Vin cu aceast vs pentru ca in viitor (max 1 an) am de gand sa-mi iau totusi ceva mai mare....chestia nasoala este ca nu ma pot decide intre aceste doua masini....
Din start vreau sa va atrag atentia ca ma intereseaza consumul sa nu fie mai mare de 6-6,5 l ....merg cam cu 120-140 km/h in mod normal la drum intins..si in functie de drum....medie de km pa am 50-60.000 de km pe an...as vrea cutie automata (cea de pe prius) dar nici cutia de pe 2.0 d4d nu imi displace, pilot automat (neaparat), clima, as vrea (desi Priusul nu are) senzori de ploaie si lumina (pe langa uzualele: geamuri electrice,cotiera, etc...), bineinteles ca ma intereseaza VSC si alte sisteme de securitate....
Prius 1.5 L vvti-hibrid 110-115 cp:
Avantaje:
-Cutia cu transmisie variabila continua (din ce am inteles de la reprezentanta)..se aseamana cu cea automata dar nu se simte cand schimba viteza
-Spatiu interior si confortul oferit este bun
-Calitativ bine facuta interior-exterior
-Sistemul audio bun (JBL 9 boxe
)
-Sistemul hibrid care se lauda cu un consum mic
-Sistemul de franare care lungesc viata placutele de frana
-Intretinere ieftina pe termen lung
-VSC,TRC, HILL HOLDER standard
Dezavantaje:
-nu stau sa merg la consum (deci nu vreau sa imi papa mai mult de 6-6,5 l/100km)
-am inteles ca daca mergi umpicut sportiv... consuma ca un benzinar normal (astept pareri!??!)
-lipsa senzor ploaie si lumina
-am inteles ca se schimba bateriile la 150-200.000 de km (astept pareri!??!)
-lipsa variante de dotare mai mare si mai complete sau cel putin ceva optionale...
Corolla 2.0 D4d, 126 cp:
Avantaje:
-Berlina (imi place aspectul futurist al masinii)
-Optiuni mai multe fata de Prius
-Optitroanele alea sunt bestiale
-Senzor ploaie si lumina
-Confortabila si calitativa interior
-cutia in 6 trepte
-pret de achizitie mai mic decat Prius
-echipare completa fata de Prius
Dezavantaje:
-consum probabil mare, din cauza litrajului si puterii motorului (astept pareri!??!)
-nu are automata la varianta Sol
-costuri de intretinere mari??????
-Taxe?!Impozite!?!? si Taxa de prima inmatriculare?!??!
Astept pareri legate de aspectele care le-am punctat eu...acuma nu am pretentia sa fie exact ca mine...numai ca varianta Luna nu imi pare ca isi merita banii ca sa iau cutia MM....
Legat de Prius mi-ar place daca as stii sigur ca aceasta masina consuma chiar asa de putin ...macar de ar consuma 6 % la un mers mai sportiv, ar fi bine ....dar tot m-as gandi sa imi iau un Sol pentru optiunile complete care le primesc pentru aceasta suma
Deci ...ce sa fie, ce as fie..????!??!?!!!?
Din start vreau sa va atrag atentia ca ma intereseaza consumul sa nu fie mai mare de 6-6,5 l ....merg cam cu 120-140 km/h in mod normal la drum intins..si in functie de drum....medie de km pa am 50-60.000 de km pe an...as vrea cutie automata (cea de pe prius) dar nici cutia de pe 2.0 d4d nu imi displace, pilot automat (neaparat), clima, as vrea (desi Priusul nu are) senzori de ploaie si lumina (pe langa uzualele: geamuri electrice,cotiera, etc...), bineinteles ca ma intereseaza VSC si alte sisteme de securitate....
Prius 1.5 L vvti-hibrid 110-115 cp:
Avantaje:
-Cutia cu transmisie variabila continua (din ce am inteles de la reprezentanta)..se aseamana cu cea automata dar nu se simte cand schimba viteza
-Spatiu interior si confortul oferit este bun
-Calitativ bine facuta interior-exterior
-Sistemul audio bun (JBL 9 boxe

-Sistemul hibrid care se lauda cu un consum mic
-Sistemul de franare care lungesc viata placutele de frana
-Intretinere ieftina pe termen lung
-VSC,TRC, HILL HOLDER standard
Dezavantaje:
-nu stau sa merg la consum (deci nu vreau sa imi papa mai mult de 6-6,5 l/100km)
-am inteles ca daca mergi umpicut sportiv... consuma ca un benzinar normal (astept pareri!??!)
-lipsa senzor ploaie si lumina
-am inteles ca se schimba bateriile la 150-200.000 de km (astept pareri!??!)
-lipsa variante de dotare mai mare si mai complete sau cel putin ceva optionale...
Corolla 2.0 D4d, 126 cp:
Avantaje:
-Berlina (imi place aspectul futurist al masinii)
-Optiuni mai multe fata de Prius
-Optitroanele alea sunt bestiale
-Senzor ploaie si lumina
-Confortabila si calitativa interior
-cutia in 6 trepte
-pret de achizitie mai mic decat Prius
-echipare completa fata de Prius
Dezavantaje:
-consum probabil mare, din cauza litrajului si puterii motorului (astept pareri!??!)
-nu are automata la varianta Sol
-costuri de intretinere mari??????
-Taxe?!Impozite!?!? si Taxa de prima inmatriculare?!??!
Astept pareri legate de aspectele care le-am punctat eu...acuma nu am pretentia sa fie exact ca mine...numai ca varianta Luna nu imi pare ca isi merita banii ca sa iau cutia MM....
Legat de Prius mi-ar place daca as stii sigur ca aceasta masina consuma chiar asa de putin ...macar de ar consuma 6 % la un mers mai sportiv, ar fi bine ....dar tot m-as gandi sa imi iau un Sol pentru optiunile complete care le primesc pentru aceasta suma
Deci ...ce sa fie, ce as fie..????!??!?!!!?

Comment