Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

rav4 off road

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • rav4 off road

  sunt interesat de cum se comporta rav-ul in off-road, exista careva dintre cei ce stau pe forum sa se indeletniceasca si cu asa ceva?
  exista vre-un sistem off-road pe rav ce poate face o garda mai mare de la sol?cu multumiri

 • #2
  He,he,he...citeam intr-un articol englezesc ca aproximativ 90% dintre cei ce conduc un SUV nu parasesc asfaltul niciodata!...
  Pacat, mare pacat, din punctul meu de vedere.
  Ce trebuie avut in vedere, insa, este sa facem diferenta intre un SUV si un off-roader veritabil. Off-roaderele adevarate sunt echipate cu cauciucuri adecvate, plus suspensii setate corespunzator. O astfel de masina este un calvar sa o conduci pe sosea: huruitul cauciucurilor te termina psihic, asta daca nu cumva la o curba luata mai in viteza nu te-ai rasturnat.
  Nu mai vorbesc de troliu, proiectore, limitator de viteza si alte lucruri extrem de utile cand te aventurezi cu masina pe drumuri rar umblate.
  RAV4, spre diferenta de multe SUV-uri AWD apraute ca ciupercile dupa ploaie, are acel ceva ce ii permite sa "o ia pe aratura", in cel mai propriu sens..Diferentialul blocabil. Asa ca nu e chiar hazardant sa ii incerci capacitatile, insa pe un drum cu dificultate mica-medie.
  Am facut un astfel de traseu pe un drum ce nu apare pe toate hartile, care face legatura intre Slanic Moldova si Poiana Sarata. Drumul nu este o provocare foarte mare, cu conditia sa nu ploua. Conditiile minime:cauciucuri M&S, inca un automobil cu tractiune 4x4 si o sufa, pentru whorst case scenario.
  Celalalt automobil a fost un Nissan X-trail. Cu ocazia asta am facut si un mic test comparativ; ambele masini s-au descurcat fara probleme, X-trail are un plus la comfort la capitolul zdruncinaturi, datorita suspensiilor mai moi. Una peste alta, aproximativ 20 km extrem de intersanti, cu peisaje grozave. Merita incercat.
  Si cateva poze, nu prea grozave - capturi dupa video.
  Last edited by nest; 05-13-2009, 15:15 PM.
  RAV4 2.2 D-4D
  Yaris 1.3 VVT-i

  Comment


  • #3
   Si un mic video:
   http://www.youtube.com/watch?v=Le_GO2lr2qs
   RAV4 2.2 D-4D
   Yaris 1.3 VVT-i

   Comment


   • #4
    multumesc mult, NESTI
    si totusi ma refeream la ceva mult mai in amanunt in ceea ce priveste off-road-ul, e adevarat ca 90% dintre posesorii de rav4 isi cumpara aceasta bijuterie numai de a strabate soselel in lung si-n lat, si de a se lauda ca au intrat in posesia unei masini cu adevarat bune, un ex ar fi sa iti iei un ceas de valoare si sa mergi la o nunta in romania la care sa te astept sa te intrebe careva cate ceva dspre bijuteria ce o porti la mana (bineinteles ca daca nu are diamante sa sara in ochiul ne tontului de taran nu are valoare) asa si cu rav-ul

    Comment


    • #5
     Mai, ce trebuie luat in considerare este ca mai mult de niste drumuri forestiere, si alea cand nu a pluat prea mult, ar fi riscant ca situatie pentru masina cu setarile din fabrica. Acum nu stiu cat se merita sa iti inalti masina, cu gandul ca daca o scoti pe aratura sa ai ground clearence suficient, iar amortizoarele sa aiba cursa lunga, daca vrei sa o folosesti numai la asa ceva...Nah, cu masina asta merg si la piata, duc copilul la gradi, ies la plimbare..si o mai si scot prin padure la aer!
     Ca idee, uita-te cum au modificat Hilux-ul aia la Top Gear ca sa ajunga la Polul Nord. Si asta la o masina conceputa special pentru off-road...
     RAV4 2.2 D-4D
     Yaris 1.3 VVT-i

     Comment


     • #6
      Frumusel filmuletul. Daca ma gindesc prin ce transee am inotat cu Yarisul la urcarea spre Muntele Rosu, cred ca s-ar descurca si aici.
      Auzisem intr-o vreme ca s-ar asfalta drumul asta.
      O urcare spectaculoasa, dar pe asfalt e si spre manastirea Magura.

      Comment


      • #7
       am avut cateva experiente off-road.
       Prima a fost urcarea unui deal de aprox 4 km (pana la statia meteo Bobohalma - jud Mures), la coborare a plouat torential. Am reusit pana la urma, dar apoi am schimbat amortizoarele pe spate.
       Am avut si cateva experiente pe drumuri forestiere in conditii de ploaie. Din pacate, fara cauciucuri de noroi esti pierdut si cred ca asta este valabil pentru multe SUV-uri.
       Nu recomand asumarea de riscuri inutile, mai ales in conditiile in care masina are garda destul de joasa, mai ales cotul de la teava de esapament de sun puntea spate. Rav-ul nu este masina pentru off-road, cel putin fara dotari si pregatiri speciale.
       In schimb se comporta excelent in conditii de iarna - pe zapada si gheata - dar cu anvelope adecvate. Nu ai cum sa ramai blocat, decat daca te duci in zapada mai mare de 70-80 cm.
       In opinia mea, avantajele unui SUV sunt gradul de siguranta pe care ti-l ofera, capacitatea mai mare de incarcare, abordarea unor trasee pe care alte masini ar claca (repet, fara riscuri inutile pentru ca nu este Defender) si mai ales confortul la sofatul in conditii grele de iarna.

       Comment


       • #8
        Absolut aceeasi parere cu nest.Eu am fost cu ravul pe drumul intre lepsa si soveja iarna,pe valea rea si valea topologului in fagaras si la cetatile dacice.Aceste drumuri mi s-au parut destul de dificile si i-am despris scutul din cauza garzii la sol prea mici.Bineinteles l-am prins imediat la loc cu niste clipsuri,dar cand atingi pe dedesubt nu poti sa nu te enervezi.In rest masina s-a descurcat admirabil ,e foarte robusta si indura multe,dar e setata mai mult pentru sosea.N-a fost nevoie decat de vreo doua ori sa blochez diferentialul spate ca sa ies din noroi fara sa fortez masina sau ambreajul.O sa adaug si imagini.

        Comment


        • #9
         Originally posted by aurel.apostu View Post
         am avut cateva experiente off-road.
         Prima a fost urcarea unui deal de aprox 4 km (pana la statia meteo Bobohalma - jud Mures), la coborare a plouat torential. Am reusit pana la urma, dar apoi am schimbat amortizoarele pe spate.
         Am avut si cateva experiente pe drumuri forestiere in conditii de ploaie. Din pacate, fara cauciucuri de noroi esti pierdut si cred ca asta este valabil pentru multe SUV-uri.
         Nu recomand asumarea de riscuri inutile, mai ales in conditiile in care masina are garda destul de joasa, mai ales cotul de la teava de esapament de sun puntea spate. Rav-ul nu este masina pentru off-road, cel putin fara dotari si pregatiri speciale.
         In schimb se comporta excelent in conditii de iarna - pe zapada si gheata - dar cu anvelope adecvate. Nu ai cum sa ramai blocat, decat daca te duci in zapada mai mare de 70-80 cm.
         In opinia mea, avantajele unui SUV sunt gradul de siguranta pe care ti-l ofera, capacitatea mai mare de incarcare, abordarea unor trasee pe care alte masini ar claca (repet, fara riscuri inutile pentru ca nu este Defender) si mai ales confortul la sofatul in conditii grele de iarna.
         Absolut de acord,masina mi se pare foarte robusta si placuta la condus insa lipsa reductorului si garda ceva mai mica o recomanda pentru cel mult off road mediu bineinteles incaltata corespunzator.

         Comment


         • #10
          Poze Valea Rea Fagaras.Ca sa poata trece camionul mai aveam 10 cm si ma rasturnam in Raul Doamnei.
          Attached Files

          Comment


          • #11
           sunt curios daca se poate inalta rav-ul macar cu 2 cm

           Comment


           • #12
            Salutare, Am si eu un toyota rav4 2001, motor 2.0 benzina, aveti idee daca pe acest model se poate monta diferential autoblocabil si cat costa, intreb pentru ca am fost acum 2 sapt cu ea pe malul dunarii, am vrut sa urc cu spatele o panta nu foarte inclinata, si nu s-a putut, prima data au patinat 2 roti, a doua oara nici macar nu au mai patinat, ci a iesit fum din ambreiaj. Ma puteti ajuta cu un sfat? Mentionez ca ambreiajul este foarte tare si pe sosea.

            Comment


            • #13
             Traseu recent offroad

             Traseu Giurgiu-A1-Ciunget-30km offroad pana la L.Galbenu-Ciunget-L.Vidra-Ranca-L.Oasa-30km offroad bazaVf.Sureanu-L.Oasa-Ranca-Novaci-A1-Giurgiu.Rav 4 d4d 2008,80000km,fara consum ulei,consum mediu motorina 8,8 la bord afiseaza 7,3.

             Comment


             • #14
              Originally posted by doracapi View Post
              Traseu Giurgiu-A1-Ciunget-30km offroad pana la L.Galbenu-Ciunget-L.Vidra-Ranca-L.Oasa-30km offroad bazaVf.Sureanu-L.Oasa-Ranca-Novaci-A1-Giurgiu.Rav 4 d4d 2008,80000km,fara consum ulei,consum mediu motorina 8,8 la bord afiseaza 7,3.
              Cum s-a descurcat masina...
              Vrem poze dl...

              Comment


              • #15
               Traseele offroad se pot face cu orice masina,numai ca la cele cu garda la sol mai mica abia poti sa mergi cu 5-10km/h, pe cand orice suv poate merge cu 30km/h.Dus intors cu un suv 2 ore,cu o limuzina 6 ore.Ravul cu 5 persoane si bagaje s-a comportat excelent si rareori a trebuit sa merg in viteza 1. Cu un suv se poate ajunge pana pe varful Sureanu la 2057m, dar de la baza (domeniul schiabil)ascensiunea dureaza doar o ora.Poze nu reusesc sa incarc.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
               Politica de Securitate Google