Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum ulei Corolla 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Consum ulei Corolla 1.6

Salutare tuturor!

Din August 2008, sunt posesorul unei Corolla 1.6.Acum 1 luna am constatat ca nivelul de ulei era foarte scazut(nu mai ajungea la joja).Cu aceasta ocazie am mers la service-ul din Pipera (unde am facut toate reviziile) pentru schimbat placute frana si problema cu uleiul.Mi-au schimbat placutele si au completat uleiul pana la nivel maxim si mi-au intocmit si o fisa de comsum.Masina avea atunci 40600 km.Dupa 1600km uleiul a ajuns la nivel minim (adica a consumat mai mult de 1L/1600km).Vizita din nou la service-ul din Piepera,unde au constat consumul (au completat din nou cu ulei) si ma vor suna saptamana aceasta cand se vor hotara ce vor face(masina este inca in garantie).
    Mai are cineva aceasta problema?

Multumesc

din cate am auzit toyotelor le cam place uleiul... si a mea cam mananca ulei dar nu chiar asa rau ca a ta. oricum nu prea am ce sa comentez..... la 225.000 km merge destul de bine

Comment

ulei

Eu nu am nici o problema din acest punct de vedere.
      Chiar acum o saptamana m-am uitat la joja. am 41300 km cu uleiul schimbat la 30.000 km ultima data.
      Deci ma apropii de revizia de 45.000 km si nivelul uleiului este fix ca in carte. La jumatatea dintre minim si maxim.

Din cate stiu consumul de ulei este specific motoarelor diesel cu turbina, eventual benzina cu turbina, dar la aspirate nu prea am auzit de problema asta.
      Toyota Corolla E15, 2008, 1.6 Dual VVTi, Luna

Comment

Nici eu nu am avut pana acum probleme cu consumul de ulei. Am facut revizia de 3 ani si uleiul era aproape la nivelul de la revizia de 2
        Pana acum am pus numai 0W-20 ca la carte si nu a papat nimic.
        Eu, pentru ca am avut 3 ani garantie, am luat singur uleiul : Mobil 1 0W-20. Va anunt dupa vacanta de vara (cu plecare afara) cum se comporta.

Comment

Consum ulei

Pana astazi nu am primit niciun raspuns de la service legat de consum,desi am sunat saptamana trecuta sa vad care mai e status-ul pentru aceasta problema.
          Oricum saptamana viitoare merg la service pentru revizia de 45.000 km si va tin la curent cu modul de rezolvare.

Comment

consum ulei

Saptamana trecuta mi-au schimbat garniturile de la supape.Lucrarea a durat 2 zile.
            Acum urmeaza sa monitorizez consumul de ulei (va fi monitorizat si de ei-vizita la service dupa 4000 km).

Comment

Dupa 5000 km nivelul la ulei a juns din nou la minim.Problema nu a fost rezolvata.

Comment

e clar ca ala de a pus diagnosticu asta a lucrat doar cu Dacia in viatza lui ) ... wtf. tu ai o prb a motor in sine, nu la chiuloasa . compresia a masurat-o in in fatza ta ? daca nu au facut asta e frectie la menta. in primul rand un mecanic asta iti face . manaca ulei masori compresia sa vezi daca prb e de la comp motor .

Comment

Diagnosticul mi-au spus ca este pus de producator (ei nu sunt in stare de asa ceva).Oricum nu a avut nicio legatura cu problema reala a motorului.
                  Ieri am fost din nou la ei si surpriza:au constatat ca a consumat ulei si asteptam din nou raspuns de la producator ( vroiau sa platesc uleiul completat-dupa o discutie mai aprinsa au renuntat la factura).
                  Acum astept din nou un "diagnostic" de la producator.
                  Legat de compresie ,in fata mea nu au masurat nimic,de fapt cred canu au masurat nicio compresie.

Comment

Salutare, sunt Cristi din Tm. Am aceeasi problema cu o Toyota corolla din 2008. Consumul prevazut in cartea tehnica: pana la 1 l/1000 km. Nu vor face mare branza. Iti deschid o fisa a consumului apoi ... pauza. Solutia ar fi sa calesti motorul in garantie si sa-l schimbe.

Comment

Eu ma gandesc sa merg in Ungaria pentru un diagnostic si respectiv reparatie, dupa care sa solicit recuperarea cheltuielilor cu reparatiile, masina fiind inca in garantie.

Comment

Salutare,
                        Nu am auzit de masina pe benzina sa consume 1l/1000km,poate la 10000 km.
                        Oricum a mea in 5000 km a consumat aproape 2l.
                        Cati km ai cu masina?La mine pe la 45000km a inceput sa consume,pana atunci nici un semn legat de consum ulei.

Comment

Cred ca nu m-am exprimat corect. Cei din service mi-au comunicat ca masina are prevazut in cartea tehnica un consum de pana la 1l/1000 km. Prin urmare n-ai ce face.
                          Experienta mea e urmatoarea: la 55.000 km mi s-a aprins indicatorul de presiune scazuta la ulei urmat de un semnal sonor de avertizare, dupa care s-a stins imediat. Dupa vreo 2-3 zile am verificat uleiul. Nu mai era deloc pe joja. Am sunat la service (masina e inca in garantie) m-au chemat imediat. Au completat uleiul la limita superioara, au deschis o fisa a consumului de ulei. Mi-au comunicat ca intr-adevar masina consuma mai mult, anormal pentru acest tip de motor dar se incadreaza in consumul de ulei prevazut de producator. Am asteptat revizia de 60.000. Dupa ce am schimbat uleiul (am crezut ca cel vechi era uzat prin faptul ca cei din service n-au schimbat uleiul la 45.000) am parcurs aproape 2500 de km (am 62.400 km) si deja nivelul uleiului pe joja este undeva la mijloc. Cred ca am deja un consum de aprox. 1/2 l. Mi se pare destul de mult, mai ales ca masina e folosita in regim de oras pentru deplasari cu copiii nefiind exploatata in scopuri comerciale (deci nu e incarcata iar in oras chiar daca merg mai agresiv n-ar trebui sa consume ulei in mod normal). Mai cred ca pe masura ce uleiul se uzeaza consumul va fi si mai mare. Astfel ca pana la parcurgerea a 15.000 km estimez sa completez cu vreo 3-4 l de ulei. Sunt dezamagit si cred ca este o problema de motor. Fiind in garantie am doua variante: calirea motorului urmata de solicitarea inlocuirii acestuia prin instanta sau o constatare urmata de reparatie la Szeged si recuperarea cheltuielilor in Romania.

Comment

Se pare ca avem aproximativ accelasi consum de ulei din cele scrise de tine mai sus.
                            Ai dreptate cu uleiul uzat.Si la mine cand au completat prima data la 40600km,dupa 1600km uleiul ajunsese din nou la minim,moment in care au recunoscut ca masina consuma ulei.Dupa asta povestea cu schimatul garniturilor la supape, insa fara niciun rezultat pentru ca asa cum am scris mai sus masina consuma ulei in continuare.
                            Astept noul diagnostic de la ei si te tin la curent.
                            La fel ca si tine sunt foarte dezamagit si sunt convins ca este o problema de motor.

Comment

Salutare Doru!

Am mai citit experientele altora. S-ar putea sa primim aceleasi raspunsuri in Romanica (la fel ca si Robert in cazul de mai jos):

Oare numai pe Corolla se intampla treaba asta? La motorul de 1.6?

Atunci sa le facem reclama la Toyota. Sa scriem pe mai multe forumuri, sa transmitem prietenilor iar cand mergem la revizii sa le alungam clientii:

"Fratilor, consuma MUUULT ULEI! Fugiti de-aici ca-i Belea Mare!"

Daca pierdem noi, sa piarda si ei (dealerii) iar ceilalti sa faca o alegere mai buna.

Dezgustator!

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google