Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Zgomot/tacanit/ticait metalic la motor

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Zgomot/tacanit/ticait metalic la motor

  Salutare,

  Prezentare scurta: Avensis, 2.0l VVTi, an 2007, 55400 km in bord.
  De o saptamana observ un zgomot la relanti care se poate descrie ca un tacanit/ticait metalic, ca la ceasul mecanic, uniform, dar bineinteles mai rapid (decat ceasul).
  Am verificat nivelul la ulei este exact la punctul pe joja, am desfacut capacul de ulei, are presiune si se aduna vapori in palma (cat de cat).
  Ticaitul vine din partea dreapta a motorului (partea pasagerului), sus in zona tachetilor.

  Cauze: E uleiul prea subtire si nu face bine ungere la tacheti?
  Nu ajunge destul ulei la tacheti si sunt semi-uscati?
  Variable Valve Gear e sarit de pe punct? VVTi-ul plin de mizerie?
  Cautand pe forumuri din alte tari, fiecare isi da cu parerea: ba ca e angrenajul VVTi (VVti gear), ba ca e galeria de admisie de vina sau OCV.

  Oil Control Valve (OCV) are doua filtre: Timing OCV filter - filtru de la valva de control a uleiului - e in interiorul ei si Lifter OCV filter are un orificiu separat de valva de ulei - fiind pozitionat pe returul 1 al uleiului din zona tachetilor in baia de ulei. In timp, cele doua filtre cilindrice de ulei (un cilindru din sarma impletita prinsa in plastic de jur imprejur) se umplu de mizerie (un fel de ulei ingrosat si alte depuneri din motor) si scade presiunea uleiului in capacul de tacheti de aici ar proveni tacanitul metalic. Insa de cele mai multe ori cand se infunda unul din aceste doua filtre se aprinde martorul in bord si apar erori stocate in ECU.

  S-a mai intalnit cineva cu asa ceva?

  Tin sa precizez ca masina trage, porneste normal, nu mi s-au aprins nici un fel de martori in bord, are doar tacanitul ala de ceas. Cand am luat-o parca era mai silentioasa.

 • #2
  Sunetul este perfect regulat? Se manifesta si cand motorul este cald bine/in anotimp calduros?

  Comment


  • #3
   Da sunetul este regulat, am specificat uniform ca de ceas. Ascultand aproape de motor vine din partea dreapta a motorului (partea pasagerului).
   Una din cauze poate fi cureaua de la alternator si rola intinzatoare?

   Comment


   • #4
    Alea nu prea ticaie...

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
    Politica de Securitate Google