Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Diferential blocabil

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Diferential blocabil

    diferentialul blocabil se cupleaza numai in stationare?
    care e viteza maxima cu care se merge cu diferentialul cuplat?

  • #2
    Din cate imi amintesc eu, de la prezentarea facuta de un dealer, blocarea se poate face din mers.
    La o prima apasare, blocarea ramane activa pana la 50km/h, pentru ca se considera ca daca ai ajuns la viteza asta, ai iesit din situatia dificila ce a impus un 4x4 full si, de asemeni, pentru economie de combustibil.
    Daca doresti ca 4x4 full sa fie si la viteze mai mari, imediat dupa decuplarea de la 50 la ora, mai apesi o data si ramane full.
    トヨタ アベンシス セダン 2.2 D-4D --- 2005 --- 145.000 km

    Comment


    • #3
      Blocarea diferentialului se poate face si in mers, nu neaparat cu rotile drepte (cum trebuie facut in cazul folosirii reductorului - bine, nu e cazul la RAV4).
      Viteza maxima este 40 km/h. Diferentialul se deblocheaza automat cand se depaseste viteza de 40 km/h. Nu se poate cupla la viteze mai mari de 40. In cartea tehnica scrie ca nu este indicat sa mergi foarte mult cu diferentialul blocat, ci cat este nevoie sa iesi dintr-o zona dificila (zapada, noroi,etc).
      In mod normal, ECU controleaza tractiunea, puterea fiind in mare parte distribuita doar rotilor din fata. In caz de tendinta de subvirare, supravirare, sau la demaraj, puterea se transfera si la rotile din spate, pana la 40%. Blocarea diferentialului mentine raportul transferului puterii fata:spate la 60:40.
      RAV4 2.2 D-4D
      Yaris 1.3 VVT-i

      Comment


      • #4
        Pai nu inteleg , unul zice ca nu se poate cupla la peste 40 km/h ,altul ca se poate.....

        Comment


        • #5
          Peste 40 km/h nu se poate.
          2:1 - acuma poti sa dormi linistit.

          Comment


          • #6
            Daca citesti in manual si mai cauti informatii pe net, te lamuresti!
            RAV4 2.2 D-4D
            Yaris 1.3 VVT-i

            Comment


            • #7
              Originally posted by nest View Post
              Daca citesti in manual si mai cauti informatii pe net, te lamuresti!
              eu am masina din vara si am inteles altceva adica: se cupleza doar pe loc si nu este recomandat sa mergi cu diferentialul blocat cu mai mult de 60 km...poate nu am inteles eu bine dar nu cred....

              Comment


              • #8
                Singura nota din manual este:
                "Folositi blocarea diferentialului numai cand canduceti pe suprafete cu aderenta redusa, cum ar fi nisip, pietris sau zapada adanca, ori daca vehiculul se impotmoleste.
                Dupa ce se obtine tractiune suficienta, deblocati diferentialul.
                Blocarea diferentialului in alte situatii poate cauza defectiuni ale sistemului de tractiune 4wd."
                (E traducere libera din engleza.) Deci nu este o limita de km.
                Ce inteleg eu din asta? Daca mergi pe pietris, nu-i musai sa blochezi diferentialul, calculatorul ar trebui sa stie singur ce are de facut. Daca insa te apuci si urci o rampa suficient de inclinata, unde ai pietris sau zapada, e bine inainte sa te avanti sa-l blochezi. Si asta pentru ca, calcul isi distribuie tractiunea in funcie de aderenta, nu "vede" drumul. Foarte usor se intelege fenomenul in link-ul pe care l-am pus la topicul cu VSC, unde se vede ca pe role, RAV4.2 se descurca mai bine decat 4.3 cand acesta din urma nu are blocat diferentialul.
                RAV4 2.2 D-4D
                Yaris 1.3 VVT-i

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                Politica de Securitate Google