Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

mersul urban in exces dauneaza masinii?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • mersul urban in exces dauneaza masinii?

  am si eu o nelamurire: cineva mi-a zis ca mersul preponderent urban, zi de zi (si mai ales pe distante scurte) dauneaza sanatatii masinii. ce stiti de treaba asta? daca merg zilnic 4km +4km (dus-intors) pana la serviciu, pe un drum relativ aglomerat si relativ asfaltat corespunzator (si gropi desigur, dar invatate pe de rost locatiile acestora) cat dauneaza masinii mele?
  Auris, 1,4 VVTi, Luna+, 1G3

 • #2
  Depinde de stilul de condus. Daca ii dai blana, iar apoi franezi violent si iti faci din asta un obicei zilnic, poti avea ceva surprize.
  Cu un stil normal de condus nu sunt probleme.
  BMW 3 GT / 2.0d / AT Sport / Luxury Line / 2016
  Mazda CX5 / 2.0i AWD / MT / Attraction / 2012
  Toyota Aygo / 1.0 VVTI / AT / Luna / 2008

  Comment


  • #3
   Avand in vedere ca ai benzinara nu vad probleme mari. Totusi ar trebui sa atinga si aceasta temperatura de lucru normala a motorului pana la destinatie. Ar trebui sa faca asta chiar si in iernile mai blande.

   La motorina e bine sa nu faci drumuri scurte, motorul atinge mai greu temperatura de lucru si uzura e mai mare.

   Sigur ca e bine sa mergi cat mai mult la o turatie constanta dar asta e dificil in oras. Mai baga cate un drum lung si da-i 3500-4000rpm constant pentru 15-30 minute si se "curata" motorul. Foarte indicat acest lucru inainte de ITP, noxele ies perfect dupa ce cureti esapamentul 2-3minute la o turatie constanta de 3500.

   Problemele apar daca ai obiceiul sa accelerezi la o turatie mai mica, sub 2000rpm la motorina si sub 2500-3000 la benzina - arderile nu sunt bune, depuneri pe senzorii din esapament, cilindri chinuiti etc.
   '08 Yaris 1.4 D4D

   Comment


   • #4
    Mersul in oras dauneaza doar daca mergi cu ea turata la rece si nu moderat...in rest nu vad problemele care ar fi ....probabil vorba omului la sfarsit de saptamana mai iesi in afara si dai ceva talpa pe la 6000 de ture ca e benzinar nu diesel ....
    Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".

    Comment


    • #5
     Mushu probabil o sa merg si cu 6000 de ture, dar intai sa trec de rodaj (am doar 1700 km). Abia astept momentu. Cred ca asa cum bine a zis MadDoc o sa-i dau cate un drum in afara cu un 3500-4000 ture constant. Pacat ca nu avem si noi niste drumuri mai acatarii. Si la stilul de condus trebuie sa mai lucrez. Am momente cand imi vine sa o mai calc mai temeinic.
     Auris, 1,4 VVTi, Luna+, 1G3

     Comment


     • #6
      Acel asa zis "rodaj" stiam ca se termina la 1000km... sau?
      '08 Yaris 1.4 D4D

      Comment


      • #7
       Inclin sa cred ca este prea putin 1000 km. Practic cu cat sunt mai grijuliu cu masina, indeosebi cu motorul acesteia, o voi avea cat mai multe sute de mii de km. De aceea am decis ca rodaj sa consider primii 3000 km. Stiu ca motoarele vin si din fabrica rodate, pe stand, dar alta e in sarcina. Oricum tu daca ai masina de ceva mai mult timp, poate ai observat un anume comportament in primii 1000 fata de momentul actual. Daca gresesc ziceti-mi si mie. Despre aceasta perioada de rodaj nu mi-a zis nimeni de la Toyota si nici in cartea masinii nu scrie, cum probabil ar fi fost normal. Zi-mi daca tie ti s-a zis altcumva.
       Auris, 1,4 VVTi, Luna+, 1G3

       Comment


       • #8
        A mea merge super. Am acum aprox 8500 km si dupa 2000 km parca a inceput sa fie altfel, adica mai "fortoasa" Insa am observat ca e mai vioaie si cand papa benzina de 100. Cat despre rodaj, eu am citit ca e pe dos. Nu trebuie sa fii excesiv de grijuliu (adica nu schimbat doar la 2000 la benzina, sau mers subturat etc). I-am dat 6500 cred ca in primii 100 de km. N-are nicio treaba. Parerea mea e ca trebuie sa se unga cum trebuie si in plus, motoarele de tipul asta, sunt concepute sa mearga turate. De fapt, eu am senzatia ca intre 2000 si 6000 e foarte "elastica". Nu stiu cum sa explic, ai senzatia ca nu e rau nicicum: nici sa mergi cu 2000 nici sa ii dai 6000 (adica nu "face urat" orice ai face).

        Comment


        • #9
         Vezi ca in ritmu asta se termina petrolu... si imbatranesti....

         Originally posted by maki23 View Post
         Inclin sa cred ca este prea putin 1000 km. Practic cu cat sunt mai grijuliu cu masina, indeosebi cu motorul acesteia, o voi avea cat mai multe sute de mii de km.
         Man, daca tu bagi 8 km pe zi, cu gandu sa te tina masina mai multe sute de mii de km... Da-o'ncolo... ii un fier, nu te atasa prea tare de ea... bucura-te de ea, nu plange pentru cea mai mica buba... Is curios daca ii vrunu pe forum care o tinut o masina pana s-o cracanat motoru...

         Din nou, bucura-te de masina, si nu o tine drept peshte pe televizor!
         Last edited by dorus; 10-31-2008, 14:20 PM. Reason: no particular reason

         Comment


         • #10
          Originally posted by maki23 View Post
          Despre aceasta perioada de rodaj nu mi-a zis nimeni de la Toyota si nici in cartea masinii nu scrie, cum probabil ar fi fost normal. Zi-mi daca tie ti s-a zis altcumva.
          Am inteles ca in primii 1000km trebuie mers frumos pentru a se aseza masina. Nu turata excesiv, nici franata brusc etc. Asa mi s-a spus. Nu am citit nicaieri si nici nu am cautat sa citesc.

          Cert e ca daca vor, pot verifica cum ai mers primii 1000km, asa ca am vrut sa fiu sigur. Acum ii dau cat consider eu ca trebuie, bineinteles in parametrii de cuplu ai motorului si in depasire tind spre puterea maxima.
          '08 Yaris 1.4 D4D

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
          Politica de Securitate Google