If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
salut tuturor sunt din iasi si va marturisesc ca zilele trcute am avut o iesire in decor. as vrea sa-mi impartasiti experientele voastre daca le aveti despre comportamentul masinii la accidente
revin si o sa va dau mai multe detalii despre accident.eram pe e 85 si veneam dinspre roman spre iasi. circula cu 120-170 in functie de cum imi permitea drumul. in curbe la trei iazuri l-am depasit pe unul cu un hunday cu care ma mai sicanasem pe drum. cam pe la a 5-6 a curba derapez la 130 km/h si sar un sant, apoi ma opresc pe camp. curba nu era chiar asa de inchisa si aa am uitat sa va spun pe strada era in zona respectiva polei. eu aveam pe masima cauciucuri de vara. dupa ce am reusit sa opresc masina m-am dat jos sa vad urmarile. constat ca spoilerul fata este crapat.in rest nimic. nici acum nu-mi vine sa cred ca am scapat atat de ieftim. cand am derapat masina a sarit peste sant si am aterizat pe o parte. ma asteptam sa ma rastorn, dar nik. aterizarea a fost neasteptat de lina. este primul meu accident dupa 14 ani de soferie. ce sa-i faci ? se mai intampla
Dupa parerea mea , in cazul tau ( terminat altminteri fericit ), a fost un cumul de factori. Unul ar fi anvelopele neadecvate ( la cele de iarna nu trebuie sa astepti venirea zapezii...se monteaza cand temperatura scade sub 7 grade celsius ) , iar cel de-al 2-lea ar fi aparitia inopinanta a zonei cu polei. Necazul nu obisnuieste sa te intrebe cand vine , vine pur si simplu.Si eu ''calaresc'' un Ave pe soseaua de centura dimineata devreme si seara tarziu. Profit in felul acesta de traficul redus si imi ''dau in petic''...adica iau virajele la limita aderentei. Sper sa nu mi se termine norocul intr-o zi. Remarc un comportament usor subvirator dar care este specific masinilor cu tractiune fata si este de preferat celor cu tractiune spate unde spatele ''fuge'' si daca soferul nu este cu ceva experienta pot aparea probleme. Nu este cazul tau Leonard , am inteles ca ai ani bunisori de condus in spate. Eu unul insa nu ma las la infinit pe mana sistemelor electronice de control a stabilitatii si franarii. Chestii de genul ABS, EBD, ESP, ASC+T , au rolul de a compensa din gafele soferului, atenueaza din lipsa de experienta a celui de la volan dar NU ANULEAZA LEGILE FIZICII. Bafta multa Leonard.
Am vazut intr-un service Toyota un Avensis cu DAUNA TOTALA.
Adica ciocnire frontala cu un TIR.
Masina arata astfel:
Fata praf, jentile din fata crapate+rupte, totul strivit pina la parbriz.
Interior - toate airbagurile deschise.
TOTI OCUPANTII MASINII IN VIATA SI CU RANIRI MINORE.
Spate - arata foarte bine , porbagajul putin deplasat.
Ce m-a impresionat cel mai tare: dupa accident TOATE usile se inchid si deschid perfect !!!
Imi pare rau ca nu am avut aparatul foto sa postez si cateva poze.
Va spun : jos palaria pentru siguranta lui avensis
Nici nu e de mirare. Una din cerintele majore ale testele http://www.euroncap.com/home.aspx este tocmai deschiderea usilor cat mai usor pentru scoaterea cu cat mai multa usurinta a pasagerilor si acordarea primului ajutor fara a mai astepta echipele de descarcerare.
Avensis 1.8 Cazul 1
Drum intre Anina si Resita, iesire de placere zona de curbe, calcasem masina putin mai mult decat trebuia, in acea zona se faceau lucrari de decopertare a a sfaltului iat lucratorii respectivi nu am avut bunavointa sa puna un indicator in acest sens.
Am pierdut spatele, normal eram ca pe bile, cu tendinta de asezare a masinii perpendicular pe drum. In spate aveam masini, distanta rezonabila, din fata venea un bus.
Bordul meu a inceput sa faca precum un pom de craciun si sa mai si "cante" iar eu nu am facut altceva decat sa trec din treapta a IV-a in a II-a, masina a revenit pur si simplu pe directie. Fica mea nu a sesizat nimic decat in momentul in care sistemele de alarnare au intrat in functiune.
Mi-am continuat drumul dar sunt convins ca fara toate aceste sisteme de asistenta eram categoric in taluzul de pe marginea drumului.
Avensis 1.8. Cazul 2
Lovire perpendicular pe masina mea, partea din spatele rotii stg. spate de un individ intrat in intersectie pe rosu.
Ora 22.00, ploaie.
5 persoane in masina, nu am realizat nimic decat o busitura si rotirea mea cu 180 grade, air bag cortina si lateral sarit (daca nu era cortina dadeam cu capul in rama usii)
A intrat in dauna totala, motiv pt care am trecut pe alta masina.
Din acea imagine nu prea se vad multe, valoarea, din deviz, a reparatiei era de peste 14000 euro, nu vorbe ci am devizul si acum, piesele sunt extrem de scumpe.
Faptul ca s-a declansat air bag-ul implica inlocuirea inclusiv a modulului din comp. masinii, inlocuirea inclusiv a centurii de siguranta. toata partea din spate, cavitatea portbagajului, aripi, contraaripi, lonjeronul stg deformat.
Masina a ramas la asigurator si a fost scoasa la licitatie, eu urmand sa-mi iau prima asigurata.
Socoteala e simpla, relativ, masina noua parca era 20 (si ceva), asiguratorul scade in fiecare an 10% , masina avea 3 ani fara cateva zile.
De primit se primeste valoarea asigurata (era in euro), in lei la cursul din ziua accidentului.
Sper ca m-am facut inteles, daca mai doresti inf suplimentare PM.
OK?
la accidente sta bine tare deoarece am aflat si eu k rotile din spate se vireaza intre 3-5 grade la viraje stranse.la inceput nu am crezut dar mi-au spus vreo 30 de oameni acelasi lucru plus mecanici si ingineri toyota
Primul caz la mine: l-am lovit pe unul din spate (Ford Ka) si daca nu avea ala roata de rezerva pe spate, sincer in afara de cateva zgarieturi nu avea nimic masina, asa am scapat cu capota deplasata vreo 2 cm cred si 1 spartura mica in spolerul fata.
Cazul 2: m-a lovit in partea stanga fata, am schimbat farurile, "fagurele" de pe partea stanga, spoiler pe fata nou si niste mici probleme la directie (cand tineam volanul drept masina tragea stanga) se pare ca se deplasase nu stiu ce piesa pe partea dreapta.
Cazul 3: m-a lovit un inteligent pe partea stanga, mi-au schimbat portiera stanga fatza si am mai avut o problema la portiera stanga spate k nu se mai deschidea.
"we ride together...we die together,bad boys for life!" Avensis 1,8 vvt-i
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment