Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

clampanit al suspensiei

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • clampanit al suspensiei

  Salutare. Va supun atentiei o situatie pe care cei doi mecanici pe care i-am consultat nu au reusit sa o lamureasca, inca.
  Masina: RAV4 D4D 4WD, 2011, 150 mii Km, intretinuta.
  Problema: clampanit precum al unei bucse uzate peste masura, la trecerea rotii dreapta - fata peste denivelari mici si repetate, chiar pe drum pietruit, la viteze incepand cu 20 km/h. La trecerea cu stanga se aude mult mai difuz, doar pe praguri mai dure, la treceri in forta.
  Toate elementele de uzura ale suspensiei fata sunt recent inlocuite: bucsa bascula si pivot, capete de bara, bielete directie si antiruliu, bucsa bara stabilizatoare, flansa amortizor. Amortizoarele au fost verificate manual si optic, cand au fost date jos pt inlocuirea flanselor. Evident, rotile nu prezinta joc, iar articulatiile spate au fost si ele verificate.
  Clampanitul exista si inainte de inlocuirea articulatiilor puntii fata , dar acum se aude mai distinct.
  Scuturi, traseu evacuare, alte elemente cu posibil joc au fost verificate si fixate. Placutele de frana nu sunt sursa zgomotului.
  Capota motorului nu are joc, masina zgaltaita/balansata pe loc nu produce zgomotul.
  Sunetul e ca si cum elementul sursa ar avea ceva loc de joc.
  Inca nu am facut test de amortizoare pe stand, o istorie cu o masina anterioara facandu-ma reticent la acuratetea acestor teste. Oricum, amortizoarele se comprima si revin normal si nu sunt scurse.
  Asadar, colegi forumisti, ati intalnit asa ceva?
  In acest moment, singura suspiciune e ca una din piesele inlocuite prezinta un defect de fabricatie, sau ceva nu a fost pus cum trebuie, dar nu da joc in roata.
  Astept pareri. Multumesc.

 • #2
  Ce ai in compartimentul motor pe parte dreapta?
  Eu am avut o astfel de experianta neplacuta (la alta marca, ce-i drept) cu suportul de la vasul pentru lichid de parbriz.
  Nu m-a uscat la buzunar, ca era masina firmei. Au scambat aia tot. Cand m-am dus la ITP la un service nenorocit de cartier, au descoperit problema "dom'le, era enervant rau zmotul ala de la suportul vasului; nu am gasit piesa, dar am improviat ceva pana va duceti la reprezentata, ca e posibil s ase schimbe cu tot cu vas" =))))))))))

  Comment


  • #3
   Rezolvat. Adica, identificat sursa zgomotului. Dupa alte verificari si teste si utilizand un artificiu cu efect temporar, s-a ajuns la concluzia ca singura vinovata e caseta de directie. Incredibil ce zgomot distinct poate sa produca in anumite conditii, un joc aproape imperceptibil la mana, al axului casetei de directie!
   Drept e, ca daca ma multumeam sa am incredere in statistici si probabilitati, raspunsul nu ar mai fi trebuit cautat atat.
   Calatorii placute tuturor!

   Comment

   Working...
   X
   Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
   Politica de Securitate Google