Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum sa curatam singuri EGR

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Cum sa curatam singuri EGR

  Deoarece motorul nu mai tragea mai ales la turatii sub 2000,apareau Ceck Engine ,VSC,4x4 la bord, pornea greu,apareau uneori trepidatii ale motorului cu scadere de putere mai puteam sa merg doar cu viteza 1 dupa care daca tineam la podea isi revenea si mergea normal,ba mai crescuse si consumul.Inital am dat vina pe calitatea motorinei, dar fenomenele au inceput sa se repete.Asa ca am desfacut EGR care era infundat complet. Pentru curatare am folosit mai multe pensule de acuarela,spray de curatat frana, ar fi fost bine sa fi avut si un aspirator pentru ca sa nu intre calamina in motor dar am indepartat cu pensula cat am putut. E usor de desfacut sunt 4 suruburi si 2 piulite. Se foloseste o tubulara de 12 cu prelungitor si un inbus de 5. Intai se indeparteaza cu pesula calamina pulbere. Apoi depunerea care adera se lasa la inmuiat cu spray de frane,apoi se indeparteaza tot cu pensula si cu o carpa.Se lasa sa se usuce si se monteaza la loc.Demontare 15 min,curatare 30min.,remontare 15 min. Se merita ,daca stiam curatam mai des ,masina merge incredibil de bine.Parerea mea curatarea la fiecare 60000km pentru a evita fenomele descrise mai sus.Bineinteles pot fi si alte cauze, dar cred ca prin curatarea periodica a EGR ului se evita alte defectiuni si oricum motorul merge mult mai bine.

 • #2
  Am uitat sa desfaceti si fisa electrica de pa valva EGR si sa o reconectati. Cu inbusul desfaceti valva EGR si curatati.Apasati in capat ca sa culiseze valva.
  Last edited by doracapi; 10-14-2014, 13:42 PM.

  Comment


  • #3
   Originally posted by doracapi View Post
   Am uitat sa desfaceti si fisa electrica de pa valva EGR si sa o reconectati. Cu inbusul desfaceti valva EGR si curatati.Apasati in capat ca sa culiseze valva.
   Ca sa nu ajung sa curat EGR, prefer sa-i *dau o forja * la 4000-4500 rpm cand motorul e cald , indiferent de treapta de viteza . In felul acesta preinampin depunerea de calmina in EGR, catalizator si desfund si injectoarele . AM 79000km cu Avensis 2.0 d 4-d si nu am avut nicio problema de infundare ... pana acum !

   Comment


   • #4
    si eu am curatat egr-ul la corolla mea, si am folosit initial WD40 si spray pt carburator si nu au dat rezultate. am folosit pina la urma cif spray anticalcar care spre surprinderea mea a facut minuni, nici macar nu am mai folosit o perie sa curat pt ca se ducea depunerea instantaneu. a ramas ca nou egr-ul dupa asta.
    Corolla E15 D-4D 2.0 1AD-FTV 2007 LUNA
    Cand te certi cu un prost, asigura-te ca nu face si el acelasi lucru...

    Comment


    • #5
     Nici eu nu am curatat EGR pana la 112000km si regret, i-am dat forja dar acu n-a mai vrut,era astupat complet,ma mir cum mai mergea masina,cred ca dupa forje se mai desfunda un pic.Parerea mea e ca e bine sa fie curatat mai devreme sau macar desfacut si verificat periodic,daca nu are depuneri si mai bine. Daca valva ramane blocata se poate strica fiind actionata electric si atunci trebuie inlocuita. Eu am observat ca masina are demaraj foarte bun dupa curatare si functioneaza mai bine sub 2000 ture. Din cate am citit EGR recircula procentual gazele arse si le dirijeaza in admisie pana la 3000 ture,deci forja peste 3000 ture poate sa impinga calamina spre esapament,curata injectoarele etc.Cred ca forja arunca numai depunerile care nu sunt lipicioase, calamina care s-a lipit trebuie indepartata manual cu solutii pentru curatat frana sau carburator.Ma gandesc ca EGR prin depuneri poate bloca supapa pe inchis si atunci motorul porneste greu sau deloc iar in mers pierde puterea sau se poate opri fiindca prin admisie primeste majoritar gaze arse.Cred ca astfel se poate suprasolicita si turbina si intra mai multa calamina in motor care se duce mai repede.La peste 3000 ture Supapa este deschisa si EGR nu mai recircula gazele,dar cat din functionarea motorului se face la aceste turatii?

     Comment


     • #6
      Filmul youtube care m-a ajutat sa curat EGR Toyota T25 2,2 Diesel cleaning the agr/egr valve, succes.

      Comment

      Working...
      X
      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
      Politica de Securitate Google