Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Dezactivare clima iarna Toyota Corolla 1.6 vvti

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Dezactivare clima iarna Toyota Corolla 1.6 vvti

  Va salut,

  Detin o Toyota Corolla, an fabricatie 2006, motorizare 1.6 vvti. De cand s-a lasat frigul, ma cam framanta o problema, si anume consumul. Daca pe timpul verii, cu Clima pornita pe 20 grade, scoteam un consum de maxim 9.3/100 km in oras, acum iarna, cu Clima pe 25 grade, sar lejer de 11 l/100 km in oras.

  Stilul meu de condus este unul calm, schimb pana in 2500 turatii, practic la 50 km/h sunt in treapta a 4 a.

  De aceea, ma gandesc ca un factor important in acest consum ridicat, l-ar avea Clima. Pe timpul iernii pot opri Clima, si incalzirea si dezaburirea sa vina numai de la motor ? Si daca da, cum fac acest lucru ?

 • #2
  Intalatia de climatizare,face iarna cald si vara frig .Daca vrei sa o opresti, da ventilatia la zero.Eu zic sa cauti in alta parte problema consumului,nu este de la climatizare.

  Comment


  • #3
   Originally posted by dan.gutu View Post
   Intalatia de climatizare,face iarna cald si vara frig .Daca vrei sa o opresti, da ventilatia la zero.Eu zic sa cauti in alta parte problema consumului,nu este de la climatizare.
   Consuma doar in cazul in care masina este prevazuta cu Sirocou .ceia ce ma indoiesc

   Comment


   • #4
    Motorul se incalzeste mai greu, anvelope de iarna....astea pot fi unele din cauzele consumului mai mare pe timp de iarna.
    http://img204.imageshack.us/img204/4009/tucashow3np.gif

    Comment


    • #5
     Pe timpul iernii caldura vine doar de la motor, ca nu ai nimic altceva care sa produca caldura. Clima nu este acelasi lucru cu AC, sunt lucruri total diferite. Acum, ce poti sa faci este sa nu mai pornesti AC iarna, ai aer rece in afara masinii cat vrei. Instalatia de climatizare insa va functiona normal si cu el oprit, mai ales ca obiectivul ei principal in lunile friguroase este sa faca cald in masina, nu frig.

     Comment


     • #6
      Aveți cumva idee cum se resetează consumul mediu afișat de calculator la o Toyota Corolla din 2006 ?

      Comment


      • #7
       Originally posted by Adriean View Post
       Aveți cumva idee cum se resetează consumul mediu afișat de calculator la o Toyota Corolla din 2006 ?
       apasat din buton pana ajungi in dreptul consumului mediu si apoi apasare lunga pana se reseteaza la 0..cel putin asa e la mine la Yaris 2006 (nov 2005) ..ma gandesc ca si la tine e la fel!
       Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

       Comment

       Working...
       X
       Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
       Politica de Securitate Google