Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

Toyota RAV4 Hybrid (2016+)

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Apropos (ca sa mai pun gaz pe foc): azi dimineata (e duminica), am facut 20 de min din Pantelimon la Otopeni, iar pe bord aveam un consum de 6,1 l/100. Si in oras am mers cu max 60/h iar pe DN1 cu 100.
  Ce sa cred, o fi calculatorul defect...?!?

  Comment


  • #32
   Revin, ca ma mananca (undeva) si am si timp.
   Vad ca nimeni nu discuta serios despre stiluri de condus, franare regenerativa sau frana de motor (impropriu spus, ca nu prea e frana in adevaratul sens ).
   Pai, fratilor, Rav-ul e SUV, nu sport! E o masina mai de familie, mai grea decat Loganul si chiar mai putin aerodinamica. Un SUV normal , pe benzina, ia cam 10-11/100km.
   Am spus ca se poate merge normal prin oras si daca nu pleci chiar primul de la stop. Mai mult, daca vezi ca la jumate de statie distanta semaforul se schimba , iei piciorul de pe acceleratie, nu calci frana, masina curge usor iar cand mai ai 100m pana s-o opresti, treci pe S si-i dai trepte inferioare la cutie , ca asa scrie la manual. Astfel, nu uzezi nici placutele. Ca sa nu mai zic ca se face recuperare de energie ... Nu mult, dar se face. La fel se face si la coborarea pantelor mai lungi: franare din cutie, pe diverse trepte.
   Nu vreau sa ma dau doctor in shoferie, dar daca asa spune proiectantul, eu cum sa-l combat, mai ales ca la inceput si eu ma simteam tras pe sfoara, ca nu scoteam consumul specificat ! Nici acum nu-l scot, dar l-am imbunatatit mult.
   Repet, stilul de conducere a unei hibride trebuie schimbat. Altfel, e o "benzinara" clasica, mancacioasa ..!
   Si grea!

   PS: Si inca ceva. Chiar daca e 4x4 in acte, nu prea are legatura cu 4x4 ! E mai mult pentru putere si stabilitate.
   Si sub nici o forma nu e pentru offroad. Spun asta pentru ca am avut Mitsubishi Pajero Sport Diesel si chiar stiu ce vorbesc. Rav-ul 4 Hybrid e trotineta, comparativ cu Pajero.
   Dar e una mai rapida ! Si mai eco! ( Pajero imi lua 13-15 l in oras, vara).
   Cu stima !

   Comment


   • #33
    Consum

    Salut!
    Dupa 10 000 km facuti cu hibridul, am tras urmatoarele concluzii: Se pot obtine consumurile date de producator, chiar si sub, cu urmatoarele observatii:
    1. Daca bateria este cu mai mult de 2 dungi, plecare pana in zona de mijloc ECO=plecare pe electric.
    2. Masina nu trebuie sa ajunga in zona de 2 dungi ca si incarcare, trebuie incarcata in mers, pentru a nu porni motorul automat aiurea stand la stop. Incarcarea in mers se face apasand acceleratia peste mijloc ECO al indicatorului de putere momentana, apoi se ia progresiv piciorul de pe acceleratie, motorul ramane pornit si sub mijloc ECO si va incarca bateria.
    3. Trebuie profitat la maxim de formele de relief, trebuie descarcata bateria la urcarea unui deal, ca sa aiba unde sa incarce. Daca bateria se umple la maxim, va porni motorul termic. Coborarea se face cu pedala usor apasata, cu indicatorul de charge aproape de maxim, daca se franeaza mai mult, intervine franarea mecanica si energia se pierde.
    4. Drumurile scurte pot chiar sa dubleze consumul, motorul termic va fi pornit indiferent de cat de incarcata este bateria, pana ce ajunge la regimul termic.
    5. Orice iesire nervoasa gen demaraj brusc - ca sa fii primul ce pleaca de la semafor si sa se faca toti mici in oglinda, sau demonstratiile de depasire in forta tot de impresie artistica, trebuie evitate. Cu exercitiu se rezolva.
    In conditiile descrise mai sus, am obtinut pe 120 de km facuti intr-o zi in oras, un consum de 5,2 l/100 km.
    La drum lung, in limitele de viteza legale (60 km/h pe bord in localitati - cam 54 km/h reali) respectiv 100 km/h afara pe bord, un consum de 5,1-5,3 l/100 km, vorbind de consumuri pe distante cu intoarcere in acelasi loc, de minim 500 km.
    Aceste valori de consum pot fi usor dublate in functie de talpa.
    Attached Files

    Comment


    • #34
     Si daca tot vorbim despre consum la SUV-uri, ia bagati un ochi p-aiciȘ
     https://www.consumerreports.org/suvs...suvs-best-mpg/

     Comment


     • #35
      @calulbreaz, nu este nevoie sa te joci cu S din cutie. Efectul de recuperare se poate obtine apasand usor pedala de frana, pana ce indicatorul de Charge ajunge pa maxim in jos.
      Ca si completare la postul anterior, ce ai spus si tu, este foarte importanta anticiparea. Pastrarea distantei fata de masina din fata pentru a nu fi nevoie de franare mecanica, inclusiv atentia la ce se petrece in fata masinii din fata. In plus, ajungi relaxat la destinatie. Din ce am experimentat, pe un drum de 280 km, mersul linistit la consum fata de mersul in forta inseamna o diferenta de aproximativ 20-25 de minute. In schimb ajungi relaxat la destinatie cu avantajele economice si ecologice

      Comment


      • #36
       Originally posted by radunic434 View Post
       Salut!
       Dupa 10 000 km facuti cu hibridul, am tras urmatoarele concluzii: Se pot obtine consumurile date de producator, chiar si sub, cu urmatoarele observatii:
       1. Daca bateria este cu mai mult de 2 dungi, plecare pana in zona de mijloc ECO=plecare pe electric.
       2. Masina nu trebuie sa ajunga in zona de 2 dungi ca si incarcare, trebuie incarcata in mers, pentru a nu porni motorul automat aiurea stand la stop. Incarcarea in mers se face apasand acceleratia peste mijloc ECO al indicatorului de putere momentana, apoi se ia progresiv piciorul de pe acceleratie, motorul ramane pornit si sub mijloc ECO si va incarca bateria.
       3. Trebuie profitat la maxim de formele de relief, trebuie descarcata bateria la urcarea unui deal, ca sa aiba unde sa incarce. Daca bateria se umple la maxim, va porni motorul termic. Coborarea se face cu pedala usor apasata, cu indicatorul de charge aproape de maxim, daca se franeaza mai mult, intervine franarea mecanica si energia se pierde.
       4. Drumurile scurte pot chiar sa dubleze consumul, motorul termic va fi pornit indiferent de cat de incarcata este bateria, pana ce ajunge la regimul termic.
       5. Orice iesire nervoasa gen demaraj brusc - ca sa fii primul ce pleaca de la semafor si sa se faca toti mici in oglinda, sau demonstratiile de depasire in forta tot de impresie artistica, trebuie evitate. Cu exercitiu se rezolva.
       In conditiile descrise mai sus, am obtinut pe 120 de km facuti intr-o zi in oras, un consum de 5,2 l/100 km.
       La drum lung, in limitele de viteza legale (60 km/h pe bord in localitati - cam 54 km/h reali) respectiv 100 km/h afara pe bord, un consum de 5,1-5,3 l/100 km, vorbind de consumuri pe distante cu intoarcere in acelasi loc, de minim 500 km.
       Aceste valori de consum pot fi usor dublate in functie de talpa.

       E posibil ca eu sa nu fi inteles mare lucru din300 km in 3 zile de condus un hybrid, insa, am mers in Bucuresti , unde cred eu ca masinile au cel mai mare consum de oras din tara, de aceea potrivirea cu alte orase poate sa fie ca si inexistenta . Vorba cuiva care are o Honda crv: depinde si in ce oras ai consumul ...
       Apoi, balaceala din traficul de dimineata la stopuri, semafoare, acel porneste, opreste...., au facut sa am momente cu hybridul in care nu ca doream sa iau fata taxiului sau sa scrasnesc la semafor cand pornesc, ci doream sa nu fiu claxonat din spate de baietii nervosi ca nu am demarat cat de repede au vrut ei cand s-a facut verde, eu in momentele acelea vrand sa am o conduita cat mai eco cu masina si demarand cu ochii pe indicator sa nu depaseasca acul zona eco, asta ai exaspera pe ei si claxoane, etc. In ritmul asta am facut eu 10l/ 100 km.
       Eu ai felicit pe cei care in Bucuresti fiind, scot consumurile mici de mai sus. Eu am mers si dumnica dimneata pe trafic lejer si sub 8,5l % nu am putut scoate. Ori sunt ei norocosi si rabdatori, ori am nimerit eu o masina mai altfel decat a lor.

       Comment


       • #37
        Tot respectul pentru colegii cu RAV 4 Hybrid. Pararea mea de tehnician este ca nu se merita o asa achizitie. Cred intr-o masina electrica 100% dar pana a avea toate conditiile necesare unei bune utilizari a ei in Romania, raman fidel motorului termic.
        Mai cred ca hybridul este un compromis de moment, o incercare de rezolvare pe jumatate a problemei poluarii cu solutii tehnice de compromis.
        Intreb pe cei care au achizitionat hybridul, v-ati facut socotelile financiare cam cat costa intretinerea si piesele de schimb (baterii, elemente electronice,senzori..etc) in perioada post garantie ?


        Eu va doresc succes si va las sa acordati atentie marita la modalitatile de conduita in trafic si solutiile de a obtine o incarcare a bateriei optima si a unui consum de combustibil sub evaluarea constructorului !
        Toyota RAV 4 Luxury 2.0 Valvetec
        Cap de serie 2018 !
        Made in Japan.

        Comment


        • #38
         @emanoeladrian
         My friend,
         Noi nu facem lobby sau reclama aici pentru Toyota, ca nu am primit-o gratis. Doar am raspuns initial unor intrebari si ulterior am mai adaugat detalii si impresii.
         Si DA, in acest moment hibrida este un compromis. Dar cred ca este singurul compromis acceptabil in acest moment. Si compromis am facut si cand m-am insurat ! (Asta, pentru cunoscatori !!! )
         Si eu mi-as dori o masina de familie (SUV) electrica, dar din pacate la momentul 2017 nici n-am gasit si nici nu ma dadea bugetul afara din casa...
         Si chiar daca gaseam, fara o autonomie de min. 300 km, n-o luam. Nu sunt statii de incarcare prin tara.
         Acum, te intreb ca tehnician, la care consumabile te referi , ca n-am auzit ca se schimba distributia sau ambreiajul la hibride. Aaaa, ulei si filtre da, se schimba la toate. O sa caut factura de la revizia de 1an/10000km, care parca m-a costat 680 lei. Dar nu sunt sigur.
         Bateria am auzit de la posesorii de Prius ca tine mai bine de 10 ani iar la Toyota service costa azi cam 10000 lei.
         Oh, scuze, am recitit mesajul tau si am vazut ca te referi la post-garantie si la electronice. Nu m-am gandit, pentru ca azi cam toate masinile sunt pline de electronica si consider ca problema e comuna, indiferent de marca.
         Eu personal am optat pentru Toyota datorita experientei lor pe partea de hibride si pentru fiabilitatea renumita a produselor lor.
         Alt motiv a fost zvonul ca in UE se vor interzice motoarele diesel. Asta consuma cam cu 25% mai putin decat o benzinara clasica, adica e cam ca un diesel . Apropos, a ta cat consuma ?
         Mi-a placut si ca impozitul e f.mic. (am spus ca am platit 45 lei anul asta).
         Dar ma astept ca si aici pe forum sa purtam discutii constructive, sa impartasim impresii si sa invatam lucruri interesante despre masinile noastre. Bune sau rele. Poate ca sunt si posesori de hibride, nemultumiti de ele. Nu ar fi bine sa le spunem cinstit ?
         Sanatate va doresc.

         Comment


         • #39
          Si mi-a mai placut ceva: motorul e aspirat, nu turbo, deci, am zis eu ca mai elimin o posibila problema tehnica pe viitor

          Comment


          • #40
           Salut @ Calulbreaz,


           Mi-ai pus o intrebare referitor la cat consuma masina mea, ei bine nu stiu ! Sunt una din persoanele care nu fac calculul cat imi consuma masina si asta nu este din motive financiare (nu sunt bogat...dar nici sarac) ci pentru ca masina trebuie sa consume ca sa ajung din A in B (in limitele normale constructive).
           Eu si sotia am impartit un RAV 4 model bazic, cumparat nou in 2012, motor benzina Valvetec timp de 6 ani fara probleme in tot acest timp. Actualmente sotia conduce un RAV 4 in 3 usi din 2005 la care am schimbat amortizorii fata spate si atat(o are de 2 ani). Eu astept un RAv 4 comandat in Lituania la Toyota (8 mii euro mai ieftin decat in Ro) model Luxury, motor clasic Valvetec de 2.0. Cred ca o sa mai ma tina pentru ina 10 ani fara probleme.
           Intru totul de acord cu tine la capitolul fiabilitate Japoneze in speta Toyota. Nu sunt in schimb de acord cu capitolul compromisuri maritale. Casatoria nu este un compromis cand se bazeaza pe sentimente si vise comune. Eu am cu sotia mea 31 de ani de casnicie, zic eu fericita .

           Iti doresc sa te bucuri de masina si sa-ti aduca mare placere la condus si bucurii cat timp o sa o ai in posesie.
           Toyota RAV 4 Luxury 2.0 Valvetec
           Cap de serie 2018 !
           Made in Japan.

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
           Politica de Securitate Google