Vreau sa stiu cum procedati la plecarea de pe loc? Adica apasati acceleratia pana in jur de cate ture
si cum eliberati ambreiajul
? Imi cer scuze daca intrebarea pare putin stupida pe un astfel de forum, dar inainte nu am avut o masina atat de silentioasa ca cea de acum si nici turometru, iar plecarea de pe loc ma obisnuisem sa o fac practic dupa sunetul motorului. Acum situatia este alta si nu as vrea sa turez inutil motorul. In plus de asta ambreiajul la Auris mi se pare ca are o cursa moarta mai mare decat ceea ce am vazut pe la alte masini.
si cum eliberati ambreiajul
? Imi cer scuze daca intrebarea pare putin stupida pe un astfel de forum, dar inainte nu am avut o masina atat de silentioasa ca cea de acum si nici turometru, iar plecarea de pe loc ma obisnuisem sa o fac practic dupa sunetul motorului. Acum situatia este alta si nu as vrea sa turez inutil motorul. In plus de asta ambreiajul la Auris mi se pare ca are o cursa moarta mai mare decat ceea ce am vazut pe la alte masini.

. Nu prea exista regula cat de tare sa turezi motoru ca sa pleci de pe loc, asta se invata de obicei la scoala de soferi. Turezi dupa cat de tare vrei sa pleci de pe loc, in functie de trafic. Daca te tarai in trafic nici macar nu tre sa accelerezi, (asta implica un control bun al ambreajului). Daca vrei sa intri de pe loc, mai fortos, normal ca tre sa accelerezi, si poate ajungi la 5000 de ture, depinde de cat esti de speriat.
Comment