentionez ca este vorba de un Avensis 2.0D, masina are 7500 km, mai aretot atat pana la revizia de 15000. Uleiul este aproximativ un sfert peste nivelul minim pe joja. O sa plec in vacanta, estimez cam 2000 km, si pe caldura si autostrada poate mai coboara nivelul. Stiu ca ar fi bine sa merg la service, dar poate imi zic ca uleiul este la nivelul normal si atunci am facut drumul degeaba. Momentan nu vreau sa completez, dar poate o sa am nevoie si nu vreau sa alerg in vacanta dupa ulei.
Credeti ca daca completez uleiul original cu Mobil 1 5w 30 Esp Formula are ceva? Mentionez ca este vorba de un Avensis 2.0D, masina are 7500 km, mai aretot atat pana la revizia de 15000. Uleiul este aproximativ un sfert peste nivelul minim pe joja. O sa plec in vacanta, estimez cam 2000 km, si pe caldura si autostrada poate mai coboara nivelul. Stiu ca ar fi bine sa merg la service, dar poate imi zic ca uleiul este la nivelul normal si atunci am facut drumul degeaba. Momentan nu vreau sa completez, dar poate o sa am nevoie si nu vreau sa alerg in vacanta dupa ulei.

...eu nu am(avut) probleme cu consumul de ulei...desi masina mea manca forja din cand in cand (in depasiri mai ales cand ma pun cu 320d si 520d
),iar cand is pe autostarda,ii dau si maxim (200 ca atat poate 2.0d4d cu 126 HP) si merg constant cu 200 si pe autostrazi scot medii si de 160-180 si nu am avut probleme cu consumul de ulei deloc..si am 51000 km.nu a trebuit niciodata sa completez ulei.

Ma bag si eu in ulei deoarece mi se pare important subiectul si ne putem baga in masina ce fel de ulei vrem cu consecintele de rigoare.Cred ca uleiul sintetic tine mai multi km aprox.15000 iar daca se merge mult in oras si forjat e bine sa fie schimbat la 10000,celalat tip mineral trebuie schimbat mai devreme pe la 7500 sau chiar 5000.Cine merge mult poate sa puna vara 10w30 si iarna 5w30.Oricum daca e 5w30 sintetic merge in orice anotimp si tine chiar peste 15000km.In ce priveste marcile,daca nu sunt contrafacute si respecta caracteristicile ,cel putin teoretic trebuie sa fie foarte apropiate calitativ.Am inteles ca unele uleiuri sunt aduse in bidoane mari si apoi puse in bidoanele sigilate
Comment