Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum LC 120 3.0 D4D

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Consum LC 120 3.0 D4D

  Buna tuturor. Sunt foarte curios de consumurile pe care le inregistrati si voi. La mine (52.000 km in bord, masina este AT din 2008 ) situatia se prezinta astfel :
  - in oras, iarna, cauciucuri originale, chiar daca este aglomeratie consumul este la 10 - 10,5. Nu am un stil de conducere foarte sportiv dar imi place sa m-a "catar" pe acceleratie uneori. In cazul cauciucurilor de iarna sau cauciucuri offroad situatia se schimba, in oras inregistram valori de 11 - 11,5.
  - in oras, vara, cauciucuri originale, fara clima consumul este 10,5 - 11.00 iar daca pornesc clima 12.00 - 12,5 si toate astea in conditii de aglomeratie relativa. Relativa pentru ca uneori soseaua este goala iar alteori, cand ploua, turisti din C-ta ies la vizitat orasul si ... este dezastru. In cazul cauciucurilor offroad consumul creste cam cu 1 l/100km. Am un rand de cauciucuri "de tavaleala" - General Graber - cu un profil foarte asemanator cu BFG.
  - in afara orasului, vara, daca nu depasesc 120 km/h consumul este undeva la 8,1 - 9,5, functie si de cate depasiri fac fara sa conteze prea mult daca am clima pornita sau nu. Pe autostrada la 130/km mers constant consumul este de 11,2/100km. Daca ati mers vreodata pe ruta Braila - Tecuci, la un moment dat sunt 15 localitati (sau nu) una dupa alta chiar inainte de Tecuci. Am facut aici de cateva ori consumul la 60kmh. Indiferent daca am clima pornita sau nu, consumul a fost de 7,5 l/100km. mentionez ca acest consum a fost inregistrat cu resetarea calculatorului in mers la viteza respectiva. Am mai facut de cateva ori consumul pe o distanta de 600km, un traseu care-l fac de cateva ori pe an. In acest caz consumul s-a situat in jurul valorii de 9 l/100km. Regimurile de viteza au fost diferite, de la mers domol la acceleratii "blana" in cazul depasirilor.
  - in offroad - aici situatia se schimba radical, in functie de inclinatie, teren, si nu mai stiu ce mai intervine, consumul nu mi-a sarit niciodata de 21,5/100km. Aici oricum nu cred ca mai este relevant consumul .
  La voi cum este ?
  Last edited by crosby; 08-01-2011, 08:49 AM.
  LC 120 3.0 D4D AT

 • #2
  Valorile inregistrate de Crosby sunt asemanatoare cu ce inregistrez eu pe un LC echivalent ca versiune (47.000 km, AT, din 2008).
  - vara, in traficul de Bucuresti, cu anvelope de General Grabber de vara, consumul oscileaza undeva intre 11-12,5. Personal nu am sesizat modificari notabile in prezenta climei, insa observ o tendinta de crestere atunci cand las masina la relanti cu ventilatia pornita pentru a raci interiorul.
  - tot vara, in traficul extraurban, tocmai ce am inregistrat o medie (cu resetarea calculatorului la pornire) de 9,4 pe un traseu in jur de 1000km (Bucuresti-Tg.Neamt-Iasi-Tg.Neamt-Bucuresti) unde, pe celebrul E85, in portiunile din afara localitatilor, viteza nu a scazut sub 120, iar in localitati ramanea aproape de limita celor 59km/h "neaamendabili". E bine de spus ca la volumul de aer pe care "il disloca" in mers, precum si la masa impresionanta a masinii, consumul oscileaza sesizabil la orice factor precum acceleratii bruste, vant din fata sau chiar lateral, temperatura exterioara (daca motorul isi face racirea optim sau nu), ploaie etc. Recunosc ca acest consum reprezinta pentru mine un record in domeniu, in trecut nereusind sa scad sub plafonul celor 10l/100
  - iarna, in oras, cu anvelope de iarna Goodyear Ultragrip, nu am reusit un consum mai mic de 13 aproape niciodata... recunosc ca mi-am facut un obicei in a porni masina dimineata cu 15 minute inainte de a pleca pentru a o gasi incalzita (ca sunt tare rau de frigg). In afara orasului nu am sesizat diferente de consum vara-iarna, atata vreme cat drumul e circulabil. Imi amintesc cum acum 2 ani, inainte de Craciun, cand a fost nu stiu ce ninsoare, m-am trezit blocat in trafic intre Urziceni si Buzau, drumul era blocat de zapada, nu se inainta deloc, am stat acolo vreo 3 ore si era un frig de nu facea fata instalatia de incalzire... cu ventilatia la tare pe cald si cu motorul la relanti cred ca a consumat si 20 in acele ore.
  - pe trasee de autostrada nu prea am avut drum foarte des. Desi pe E85 (pe unde circul cel mai des) pot considera unele portiuni in regim de autostrada, nu am avut ocazia sa tin constant o viteza de croaziera destul timp incat sa pot trage vreo concluzie referitoare la consum.
  - pe trasee de offroad nu am probat consumul decat ocazional, valorile rezultate neffind un etalon demn de luat in seama. Recunosc ca ori de cate ori am avut ocazia de a "evada" in afara drumului, nu am avut nici o clipa ochi pentru consumul de motorina.

  Comment

  Working...
  X
  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
  Politica de Securitate Google