Īn perioada 29 decembrie - 3 ianuarie am efectuat o excursie de aproape 900 km prin ţară, pe traseul Bucureşti - Piteşti - Vālcea - Sibiu - Mediaş - Dumbrăveni - Sighişoara. Drum lejer īn mare parte, ceva aglomeraţie pe valea Oltului la īntoarcere şi la intrarea īn Sibiu la dus. La īntoarcere am prins o zăpadă ca īn poveşti ce s-a transformat īntr-un viscol urāt īntre Sighişoara şi Mediaş, unde pe o porţiune de aproximativ 50-60 de kilometri am prins 5 accidente īn direct, īn toate fiind de vină fie lipsa experienţei, fie folosirea cauciucurilor de vară, fie ambele.
Spre mulţumirea mea, anvelopele de iarnă Blizzak LM-25 s-au comportat admirabil chiar şi pe zăpadă de 4-5 cm şi pe unele zone unde am prins gheaţă, n-am sesizat vreo tendinţă de derapaj.
Porţiunea dintre Sibiu şi Sighişoara e superbă, de admirat şi fugărit maşina, īnsă pe timp de vară.
Spre mulţumirea mea, anvelopele de iarnă Blizzak LM-25 s-au comportat admirabil chiar şi pe zăpadă de 4-5 cm şi pe unele zone unde am prins gheaţă, n-am sesizat vreo tendinţă de derapaj.
Porţiunea dintre Sibiu şi Sighişoara e superbă, de admirat şi fugărit maşina, īnsă pe timp de vară.

Comment