Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

inselat de Toyota

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• inselat de Toyota

Va prezint, pe scurt, povesta mea cu Toyota Romania, Inchcape Motors si alte reprezentante/service-uri Toyota:

In noiembrie 2011 am achizitionat de la Toyo Motors (Toyota Bucuresti Sud) un Avensis. Inainte de a cumpara masina masina i-am intrebat de politica de discount-uri pentru masinile expuse. Mi-au spus ca ei nu acorda reduceri de pret, preturile sunt stabilite de Toyota Romania si mi-au spus ca nu trebuie sa imi fac probleme, masina pe care mi-o vor livra este noua.

La cateva zile observ in parbriz, chiar pe linia unde se opreste cursa stergatorului de parbriz pe partea soferului, ceva ca o crapatura. Ma duc la servce, se uita, ii dau ocol, ii fac poze, incearca sa gaseasca cea mai mica urma de lovire si pentru ca nu gasesc nimic imi spun ca probabil parbrizul are un defect de fabricatie si va fi schimbat pe garantie.
    Tot atunci le semnalez si faptul ca de cateva ori mi s-a intamplat sa nu pot baga in treapta 1 si/sau marsarier.
    Dau ei cu vaselina pe la timonerie si imi spun ca acum va fi bine.

Si asa a inceput ...
    Povestea completa o puteti gasi pe blogul pe care l-am facut special pentru a face publica aceasta experienta (www.beduindebucurest.com). Acum voi trece in revista doar punctele importante:
    - la 10.000km se schimba kit-ul de ambreiaj. degeaba. cel "vechi"era foarte bun, nu prezenta uzura
    - la o luna dupa se schimba sincroane si pinioane in cutie. degeaba.
    - in 14 noiembrie 2012 citind pe net de celelalte service-uri din retea, nu am ce face si ma duc la Pitesti. In timp ce imi facea intrarea in service tipul de la receptie ma intreaba daca am mai fost la ei. Ii spun ca nu si il intreb de ce. Imi spune ca masina figureaza ca a mai fost in service-ul lor, cu alt propietar. Ii cer sa imi dea un print sa verific si eu seria de sasiu. Ma uit si eu si el, ne citim de cateva ori seria si pentru ca ea era aceeasi el decide sa modifice datele vechi cu ale mele.
    il intreb daca mai sunt si alte intrari si imi spune ca nu mai poate sa vada pentru ca a sters datele...
    ceea ce el imi daduse era o intrare in service pe numele Toyota Romania, pentru revopsirea barei fata, in baza unui dosar de dauna deschis la Omniasig, cu 5 luni inainte de a cumpara eu masina.....
    Pentru ca cei de la Toyota mi-au raspuns ceva de genul "sa fii sanatos, ai cumparato nu avem ce-ti face" am facut o pangere penala pentru inselatorie, fals si uz de fals. Plangerea a plecat de la politie acum vreo 2 luni si zace pe la parchet...
    - in continuare am mai multe intrari in service pentru problemele de la cutia de viteze. Degeaba, cei de la Toyota Romania si Inchcape nu gasesc nimic in neregula.
    - o expertiza tehnica facuta de mine confirma ca este o problema la cutia de viteze si la ambreiaj si eu nu sunt dus cu pluta.
    - prin primavara mi se schimba pe garantie volanul pentru ca se exfolia pielea de pe el. Consola centrala care a inceput sa se degradeze nu o schimba deoarece motivul deteriorarii este spalarea...
    Ar mai fi multe de adaugat, cred ca as putea sa scriu 1000 de pagini. Ceea ce este important este ca in moment am doua plangeri penale (inselaciune, fals, uz de fals si alta pentru furt, abuz de incredere) si un proces civil.
    Voi reveni cu detalii.

Calin

Naspa tare ce ai patit ,banuiesc ca iti sare tensiunea cand auzi de toyota
    "prin primavara mi se schimba pe garantie volanul pentru ca se exfolia pielea de pe el. Consola centrala care a inceput sa se degradeze nu o schimba deoarece motivul deteriorarii este spalarea..."
    Nu am mai auzit in viata mea la o masina sa se exfolieze pielea si consolo,ce produse folosesti pentru curatarea bordului...

Comment

Nesimtirea in stare pura. Acum, ca fapt divers, care sunt simptomele cutiei de viteze, de zici ca are probleme?

Comment

Originally posted by XanderM View Post
        Naspa tare ce ai patit ,banuiesc ca iti sare tensiunea cand auzi de toyota
        "prin primavara mi se schimba pe garantie volanul pentru ca se exfolia pielea de pe el. Consola centrala care a inceput sa se degradeze nu o schimba deoarece motivul deteriorarii este spalarea..."
        Nu am mai auzit in viata mea la o masina sa se exfolieze pielea si consolo,ce produse folosesti pentru curatarea bordului...
        Cumpar lavete "la metru" din Cora (15lei/rola cu vreo 50 lavete) pe care le inmoi in apa. Cateodata mai dau si cu aspiratorul... Nu folosesc silicoane sau altceva pentru ca exista riscul sa ajunga si pe volan ...
        Mie nu mai imi sare tensiunea. Pur si simplu a ajuns sa imi fie indiferent.

Comment

Originally posted by stefangik View Post
          Nesimtirea in stare pura. Acum, ca fapt divers, care sunt simptomele cutiei de viteze, de zici ca are probleme?
          Sunt detaliate pe blog (www.beduindebucuresti.com). Pe scurt:
          - cateodata nu intra in viteza intai sau in marsarier / intra dupa ce se calca pedala de ambreiaj de mai multe ori
          - senzatia de cautare a locasurilor din pinioane/agatat la schimbarea in toate treptele
          - pierdere de putere/viteza la urcarea unei rampe (cu masina incarcata)
          - zgomote metalice puternice la schimbarea vitezelor...
          Last edited by beduin; 08-06-2013, 13:11 PM. Reason: scris gresit

Comment

Incearca si la o alta reprezentanta. Eu am verificat la reprezentanta din Timisoara tot istoricul masinii de la prima vanzare in Germania și pana acum. Fiind vorba de o retea nationala/internationala nu cred ca poate modifica cineva istoricul masinii in baza de date. In principiu ar trebui sa iti stangi cat mai multe documente care sa dovedeasca faptul ca ti-au vandut o masina uzata, drept noua. Incearca si la asigurator poate mai obtii ceva hartii. In rest da-i omor si nu mai pierde timpul la service, daca ai dreptate o sa iti primesti banii inapoi.
            Toyota Avensis 2.2 D-CAT 177CP EXECUTIVE

Comment

Cati kilometrii avea masina cand ai cumparat-o?
              Toyota Avensis 2.2 D-CAT 177CP EXECUTIVE

Comment

Poti cere in instanta (poate te ajuta cumva si protectia consumatorului) rezolutiunea contractului comform legii 449/2003 republicata in 2008, art. 13. pentru ca esti inca in termenul legal de 2 ani de la livrarea produsului (art. 16). Asta inseamna ca tu iti vei primi banii inapoi iar ei masina.

Comment

@catalin563893: 45 km daca imi amintesc bine. Oricum se considera ca este noua, la "0" km...

@comentator: ANPC-ul mi-a spus acum un an ca mai mult de a recomanda sa ii actionez in instanta ei nu pot sa faca pentru ca masina nu este telefon...
                  Stiu, legea 449/2003, OUG 21/1992, legea 193/2000, normele RAR etc... Marele meu avantaj este ca am cumparat masina ca persoana fizica si astfel sunt scutit de taxe...
                  La partea civila se adauga si partea penala...
                  Last edited by beduin; 08-06-2013, 15:48 PM. Reason: Completari

Comment

Imi pare rau ca esti in situatia asta, dar te felicit pentru lupta dusa pentru dobandirea dreptatii! Sunt 100% de acord cu tine! Treburile merg greu in Romania, dar pana la urma o sa iesi victorios. Firesc ca rezultat final ar fi sa iti primesti banii inapoi, iar reprezentanta care ti-a vandut masina sa primeasca o amenda de cel putin 100.000 de lei.
                    Am citit pe forum cum unii si altii au descris ca intampina anumite nereguli in functionarea masinii (nu intra ok in viteza, greieri s.a.), iar alti colegi de forum ziceau ca-s carcotasi, ca trebuia sa-si ia Mercedes de-s asa pretentiosi etc...La nici o masina noua, indiferent de firma, nu-i ok sa intampini probleme in functionare, se intampla, dar nu e normal. Personal consider ca o masina vanduta ca noua trebuie sa fie absolut noua! E absurd ca o masina ce are un element vopsit, a fost intrata intr-un service cu 5 luni inainte de achzitie, sa fie considerata si vanduta drept noua.
                    Si o masina ce a stat cateva zile intr-un showroom si zgariata si revopsit ceva, nu poate fi considerata ca fiind noua!
                    Sunt reprezentante ce folosesc piese din dezmembrari pentru repararea masinilor pe casco. Asta cum vine? Plus ca le trece drept noi si la preturi astronomice!
                    Succes cu procesele!

Comment

Eu stiu Mazda de 32000 euro,vanduta 3 km la bord,dupa 3 ani a descoperit ca a fost batuta de piatra,chituita si revopsita.Cu cine sa se mai certe ?Piesele second se monteaza la solicitarea si procurarea asiguratorului.Asa se procedeaza daca masina nu este in garantie,la unele societati de asigurari.

Comment

Originally posted by dan.gutu View Post
                        Eu stiu Mazda de 32000 euro,vanduta 3 km la bord,dupa 3 ani a descoperit ca a fost batuta de piatra,chituita si revopsita.Cu cine sa se mai certe ?Piesele second se monteaza la solicitarea si procurarea asiguratorului.Asa se procedeaza daca masina nu este in garantie,la unele societati de asigurari.
                        Termenul curge de la data la care ai aflat de eveniment... Pentru inselatorie nu ai termen de depunere a plangerii prealabile.

Comment

Faptul ca unele persoane se resemneaza nu inseamna ca altele trebuie sa stea cu mana in san. Indiferent de valoarea masinii, cinstea si corectitudinea trebuie sa primeze. Personal, daca o persoana pentru care am consideratie imi spune ca in locul x treburile nu sunt ok, nici prin gand nu imi trece sa calc pe acolo! Indiferent ca-i magazin, restaurant, hotel sau service!
                          Nu am avut si nici nu o sa am casco vreodata. Ar fi culmea sa platesc 500-1000-2000 de euro casco, sa patesc o dauna de 1000 de euro sa zicem, si sa mi se puna piese second, supraevaluate (la pret de noi). Prefer sa nu imi fac casco, si daca patesc ceva sa-mi pun piese noi sau second daca asa imi permit sau vreau, unde vreau eu.
                          Asta-i tare, sa dai x0.000 de euro pe o masina si sa te trezesti ca iti schimba o piesa defecta cu una second! Unii asiguratori sunt 'talhari', dar nu inseamna ca si atelierele (mai ales reprezentantele) trebuie sa fie partase la samsarii de astea!
                          Am fost de circa 3 sapt si mi-am schimbat filtrul de ulei si uleiul. Am dus filtru Mann. Daca la schimbul viitor nu vad ca din masina mea iese filtru mann, cu filtrul ala ce iese din masina le fac reamenajare interioara.
                          Atat timp cat platesc cinstit un serviciu, am pretentia ca acel serviciu sa-mi fie asigurat la nivelul intelegerii avute. Nu mai suntem in anul cu 'merge si asa, asa fac toate etc'.
                          Rolul primordial pe care si-l asuma internetul este de informare, ca e bun sau rau un lucru, dupa parerea fiecaruia, astfel ca cel ce se afla intr-o situatie oarecare sa caute solutia cea mai buna de iesire.
                          Trebuie si noi sa fim atenti si sa ne asiguram masinile la societati ok.

Comment

Pai tocmai ca unele service-uri nu au vrut sa fie partase la asemea practici si nu mai au contracte cu unele societati de asigurari.La Mazda respectiva trecuse 3 ani si cateva zeci de mii de km,crezi ca l-ar fi crezut cineva ca nu s-a intamplat ulterior avaria ?Spre deosebire de celelalt caz,aceasta nu avea nici o intrare in service,pentru reparatii tinichigerie,prinde hotul daca poti .A luat legatura cu alti cumparatori din aceea perioada,a consultat ANM-ul sa vada daca in aceea perioada a cazut grindina mai insemnata, undeva in Romania,nimic.Sa ajuns la concluzia ca masina asa a fost importata.Capota motor si portbagaj erau intacte,probabil au fost inlocuite,pavilionul in schimb, avea in unele locuri si 7mm de chit.

Comment

Surprinzator, sau nu,cei care denigreaza cel mai mult marca Toyota in Romania e chiar reprezentantul lor la noi in tara...Iar cand cei care ar trebui sa te ajute si sa iti ofere servicii complete te "arde" la buzunar si te prosteste pe fata nu ai decat foarte putine optiuni.Cea mai lunga si costisitoare e cea pe care a ales-o beduin deorece justitia si nu numai la momentul de fata e praf in Romania(ca sa nu mai zic,doamne fereste , sa vina cu texte ca nu au ce sa le faca sau ca nu te pot ajuta prea mult si ca vina e a ta ca nu ai cascat ochii).
                              Acum mai poti incerca o cale mai directa (nu stiu cat de eficienta este) si sa le scrii celor de la Toyota Europa cat si Niponilor cu toate actele si pozele de rigoare in speranta ca pana la urma cineva va cerceta aceste probleme in grupul Toyota Romania.
                              Si daca nimic din astea nu se rezolva mai poti incerca si o cale mai neortodoxa in care sa incepi sa-i "scuturi" nitel incepand cu cel care ti-a vandut masina pana la cei de la service pana cand se vor ocupa ca si cum ar fi propria lor problema.
                              Neplacut dar adevarat am ajuns o tara de tigani in care nesimtirea ,escrocheria si furtul sunt la putere...aproape ca nici nu mai am puterea sa spun ca sunt mandru ca sunt Roman.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google