Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota RAV4 > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

INCREDIBIL!!!!! Toyota RAV4 2007 cu motorul stricat

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2009, 11:11 AM   #1
claudiux
Junior Member

Default INCREDIBIL!!!!! Toyota RAV4 2007 cu motorul stricat

Salutare! N-am mai postat de mult timp nimic pe forum, dar m-am lovit de o problema care trebuie spusa tuturor. In 2007 am achizitionat un auris si un rav4, de care eram foarte multumit pana acum o saptamana. Cu aurisul nici-o problema, merge struna. Acum...rav-ul are 130k km, revizii doar la reprezentanta...acum o saptamana au inceput problemele. La service mi-au spus ca-s garniturile de la chiuloasa, sau, in cel mai rau caz, chiuloasa. Astazi m-au sunat.. pe langa astea, trebuie inlocuit blocul motor. Este inadmisibil ca la o masina de 2 ani sa cada motorul, toyota fiind. Sunt foarte dezamagit, calitate ZERO, la un pret "excelent". Pacat de impresia generala "o toyota nu se strica niciodata". N-o sa mai recomand nimanui sa-si cumpere o toyota, e pur si simplu strigator la cer
claudiux is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 11:38 AM   #2
gcrazvan
Member

ne poti spune daca au fost simptome inainte sa te duci la service cu ea?
gcrazvan is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 11:38 AM   #3
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Cauzele ? Cum s-a manifestat pana sa ajungi in service ?Stii vorba aia : ''Si in padure tanara mai sunt uscaturi''
Old 12-05-2009, 11:59 AM   #4
zeus
Senior Member

daca e prb de motor ti se v-a schimba pe garantie stai linishtit , au mai fost astfel de cazuri mai ales pe codurile 4ZZ,3ZZ si 1ZZ ...
zeus is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 17:46 PM   #5
Legionaru'
Senior Member

Legionaru''s Avatar

Masina are 130.000 km , deci cade faza cu garantia. Poate gasesti un TSB de la Toyota care sa spuna ca motorul tau face parte dintr-un lot cu probleme si beneficiaza de garantie extinsa.

Ca fapt divers: cand am montat farurile venise un Rav la revizie.Facuse 43.000 km fara sa schimbe uleiul.Daca i se intampla ceva se bazeaza pe faptul ca a facut revizii doar la reprezentanta. Din 40.000 km in 40.000 km.

Last edited by Legionaru'; 12-05-2009 at 17:49 PM.
Legionaru' is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 22:26 PM   #6
zeus
Senior Member

depinde cand in 2007 ... primele 18 luni nu este limita de km la garantie ...
zeus is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2009, 10:26 AM   #7
mos 64
Junior Member

La capitolul probleme Rav cred ca eu sunt campion (cu tot "sprijinul" celor de la service Oradea).Scurgeri de ulei am si eu la masina, mici ,dar sunt(ceva normal la Oradea) probabil de la garnitura de la chiuloasa si ungurii la care am facut revizia mi-au zis sa urmaresc pierderea de ulei si daca e mai mare sa merg sa schimbe garnitura inainte de urmatoarea revizie.La Rav4, cica e una din multele boli pe care le are.Oricum eu nu as mai face gresala asta daca as avea posibilitatea sa aleg din nou si nici nu o mai recomand cuiva ,din pacate nu merita caruta de bani.
mos 64 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 09:31 AM   #8
claudiux
Junior Member

simptome au fost, erau gaze in vasul de racire. Cauza a fost arderea garniturii chiuloasei, de-aici si chiuloasa si blocul motor. Masina are 24 de luni, deci garantie fara limita de kilometri...
claudiux is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 19:44 PM   #9
doracapi
Senior Member

doracapi's Avatar

Unhappy garnitura chiulasa arsa

Parerea mea este ca o garnitura de chiulasa nu se arde decat daca se merge cu termostatul defect astfel creste peste normal temperatura motorului si se distrug pe rand chiulasa ,bloc motor etc.Initial incepe sa fiarba apa in vasul de expansiune si scade nivelul lichidului de racire.Ulterior patrunde lichid de racire in baia de ulei si urmeaza dezastrul cu distrugerea totala a motorului.Cand apar scurgeri de lichid pe la garnitura e deja prea tarziu.Calarea motorului se produce in asemenea situatii si la un parcurs de 20 km.Regret incidentul dar nu cred ca e vorba de vreun defect de fabricatie.
doracapi is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2010, 08:48 AM   #10
CIPURSU
Junior Member

Default Nu este o mare tragedie

Este un RAV 4 cu motor DCAT dau D4D.
La DCAT este un defect de fabricatie. Probabil din cauza motorinei proaste din Romania de realizeaza in camera de ardere multa funingine care nu este evacuata. Prin depunerea funinginei de micsoreaza camera de ardere, deci creste compresia si refuleaza pe linga garnitura de chiulasa, fara nici un simptom sau mesaj la bord, iar apoi daca nu se depisteaza la timp se duce blocul motor. Singurul simptom vizibil este nivelul lichidului de racire in vasul de expansiune. Daca se umple la max dupa incalzirea motorului in sarcina lichidul coboara sub limita min. Verificati des nivelul lichidului in vas.
CIPURSU is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
2007, incredibil, motorul, rav4, stricat, toyota

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules