Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

cauciucuri de iarna -recomandari

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Jante de 114.3 ?? Eu am cautat acu' 1.5 ani si nu am gasit pe nicaieri.

    Comment


    • #17
      Legat de un clasament actualizat al pneurilor 205/65/R15 de iarna, iata rezultatul testelor ADAC pe 2009 (mouse-over ca sa vedeti ce inseamna fiecare categorie in engleza).
      Observ ca Goodyear UG7+ e inca in top
      Last edited by jordy; 10-29-2009, 14:43 PM.

      Comment


      • #18
        eu am luat 5x114.3, 6.5x16, ET40 Enzo H, cu 250 lei/buc. am prins o oferta care mai poate fi inca. pe site pretul e de 300 de lei acum dar sunt sanse mari sa primiti discount. asa ca jante din tabla nu merita.
        Magazin online anvelope, jante şi roţi complete -> Descoperă gama variată de cauciucuri, jante şi roţi complete pentru maşina ta -> Livrare rapidă > Comandă acum simplu şi eficient!

        in legatura cu anvelopele, super multumit de Dunlop Wintersport 3D 205/55/16 sunt pe pozitia 3 sau 4 in top
        Attached Files
        Last edited by David; 11-02-2009, 10:01 AM.

        Comment


        • #19
          Originally posted by David View Post
          eu am luat 5x114.3, 6.5x16, ET40 Enzo H, cu 250 lei/buc. am prins o oferta care mai poate fi inca. pe site pretul e de 300 de lei acum dar sunt sanse mari sa primiti discount. asa ca jante din tabla nu merita.
          Magazin online anvelope, jante şi roţi complete -> Descoperă gama variată de cauciucuri, jante şi roţi complete pentru maşina ta -> Livrare rapidă > Comandă acum simplu şi eficient!

          in legatura cu anvelopele, super multumit de Dunlop Wintersport 3D 205/55/16 sunt pe pozitia 3 sau 4 in top
          scuze daca sunt putzin off-topic, dar ai putea sa pui o poza din lateral cu toata masina, sa imi fac o idee cum vin jantele astea pe corolla??

          p.s. culoarea pare a fi 1G3, nu??

          Comment


          • #20
            Ca sa ma fac pe deplin inteles cu jantele....si pneurile
            Dupa ce m-am interesat de compatibilitati, greutate, etc (multsam Cristi 98!) am ajuns la concluzia ca jantele din tabla sunt cele mai bune pentru motorasul de 1.4 d4d 90 cp.
            Presupun ca nu intamplator pe acest motor se Toyota pune doar jante de tabla la dimensiunea 205/55/16.
            Oricum, pentru cei interesati sa nu depinda de ciobanii si macelarii de la vulcanizari, recomand www.janta.ro, au un magazin nou pe Calea Vitan in curs de amenajare (dar este deschis) si gasiti tot ce va intereseaza, inclusiv aliaj. Eu am dat 232 RON pe una de tabla la aceeasi dimensiune cu cea de pe masina si, culmea, un model identic in conditiile in care Toyota Romania cerea 6800 RON FARA TVA. Cat despre anvelope, si aici e o discutie.
            Am sapat tare in buzunar si am luat Dunlop m3 (390 RON bucata) si mare mi-a fost surprinderea cand am vazut ca directia merge mai usor, gropile nu se mai aud atat de tare, iar zgomotul la rulare este mai mic la viteze mari. Asa ca, acum inteleg, cred, de ce fac unii si cauciucuri de iarna.

            Comment


            • #21
              buna alegere ,la fel am luat si eu

              Comment


              • #22
                Originally posted by toyotul View Post
                Va saluta un membru nou si fara experienta la masini japoneze.
                Ca tot omul, după ce a trecut prin dăcioara tatălui şi logan-ul personal, am ajuns la o mașină pe care o respect - Corolla 2008. Dar am ajuns însă şi la momentul la care am nevoie de cauciucuri de iarna. Iar dacă tot iau cauciucuri, m-am gândit ca ar fi bine sa iau si 2 jante. Am sunat la reprezentanţă, am aflat preţurile şi am renunţat. Dacă mă oate ajuta cineva cu vreo idee, rămân recunoscător. Menţionez că pe maşină am jante de tablă, 205/55/16 şi tot de tablă vreau să cumpăr, pentru că voi schimba doar două dintre ele.
                Incearca la Augsburg.Eu cand mi-am luat gumele de iarna(Dunlop Wintersport 2000 de care sunt super multumit) am avut noroc de oferte si mi le-am luat cu tot cu jante...m-a dus toata treaba pe la 1600 lei,bine asta era acum doi ani,dar merita incercat.
                "we ride together...we die together,bad boys for life!"
                Avensis 1,8 vvt-i

                Comment


                • #23
                  John_Hack
                  in momentul de fata inca am rotile de vara. poza e facuta iarna trecuta
                  sa caut poze din iarna trecuta daca cumva am una cum vrei . e posibil caci am urcat prin zona voineasa pe zapada , pe un drum necuratat, unde altii nu urcau si tot am facut poze
                  daca nu gasesc poze intr-o saptamana trec la rotile de iarna si iti fac poza

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by toyotul View Post
                    ...am ajuns la concluzia ca jantele din tabla sunt cele mai bune pentru motorasul de 1.4 d4d 90 cp. Presupun ca nu intamplator pe acest motor se Toyota pune doar jante de tabla la dimensiunea 205/55/16.
                    Vezi in oferta de pe site ca tipul de jante cu care vine depinde in primul rand de echipare si apoi de motor.
                    La Corolla si Auris, pe echiparile Luna si Sol vin din fabrica cu R16, indiferent de motor. Pe Terra vine cu R15 - am eu, fix pentru motorul 1.4 D-4D 90CP.
                    La Verso sunt toate pe R16 (tabla sau aliaj), mai putin pt 2.2 DCAT ce vine cu R17.

                    Legat de jante de tabla vs jante de aliaj, polemica e lunga. Am fost si eu in documentare mult timp anul trecut.
                    Personal, am ajuns la concluzia ca pentru iarna sunt recomandabile cele de tabla, in timp ce pentru vara ar fi frumoase cele de aliaj (a se observa expimarea ).

                    Ce pot eu sa recomand cu mana pe inima este neaparat sa faceti efortul sa va luati jante separat pentru setul de iarna fata de cel de vara.
                    Avantaje:
                    - pneurile se pastreaza mult mai bine, fiind supuse presiunii constant si fiind tinute intr-o pozitie cu uzura minima - unul peste altul in turn;
                    - se elimina uzura la mutatul pe si de pe janta de 2 ori pe an;
                    - se elimina costul la mutatul pe si de pe janta de 2 ori pe an (intr-un an mi-am scos banii pe o janta si jumatate - ma costa 15-20 RON la orice service de cartier sa le schimb pe toate 4 si sa le fac presiunea);
                    - in functie de optiunea fiecaruia, se fac echilibrari mult mai rar (eu le-am echilibrat prima data si asa le tin, avand in vedere ca nu le-am omorat prin gropi mari deocamdata);
                    - timpul petrecut la service pentru schimbare + presiune e minimizat (~ 20 min).
                    Last edited by jordy; 11-03-2009, 06:40 AM.

                    Comment


                    • #25
                      Vad ca iar se vehiculeaza ideea cu 2 cauciucuri de iarna si 2 de vara pe sezonul rece, cel mai probabil cele de iarna puse pe fata.
                      Dau si eu un sfat care mi-a fost dat si mie:
                      "Gandeste-te ca le folosesti nu numai in tractiune, ci si la franare. Gandeste-te ca nu franezi doar drept, ci si in curba.
                      Gandeste-te ca la aceeasi temperatura cauciucurile de vara si cele de iarna se comporta diferit, chiar facute de aceeasi firma, pentru ca asa au fost proiectate.
                      Si acum gandeste-te la viata ta si a celor pe care ii duci in masina."
                      Last edited by jordy; 11-03-2009, 06:53 AM.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by David View Post
                        John_Hack
                        in momentul de fata inca am rotile de vara. poza e facuta iarna trecuta
                        sa caut poze din iarna trecuta daca cumva am una cum vrei . e posibil caci am urcat prin zona voineasa pe zapada , pe un drum necuratat, unde altii nu urcau si tot am facut poze
                        daca nu gasesc poze intr-o saptamana trec la rotile de iarna si iti fac poza
                        Am inteles. astept

                        Comment


                        • #27
                          Aseara am schimbat gumele cu cele de iarna + echilibrat roti. Ale noastre la Yarisica sunt Michelin Alpin A2 (parca). Le-am cumparat in 2007 (de fabricatie 4006) si au acum la activ 2 ierni iar asta ar fi a treia. Pe cele care erau pe spate iarna trecuta le-am pus pe fata cu rotatie (stanga spate pe dreapta fata) si invers.
                          Ce sa zic eu sunt super multumit inca de ele. Pe cele care au fost pe spate iarna trecuta mai aveam 7.1-7.2 mm pana la indicele de uzura si 5 mm pe cele care au fost pe fata. Cu putin noroc cred ca reusesc sa le mai duc inca o iarna in afara de asta.
                          Mie personal mi s-au parut foarte bune pe partea de aderenta pe zapada (proaspata, framantata chiar si-n cantitati mari), destul de zgomotoase dar cam toate cele de iarna sunt asa insa e un neajuns minor in comparatie cu avantajele unui cauciuc bun in perioada rece. Posibil ca puse pe o Toyota mai mare si mai bine antifonata decat Yarisul sa nu para zgomotul la fel de puternic ...
                          In concluzie le recomand pt durata de viata si aderenta buna celor care vor un cauciuc pt sezonul rece.

                          Comment


                          • #28
                            testele adac pt iarna 2009-2010 (205/55/r16 h) :
                            - rezultate finale
                            - detalii

                            Comment


                            • #29
                              acum am observat ca mai fusesera postate deja ... scuze de repetitie

                              Comment


                              • #30
                                Janta ptr. Auris pe 16 toli

                                Am auzit ca janta la reprezentanta costa mult peste 100 euro si ca s-ar potrivi de la VW ? Ce stiti va rog despre aceasta tema janta de 16 (tabla) ptr. cauciuc 205 - 55 - 16

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google