Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

posesor nou -sfaturi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • posesor nou -sfaturi

    salutare la toata lumea
    sunt nou pe acest forum deoarece pana acum am condus numai vw
    si cum am vandut ultima masina un vw touran din 2009 1.9 tdi m-am gandit sa cumpar si o masina mica de oras deoarece mergem mai mult prin oras
    si din ce am citit eu pe net solutia cea mai potrivita a fost un yaris avand in vedere ca am si un prieten bun care o lauda f mult
    dupa o luna de asteptari si cautari si o groaza de samsari nenorociti am gasit si eu masina
    este vorba despre o toyota yaris din 2007 1,4 diesel cumparata de la o familie din sibiu , pensionari f de treaba care au achizitionat masina de noua din reprezentanta toyota din sibiu , reviziile facute pana la 45 000 km la toyota cu carte de service stampilata totul in ordine , apoi dupa garantie reviziile au fost facute la alt service .
    km 105000 reali pentru ca se vedea din cartea de service ca oamenii mergeau sub 20 000 pe an .
    dupa primul drum sibiu-tg jiu eu am ramas impresionat in sensul bun al cuvantului de tinuta de drum dar si de sprintul masinii
    ce doresc sa va intreb este ce recomdati sa fac la masina in afara de schimburile de filtre si de ulei avand in vedere ca fostii propietari nu au schimbat decat uleiul si filtrele si anul acesta placutele de frana fata
    distributia inteleg ca este pe lant dar cureaua de accesorii se schimba sau nu ? si daca da la cati km
    precizez masina are ultima revizie la 100 000 km ulei +filtre +placute frana + anvelope noi+ baterie bocsh noua si acum masina are 106 000
    precizez oamenii f seriosi de taxa de prima inmatriculare nici nu stiau ca se recupereaza dar banuiesc ca au platit-o pentru ca masina a fost achizitionata in 06.2007 si taxa se platea .
    multumesc mult

  • #2
    si vroiam sa va mai intreb ceva
    covorase pt masina - fostul propietar folosea ceva after market foarte naspa nu se potriveau
    vreau sa inlocuiesc si lichidul de frana DOT 4 am inteles
    antigel
    ulei o sa sun sa vad ce a folosit fostul propietar
    filtre cel mai probabil MANN
    uleiul din cutie ?????
    si mai astept pareri
    multumesc

    Comment


    • #3
      Pentru linistea ta schimba uleiul filtru de motorina, filtru de ulei filtru de aer si nu ar fi rau si cel de habitaclu (asta poti sa il schimbi si singur ca e in torpedou sau sub mai exact. arunca o privire la planetare sa nu aiba scurgeri pe la burduf, antigelul daca are o culoare buna nu cred ca e cazul sa il schimbi . Daca tot te duci la service schimba si lichidul de frana ca nu e o avere dar te linisteste, verifica si placutele sa fii sigur ca sunt bune si chiar schimbate de curand.
      Dupa ce pleci de la service mergi si fa-i plinul si enjoy Toyota. Acum daca se mai aud greierasi nu dispera nu e o masina noua totusi dar daca auzi ceva zgomote de pe la motor e bine sa verifici. Oricum la 106000 e tanara , e adolscenta masina si daca ai grija de ea te va servi bine. Drum bun

      Comment


      • #4
        Cureaua de accesorii se schimba la 6 ani sau 105.000 km--> trebuie sa o schimbi.
        Cureaua de accesorii= cureaua de alternator= cureaua de transmisie, am facut precizarea asta fiindca si eu am schimbat-o anul asta si m-am lovit de aceste 3 denumiri care inseamna acelasi lucru si pana m-am lamurit a durat ceva.

        Comment


        • #5
          Originally posted by culina
          covorase pt masina - fostul propietar folosea ceva after market foarte naspa nu se potriveau
          Cauta un set covorase originale deoarece cel din stanga de la sofer daca este prea lung intra sub ambreaj , te vei trezi ca nu porneste motorul datorita senzorului ..
          Daca inlocuiesti lichidul de frana este preferabil sa pui DOT-5.1 http://www.pieseauto.ro/lichid-frana...162539552.html

          Comment


          • #6
            multumesc mult pentru sfaturi
            cureaua de distributie originala sau imi recomandati ceva after market ?
            lichid de frana cat intra ?
            fostul propietar folosea ulei aral -eu cred ca o sa trec pe mobil 1 sau castrol
            multumesc mult

            Comment


            • #7
              Fii mai atent. Trebuie sa schimbi cureaua de transmisie!
              Eu am pus originala de la Toyota, la ei mi-am si schimbat-o (la auris a fost cam 280 lei cureaua cu manopera inclusiv tva).
              Am ales originala din 3 motive: 1- se schimba rar (6 ani sau 105.000 km) 2-pentru siguranta fiindca la un magazin auto mi s-a spus ca apar in urma introducerii datelor masinii intr-un program apar 2 feluri de curele (2 dimensiuni), si nu puteam da cu banul sa vad care a fi buna...
              3- un coleg si-a pus la masina (nu toyota) curea luata de la un magazin auto, pusa in service autorizat si numa cantece si sunete are de atunci si a fost de 2 ori sa se mai uite mecanicul la ea, degeaba...
              Costa cam de 3 ori mai mult (cam 230 lei fata de 70-80 lei), dar fiind schimbata asa de rar am preferat sa o iau si sa o pun la Toyota.
              Se poate la fel de bine sa o iei de la orice magazin auto, sa o pui intr-un service bun si sa fie totul ok.
              Filtrul de aer si de polen nu le-am luat si nu le-am pus la Toyota, spre exemplu. Din 2 motive: 1- le-am luat mai ieftin si 2- sunt sigur ca cele noi sunt in masina mea si nu a altuia si sunt puse bine.
              Uleiul si filtrul de ulei le-am luat de la dealerul mobil/mann din Baia Mare si cu ele in 'manuta' am mers la Toyota la schimb.
              Lichidul de frana dupa cum ti-a spus Vali 40. La fel si covorasele.
              Spor!

              Comment


              • #8
                Verifica densitatea la Antigel sa nu fie sub -30* .daca antigelul este curat poti sa il complectezi cu antigel concentrat ,daca este murdar .inlocueste-l poate fi din acesta
                Last edited by Vali 40; 11-02-2013, 08:31 AM. Reason: Adaugat url

                Comment


                • #9
                  nu merita diferenta asa mare de pret cureaua toyota
                  conti sau gates sunt curele cel putin la fel de bune si de trei ori mai ieftine
                  ulei pentru cutie, recomand toyota si la fel antigelul SLLc de toyota este foarte bun
                  Ave 1.8 Luna '08

                  Comment


                  • #10
                    am achizitionat urmatoarele produse
                    filtru aer mann
                    filtru motorina mann
                    filtru polen cu carbon activ bosch
                    filtru ulei mann
                    ulei toyota 5w30
                    curea accesorii conti
                    lichid frana ????? nu-mi amintec acum dot 4
                    si am cumparat si antigel insa nu era nevoie pentru ca era concentratia prea mare si a trebuit completat cu apa distilata
                    total costuri 700 ron
                    lichidul de frana nu l-am schimbat deoarece nu au putut sa desfaca aerisitoarele de la roti si au zi ca e pericol sa se rupa daca forteaza si mai bine o sa il schimb la toyota cand o sa am un drum

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by culina View Post
                      am achizitionat urmatoarele produse
                      filtru aer mann
                      filtru motorina mann
                      filtru polen cu carbon activ bosch
                      filtru ulei mann
                      ulei toyota 5w30
                      curea accesorii conti
                      lichid frana ????? nu-mi amintec acum dot 4
                      si am cumparat si antigel insa nu era nevoie pentru ca era concentratia prea mare si a trebuit completat cu apa distilata
                      total costuri 700 ron
                      lichidul de frana nu l-am schimbat deoarece nu au putut sa desfaca aerisitoarele de la roti si au zi ca e pericol sa se rupa daca forteaza si mai bine o sa il schimb la toyota cand o sa am un drum

                      Daca vrei sa tii cont de un sfat pentru buna functionare a masinii tale, te rog sa citesti cu atentie .
                      Si eu am amers la reprezentanta Focsani cu toate filtrele, uleiul si cele necesare reviziei la numar de km ... cand mecanicul a vazut filtrul de motorina MANN mi-a spus ca el nu-l monteaza !!!! Mi-a adus unul original si m-a pus sa ma uit in interiorul lui ... vreau sa-ti spun ca e o diferenta de la cer la pamant ! De atunci am luat hotararea sa folosesc doar filtre de motorina originale Toyota ! Apoi am aflat , tot de la baietii de la Focsani, ca filtrele originale au o densistate de 2 microni, ceea ce face ca pompa de inalta si injectoarele sa fie la adapost de mizeriile din carburant . Ca sfat - daca vrei sa nu ai probleme, mergi si pune un filtru original DENSO cu densitatea de 2 microni ! Si inca ceva - CEI CE AVEM DIESEL, E BINE SA NU MERGEM CU COMBUSTIBIL IN REZERVOR SUB 1/4 DIN CAPACITATEA LUI din aceleasi motive de protejare contra mizeriei din rezervorul de combustibil, mizerie rezultata din combustibil !

                      Comment


                      • #12
                        ok multumesc

                        Comment


                        • #13
                          Salutare tuturor!
                          Sunt noua pe aici! Din primavara sunt posesoarea unui Yaris 1.4 diesel! Am luat masina in martie, i-am schimbat filtrele, uleiul. Dupa 5000 km am fost nevoita sa schimb din nou uleiul, deoarece era peste nivel. La reprezentanta mi s-a spus ca am pus eu 5 l in loc de 4. Am fost la alte service-uri si cert este ca BAGA MOTORINA IN BAIA DE ULEI! am schimbat garniturile de la pompa de inalta, dar fara folos....in sept. am schimbat uleiul si dupa 2 luni e deja mult peste nivel uleiul! Ajutor!!! Va multumesc!

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google