Daca auziti un pocnet in volan uneori insotit de un mic joc la bracaj la viteze mici este datorita coloanei volanului, axul mic,costa aprox 1000 lei si manopera la service Toyota inca aprox. 350 lei.Este o problema specifica modelelor rav 4 2006-2008.Verificati intai axul volanului apoi schimbati daca e cazul alte piese.Multi le-au schimbat fara sa fie necesar si zgomotul in volan a continuat sa-i exaspereze.Datorita uzurii apare un joc in axul intermediar.Eu am mers cu zgomotul vreo 20000km dar fiindca s-a agravat am schimbat axul.Zgomotul este mai evident la bracarea volanului la parcare sau in intersectii la ronduri, la viteza mica. Modelele dupa 2009 nu au aceasta problema.In rest pana la 87000 km nu am inlocuit decat placutele de frana si bieletele pe spate deoarece le-am indoit in off road. O bieleta costa aprox.600 lei, asa ca distractia costa.Un astfel de incident te poate determina sa crezi ca modelele Toyota nu sunt fiabile.La mine la cate gropi si drumuri forestiere a vazut masina sunt multumit de fiabilitatea rav 4.Consider rav 4 o masina fiabila si practica si nu ma tenteaza bordul,franele,demarajul sau portbagajul de la alte suvuri.

Comment