In cazul meu un rezumat al problemelor ar fi:
a) geamuri (parbriz) si vopsea de proasta calitate; cel putin pe drumurile noastre - dominate de praf, nisip de "categoria" pietris cu care se face dezapezirea - nu rezista. Apar ciupituri foarte usor.
b) e firesc ca intr-o tara cu citeva drumuri relativ bune, sa inceapa sa troncane toate prin masina.
c) CD-player-ul.
d) au inceput sa huruie discurile de frina (in cazul unor frinari mai puternice). Cauzele ar putea fi: rugina, Brasovul fiind un oras mai "umed" din fire sau patrunderea "agentilor" de dezapezire.
e) nivel crescut de ulei. Cauza se pare ca a fost benzina: bujii afumate, umezite. Au redevenit caramizii dupa migrarea catre Rompetrol.
f) preturi "extreme" de mentenanta, accesorii.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Probleme Yaris
Collapse
X
-
Da, asa e la benzinare, in principiu. La Corolla, dup 145-150 nu se mai aude decat vantul si eventualul zgomot al anvelopelor. Yaris-ul diesel e putin mai zgomotos la viteze mari, dar nu atat de zgomotos incat sa nu te intelegi cu cei din masina!
Leave a comment:
-
Nu avem probleme mari de care sa ne plangem, asa ca ne indreptam atentia asupra detaliilor. Sper sa se mentina starea de fapt actuala. Legat de zgomotul la rulare, pe la 120 km/h, motorul suna extrem de bine (un rontait calm la aprox. 4000 rpm, mult mai silentios decat la 3000 rpm), iar aerul nu face un zgomot atat de mare ca la alte modele din aceeasi clasa. Eu am sesizat doar in zona oglinzilor un vajait minor, in rest liniste si pace. Drumuri bune sa avem, ca in rest masina este mai mult decat OK.
Leave a comment:
-
Da, am si eu acest zgomot, care se aude la viteze mici si dinspre roti cumva...Probabil e ceva care la viteze de 15-20-30 km/h are balans, iar la viteze mari este fixat. Inca nu am ajuns la service! Cert e ca nu se aude mereu...Originally posted by Methane View PostAm uitat sa va spun ca volanul are un zgomot la o jumatate de cursa stanga sau dreapta, mai ales cand o parchez (atunci sesizez zgomotul - o pocnitura de plastic, in dreptul coloanei de directie). Parca s-a mai precizat problema de catre cineva, dar cred ca e pe alt forum. La voi exista sunetul asta?
@Cata: ce ti-au zis ca este?
Leave a comment:
-
A aparut si la mine acest zgomot. Am mers la service si au verificat .. nimic care sa puna in pericol viata celor din habitaclu. Cei de la Toyo au mai avut insa aceasta problema pe tapet (nu stiu insa daca la Yaris) ... mecanicul mi-a spus ca daca incepe sa se auda zgomotul tot timpul sau foarte des fac ei o constatare si o trimit la Toyo dupa care se schimba o piesa pe acolo ...Originally posted by Methane View PostAm uitat sa va spun ca volanul are un zgomot la o jumatate de cursa stanga sau dreapta, mai ales cand o parchez (atunci sesizez zgomotul - o pocnitura de plastic, in dreptul coloanei de directie). Parca s-a mai precizat problema de catre cineva, dar cred ca e pe alt forum. La voi exista sunetul asta?
In alta ordine de idei masinuta asta m-a uns la suflet pana acum si pe mine si soatza care de ceva vreme o conduce mult mai des ca mine.
Sa zicem ca probleme (minore) au mai fost dar nimic de speriat, nimic diin ceea ce-ti poate face viata un calvar, respectiv foarte important ca nu m-a lasat in drum. Chestii gen greierasi sa fim seriosi, la ce drumuri avem in tara asta e si normal sa apara ... nu cred ca japii s-au gandit vreodata ca spre ex. o mica masinutza de oras o sa ajunga sa faca in medie 60-80 Km pe zi, mare parte din ei pe drumuri de tara asa cum face soatza.
Eu la Yarisica al nostru (D-4D) am schimbat pana acum in garantie maciulia la schimbatorul de viteze ca se cojise .. in rest sa trec greierii ocazionali in categoria probleme imi e si rusine .... si asta spus de catre cineva care tocmai a trecut de 50.000 Km in 20 de luni
E o super masina - parerea mea, care de-a lungul timpului n-a avut decat 2 sau 3 recall-uri de fabrica, incluzand aici pe cel mai nou cu izolatorul fonic la sist. de pretensionare centura de siguranta. Cred ca la capitolul asta principalii concurenti stau mult mai prost...
Desigur ca se gasesc carcotasi sa zica altfel - eu unul prefer sa nu-i bag in seama
.. cat despre 1-2 cazuri de oameni care chiar au avut probleme constante ce sa zic is exceptia care confirma regula, imi pare rau pt ei dar masina asta nici tanc nu e nici Lexus, nu putem avea de la ea pretentii mai mari decat clasa din care provine ... si eu vroiam spre ex sa se auda in habitaclu la 150 Km/h acelasi zgomot ca in Avensis (adeca multa liniste) dar nu se poate pt ca e o diferenta de bani considerabila intre masinile astea doua ...
In rest numai bine va doresc tuturor posesorilor si daca sunt probleme cu "gadacii" vostri mergeti la service si insistati - sunt convins ca orice se poate rezolva .. cel putin eu unul la Focsani n-am avut probleme semnalate care sa nu se rezolve intr-un fel sau altul.
La cat mai multi km fara belele !
Leave a comment:
-
Am uitat sa va spun ca volanul are un zgomot la o jumatate de cursa stanga sau dreapta, mai ales cand o parchez (atunci sesizez zgomotul - o pocnitura de plastic, in dreptul coloanei de directie). Parca s-a mai precizat problema de catre cineva, dar cred ca e pe alt forum. La voi exista sunetul asta?
Leave a comment:
-
ce sa va zic ca in urma cu 2 ore am mers din nou cu masina si sspre deosebire de dimineata cand motorul era f zgomotos acum mergea iar lin.E u bag de la petrom benzina si nu vad de ce ar merge motorul atat de diferit de la o oara la alta.Pe de alta parte avand circa 12000 de km m-am uitat la ulei si e cam negru.In fine!!
Totusi raman la parerea ca sunt chestii ciudate toata aceste probleme ca sa zic asa....dar daca masina merge 100.000 de km fara alte incidente eu ma declar f multumit.
Leave a comment:
-
Confirm si eu ideea ce greierii. Am avut unul care mi-a tot cantat de sub bord din cauza drumului denivelat si plin de gropi, iar a doua zi, tot pe un drum denivelat, nu l-am mai auzit. Sa speram ca nu este ceva constant in neregula acolo, sa fiu nevoit sa merg la service. Oricum, in mod clar sunetele se aud de la drumurile imputite pe care suntem nevoiti sa circulam.
Cu frana, in schimb, sunt de acord cu costake. Pedala nu are un comportament constant. Inconstient, te obisnuiesti cu o anumita cursa a pedalei si stii cat trebuie sa apesi pentru a obtine efectul dorit. Uneori insa, masina are alte planuri si te trezesti ca nu reactioneaza cum te asteptai, fiind nevoit sa franezi brusc ca sa te opresti la timp. A doua zi, totul este din nou normal.
Iar cu zgomotul motorului, sunt de acord cu Dion. Benzina de la Rompetrol face motorul sa sune mai bine, mai silentios. Eu de obicei pun de la Petrom (Petrom 95 isi face treaba destul de bine). La sugestia unui prieten, am facut un plin cu Efix 95. De cum am plecat din benzinarie am simtit diferenta in bine.
Leave a comment:
-
Ia sa vedem...
1. schimbatorul - mi se mai intampla si mie sa agate, si asta din cauza mea, pentru ca nu apas cum trebuie ambreiajul. calci cu simt de raspundere, intra cu degetul mic. Am condus de curando masina de >40.000 euro(Audi A5 3.0 tdi quattro), iar "datele problemei" sunt aceleasi.
2. greierii - sper ca glumesti
as putea din nou sa invoc masini mult mai scumpe si mai bine inchegate care au greierasi(comparabil cu ai Corollei mai batrane, ca Yaris-ul, in 7300 km nu are). Nu e vina masinii, e vina drumurilor!
3. franare cu rotile bracate - nu am sesizat asa ceva, insa stiu un lucru: evit pe cat posibil sa franez in curbe si, implicit, cu rotile bracate!
4. pedala frana - aici cred ca tine de obisnuinta. Mie chiar imi place cu franeaza Yaris-ul, desi am fost pus in situatia de "a da in frane" cu adevarat, o singura data.
5. pentru zgomotul motorului...incearca alta benzina. Eu foloseam Sprint Diesel de la OMV/PetromV, dar am trecut la Efix Diesel de la Rompetrol si a devenit mai silentioasa si raspunde mai repede la acceleratii. La fel si cu benzina, la Corolla imi oscila turatia la relanti, lucru care nu l-am mai sesizat dupa 1-2 plinuri cu o benzina mai buna decat CO95(Carrera 100, Alto 101 - mai nou, la Rompetrol, Mol 98/EVO)
6. spatiu - ESTEEEE!
Leave a comment:
-
SALUATRE,
pe zi ce trece stau si ma minunez de ciudateniile ce caracterizeaza aceasta marca de masina(si nu numai)
; va reamintesc cateva din ele
roblema cu schimbatorul care ba intra ba nu intra , greierii care ba apar in stnaga ba in drepata ba dispar si iar apar si tot asa, huruitul care aparare la franarea cu rotile bracate si acre culmea a disparut cand am dus-o l seervice dupa care iar a reaparut, pedala de frana care pur si simplu devine moale si nu mai stii exact cat sa o apesi si care a2 azi merge perfect pana la un moment dat cand iar face asa.
Ultima problema care a aparur de ceva vreme este urmatoarea:de ceva timp am observat ca motorul merge mult mai silentios aproape ca nu se aude ;problema e ca nu merge asa tot timpul in sensul ca in anumite zile sunetul motorului este mult mai mare, masina parca trage un pic mai greu la turatiile ssi vitezele pe care le folosesc zilnic; spre exemplu eu merg cu a 3a in oras si am undeva la 2100 2200 rot; cand motorul merge lin pur si simplu nu se aude nimic in habitaclu, motorul trage perfect, consumul instantaneu oscileaza intre 3 si ceva si 4 si ceva , totul e perfect.
a 2a zi merg in exact ijn aceleasi conditii si pur si simplu motorul e mult mai zgomotos, trage mai greu si Cb imi arat valori ceva mai mari; pare ca e mai turat, ca se forteaza mai mult, ca nu e acelas motor.E clar o diferenta si nu prea imi dau sdeeama de la ce ar fi;mm-am gandit la benzina, la fitrul de aer dar nu vad o explicatie logica la ceea ce se intampla
.L aservice dupa acum am mai zis nu o mai duc decat daca intr-adevar trebuie; probabil o sa expun problema la revizia de 1 an
In rest masina isi face treaba de minune si inca mai sunt fascinat de spatiul interior pe care ti-l ofera
Numai bine,
Yaris 1.3 , 11500km
Leave a comment:
-
Treapta de mers inapoi nu e sincronizata si daca nu se egaleaza turatiile ciriie.
Leave a comment:
-
In cazul meu, nu intra in marsarier, daca masina se afla inca in miscare pe sensul de mers inainte (chiar daca merg cu 2-5 km/h). A intaia merge din mers. Nu am patit sa imi ramana blocat schimbatorul in pozitia neutra. Intradevar, la frig, intra mai greu intr-a doua, daca masina este rece.
Leave a comment:
-
methane@
problema cu schimbatorul o am si eu i n sensul ca nu intra in prima treapta daca masina merge un pic, in rreapta a 2a iar intra greu mai ales cand e frig afara si chiar mi-a sarit de vreo 2 ori plus faptul ca se mai blocheaza in punctul neutru cand schimb de 4 in 5.; pur si simplu mi s-a intepenit circa 5 secunde in punctul neutru dupa acre si-a revenit; e destul de cunoscutra problema asta a cutiilor de viteze!!! ma rog poate asa functioneza ele!!! eu am 11000 de km cu yarisul si inca mai face din cand in cand chestia asta!! mai am si greieri care apar si dispar si apar iar in alta parte si tot asa!! in rest masina merge brici si consuma f putin
Leave a comment:
-
Pe langa plasticele de la portiere si portbagaj (pasajele rotilor) care se zgaraie extrem de usor, desi la prima vedere nu ar parea atat de sensibile, intampin uneori dificultati cu schimbatorul (nu vrea intr-a intaia si in marche-arriere; trebuie sa il bag in alta treapta, apoi isi revine), desi am aproape 4000 de km. O data nu a vrut de nici o culoare a treia, asta in conditiile in care trebuia sa ma misc repejor prin trafic, sa nu blochez intersectia.
Leave a comment:
-
si cu cutia asta multimode nu sunt prea multumit prefer o cutie automatica normala
Leave a comment:

Leave a comment: