Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

Revizie Toyota Yaris

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Revizie Toyota Yaris

  Sunt posesor nou de o toyota yaris din 2013 1.33 benzina. Trebuie sa ii fac revizia si am 2 probleme. Una legata de consumabile: la seat-ul meu puneam filtre mann si ulei mobil 1. Pot pune tot mobil 1 sau ar trebui ulei toyota? Nu este mare diferenta de pret (la 4 litri maxim 20 de lei). Precizez ca fac reviziile la timp 1 an sau 15000 de km. Am cautat o reprezentanta toyota dar la bacau aveau niste preturi nesimtite ... revizie fara filtru combustibil 700 ron dn care 300 manopera. Pai daca pentru o chestie banala de maxim 30-40 minute cer atat ma intreb cat cer daca ii fac ceva (la seat in iasi manopera asta cred ca mi-a luat-o pentru distributie sau mai putin). M-ar interesa o reperezentanta mai serioasa (chiar daca au preturile un pic mai mari) in zona moldovei (iasi, suceava, focsani) in caz ca am ceva probleme cu ea fiind luata second si pentru momentele cand voi schimba bucse, placute, discuri etc. Am avut experiente nereusite cu cealalta masina cu reprezentantele si ma cam feresc de ele.

 • #2
  consumabile Toyota OE iti poti lua de pe revizietoyotapunctro.
  Mai toti de pe aici care folosesc consumabine OE cred ca de acolo se aprovizioneaza, inclusiv eu.

  Comment


  • #3
   Originally posted by kretzu77 View Post
   consumabile Toyota OE iti poti lua de pe revizietoyotapunctro.
   Mai toti de pe aici care folosesc consumabine OE cred ca de acolo se aprovizioneaza, inclusiv eu.
   Mersi. Am comandat pana la urma ulei de la toyota. Eu imi fac revizia la un service care nu accepta sa vii cu consumabilele tale dar poti face comanda iar preturile am vazut ca sunt la fel ca pe acel site cel putin la ulei.

   Comment


   • #4
    Poti merge cu incredere la Toyota Focsani! Mai toti userii recomanda Toyota Focsani! Sunt meseriasi si corecti! Printre putinele service-uri autorizate din tara unde poti merge cu toata increderea!
    Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

    Comment


    • #5
     Originally posted by geographu View Post
     Poti merge cu incredere la Toyota Focsani! Mai toti userii recomanda Toyota Focsani! Sunt meseriasi si corecti! Printre putinele service-uri autorizate din tara unde poti merge cu toata increderea!
     Multumesc. E bine de stiut pentru ca mai devreme sau mai tarziu oricum trebuie schimbat la ea cel putin pe partea de mecanica avand in vedere drumurile de la noi. Acum sper sa fie o masina fiabila si sa nu am surprize neplacute.

     Comment


     • #6
      Tocmai ce am facut eu revizia acolo sambata trecuta.
      Foarte ok oamenii.
      Si iti spun pe sleau ce merita si ce nu sa faci. Sau cat de costisitor/complicat este ceva ce vrei tu.
      Plus ca sunt sinceri. Unde nu stiu exact sau nu ai ce le trebuie, nu te pun sa schimbi aiurea piase, numai de dragul de a vinde.

      Comment


      • #7
       Revin cu o noua intrebare. Nu am vazut nimic de la producator despre benzina ... nici pe capacul de rezervor. Doar in carte la capitolul de incarcare combustibil la benzina scria 95 minim. Este undeva scris tipul de benzina recomandat? Pe partea de schimburi nu am vazut filtru de combustibil decat pe undeva pe la 120000 de km sau deloc. Stiu ca nu prea mai sunt probleme cu filtrele de benzina mai ales daca alimentezi din benzinarii consacrate si nu de la no name-uri. La seat-ul din 2016 se recomanda la 30000 sau 45000 de km un schimb de filtru combustibil.

       Comment


       • #8
        Originally posted by rogue80 View Post
        Revin cu o noua intrebare. Nu am vazut nimic de la producator despre benzina ... nici pe capacul de rezervor. Doar in carte la capitolul de incarcare combustibil la benzina scria 95 minim. Este undeva scris tipul de benzina recomandat? Pe partea de schimburi nu am vazut filtru de combustibil decat pe undeva pe la 120000 de km sau deloc. Stiu ca nu prea mai sunt probleme cu filtrele de benzina mai ales daca alimentezi din benzinarii consacrate si nu de la no name-uri. La seat-ul din 2016 se recomanda la 30000 sau 45000 de km un schimb de filtru combustibil.
        Trebuie sa iti faci un obicei ,sa alimentezi doar de la o companie ,
        Eu de exemplu alimentez doar de la Rompetrol in zona Hotel Central sau la iesire din Piatra spre Bacau ,am alimentat de la OMV apoi de la Petrom am simtit o oarecare diferenta in rau
        Daca alimentezi doar cu un tip de combustibil filtru benzina se schimba intre 12-15 mii km

        Comment


        • #9
         Originally posted by lucian.p View Post
         Trebuie sa iti faci un obicei ,sa alimentezi doar de la o companie ,
         Eu de exemplu alimentez doar de la Rompetrol in zona Hotel Central sau la iesire din Piatra spre Bacau ,am alimentat de la OMV apoi de la Petrom am simtit o oarecare diferenta in rau
         Daca alimentezi doar cu un tip de combustibil filtru benzina se schimba intre 12-15 mii km
         Eu alimentez de la Socar si OMV cele 2 mi s-au parut mai ok la cum merge masina. Vroiam sa stiu daca pun 95 nu duce la o uzura prematura a motorului. De exemplu pe motorul de vw de generatie mai veche scrie 93/95 pe capac ... am incercat sa pun 98 dar nu era nici o diferenta la mers chiar ii facea rau pentru ca la pornire relanti-ul trepida si timp de cateva secunde oscila intre 1000 si 2000 de ture revenind la normal cand acceleram (revenirea la benzina 95 a rezolvat problema). 12-15 mii schimb de filtru combustibil pe benzina e mult prea devreme ... arunci banii degeaba.

         Comment


         • #10
          Filtrul de benzină nu se schimbă decât dacă se întâmplă ceva cu el. Altfel este utilizat pe durata de viață a mașinii. Fiinc încorporat în pompa de benzină înlocuirea lui este și costisitoare. Lucrurile astea au mai fost menționate pe forum

          Legat de benzină, încă de la Yarisul din 2007 se recomanda benzina de 95. Poți încerca și benzina de 98, dar recomand să alimentezi cu 98 când ai rezervorul aproape gol pentru a îți face o idee despre diferența de comportament a mașinii în raport cu diferența de bani.

          Eu alimentez de la Mol și Rompetrol. Evit Petrom și Lukoil (mi se pare leneșă mașina cu benzina de la ei). Dar, din nou, poți încerca pe fiecare și să decizi care ți se potrivește
          Auris 1.6 Valvematic Unique Plus

          Comment


          • #11
           Originally posted by Methane View Post
           Filtrul de benzină nu se schimbă decât dacă se întâmplă ceva cu el. Altfel este utilizat pe durata de viață a mașinii. Fiinc încorporat în pompa de benzină înlocuirea lui este și costisitoare. Lucrurile astea au mai fost menționate pe forum

           Legat de benzină, încă de la Yarisul din 2007 se recomanda benzina de 95. Poți încerca și benzina de 98, dar recomand să alimentezi cu 98 când ai rezervorul aproape gol pentru a îți face o idee despre diferența de comportament a mașinii în raport cu diferența de bani.

           Eu alimentez de la Mol și Rompetrol. Evit Petrom și Lukoil (mi se pare leneșă mașina cu benzina de la ei). Dar, din nou, poți încerca pe fiecare și să decizi care ți se potrivește
           Multumesc de raspunsuri citisem la auris ca este la fel dar nu dadusem de un post referitor la yaris. Se pare ca e la fel. Legat de benzina este halucinant cum un producator nu specifica ce fel de benzina sa pui ... am 500+ de pagini maculatura de la proprietar in care nu specifica chestii esentiale zic eu si mai mult nici macar pe rezervor (ce sa mai ceri tip de ulei si antigel). Cred ca pana la urma o sa ma conving singur ... cei de la reprezentanta sunt si mai hazlii .

           Comment


           • #12
            salut,
            as dori sa stiu ce trebuie schimbat la revizia de 60000 km (4 ani) la o toyota yaris 1,4 d-4d fabricatie decembrie 2013

            multumesc

            Comment


            • #13
             Ulei motor ,filtru ulei .filtru aer ,filtru motorina ,verifica la un service,eventuale jocuri sist directie , starea placutelor frana .de echipat masina anvelope iarna ,antigel, lichid spalare parbriz sa fie de iarna acumulatorul etc .....

             Comment


             • #14
              Originally posted by goposan View Post
              salut,
              as dori sa stiu ce trebuie schimbat la revizia de 60000 km (4 ani) la o toyota yaris 1,4 d-4d fabricatie decembrie 2013

              multumesc
              Ulei 5 Litri 5W30 - 169 LEI
              Filtru Ulei OE - 39 LEI
              Filtru Aer OE - 89 LEI
              Filtru Habitaclu OE - 78 LEI
              Filtru Combustibil OE - 137 LEI
              Lichid Frana DOT 5.1 1Litru - 65 LEI
              La cutia de viteze daca este manuala se schimba uleiul la 60.000 km daca este automata la 90.000 km
              Magazin online specializat in piese si accesorii originale Toyota si Lexus.
              www.toyoshop.ro

              Comment


              • #15
               Revin si eu cu o intrebare ... nu imi dau seama daca are masina mea ceva sau asa este motorul de pe yaris 1.33 100 cp. Pana pe la 4000 de rotatii se comporta ok dar dupa creste foarte greu turatia ... cu pedala la fund accelereaza foarte greu ... am mers la drum lung si peste 120-130 abia ajunge pe la 140 poate pe o autostrada dreapta de cativa km si la vale depaseste viteza asta . Viteza 6 este foarte puturoasa ... ca sa pot merge tre sa accelerez cu a 5-a ... dar atunci creste consumul. Chiar nu inteleg reclama asta cu motoarele de la toyota .. daca merg cum vrea ea sa fie economic accelereaza greu ... daca merg cum vreau eu consuma mai mult. Plus ca mie mi se pare ca masina asta a fost facuta pentru oras exclusiv: cutie scurta, garda inalta, rezervor mic ... raport putere mai bun la trepte inferioare.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
               Politica de Securitate Google