Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

o noua campanie de rechemare Toyota : de data asta 2,7 mil masini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• o noua campanie de rechemare Toyota : de data asta 2,7 mil masini

Anuntata astazi in UK, vizeaza modelele Avensis, Corolla si Prius pentru defectul ce poate sa apara la versiunile echipate cu directie asistata electric ( motor ). Ceva piese mecanice de conectare pot ceda, citez din comunicat :

On certain of the above models equipped with Electric Motor assisted Power Steering [EMPS] there might be a possibility that due to insufficient hardness of the extension shaft material the splines, which connects the extension shaft to the steering gear box, may deform if the steering wheel is frequently and forcefully turned to the full-lock position while driving at slow speed. This may create an increased backlash, and splines may eventually wear out over time.
    Pentru cei care au timp de citit ii invit sa acceseze link-ul de mai jos http://www.toyotaownersclub.com/news...toyota-recall/ , jos pe pagina se poate accesa comunicatul originar al Toyota Co UK, din pacate verificarea dupa VIN nu mi-a mers, probabil masina vanduta in RO nu figureaza in baza afisata in UK, sunt numai seriile vandute local.

Cat mai putina bataie de cap cu masinutele voastre va doresc, se pare ca mr T o da in bara din ce in ce mai des si in tiraje din ce in ce mai mari
    177 dragoni, 400 niutoni, ceva adrenalina

Eu nu vad asta o problema.
    Foarte bine ca verifica si ca rezolva problema.

Sunt sigur ca marcile gen WW, BMW sau altele nu ar face asa ceva....De ce sa isi faca ei un renume prost pe piata....lasa ca merge si asa, cine vede bine cine nu aia e.

Andrei

Comment

da e f bine ca recunosc si isi asuma raspunderea fata de toate marcile germane care te lasa sa iti repari pe banii tai masina

Comment

Originally posted by brewed View Post
        Anuntata astazi in UK, vizeaza modelele Avensis, Corolla si Prius pentru defectul ce poate sa apara la versiunile echipate cu directie asistata electric ( motor ). Ceva piese mecanice de conectare pot ceda, citez din comunicat :

On certain of the above models equipped with Electric Motor assisted Power Steering [EMPS] there might be a possibility that due to insufficient hardness of the extension shaft material the splines, which connects the extension shaft to the steering gear box, may deform if the steering wheel is frequently and forcefully turned to the full-lock position while driving at slow speed. This may create an increased backlash, and splines may eventually wear out over time.
        Pentru cei care au timp de citit ii invit sa acceseze link-ul de mai jos http://www.toyotaownersclub.com/news...toyota-recall/ , jos pe pagina se poate accesa comunicatul originar al Toyota Co UK, din pacate verificarea dupa VIN nu mi-a mers, probabil masina vanduta in RO nu figureaza in baza afisata in UK, sunt numai seriile vandute local.

Cat mai putina bataie de cap cu masinutele voastre va doresc, se pare ca mr T o da in bara din ce in ce mai des si in tiraje din ce in ce mai mari

Toyota a rechemat in Romania peste 1.800 de masini Corolla, Avensis si Prius la care pot aparea probleme la directie, dar si 71 de masini Prius la care pot fi probleme la pompa electrica de apa. Rechemarile fac parte dintr-o ampla actiune care cuprinde 2,7 milioane de masini pe plan mondial, actiune anuntata pe 14 noiembrie. Modelele cuprinse in rechemari sunt produse intre 2001 si 2009.
        Actiunea de mari proportii vizeaza 1.836 de masini Corolla, Avensis si Prius.“La anumite modele Avensis cu motor pe benzina de 1,6 si 1,8 l , Corolla produsa in Japonia si Prius, vehicule care sunt echipate cu motor electric de asistenta a directiei (EMPS), axul intermediar de volan face legatura intre coloana de volan si caseta de directie. Din cauza robustetii insuficiente a axului intermediar de volan, la modelele cu EMPS, exista posibilitatea ca, in timp, asamblarea canelata a axului cu caseta de directie sa se deformeze, sa se creeze un joc sau in cazuri extreme sa se uzeze prematur, ceea ce poate afecta precizia directiei. Acest lucru se produce in conditiile in care volanul este fortat frecvent la pozitia maxima, atunci cand se ruleaza cu viteze reduse”, se arata in documentele Toyota.La atelier se verifica masinile si, in functie de rezultat, se face inlocuirea axului intermediar de volan, lucru care ar trebui sa dureze o ora. Actiunea a inceput in data de 14 noiembrie 2012 si nu are limita de timp.Acest recall implica masini Prius produse intre 2003 si 2009, Corolla produse intre 2001 si 2004 si Avensis produse intre 2002 si 2008.Un al doilea recall, de mai mici proportii, implica 71 de masini hibride Prius produse intre 2003 si 2009.“Racirea componentelor sistemului hibrid al modelului Prius se face prin intermediul unei pompe de apa actionata electric. Exista posibilitatea ca in procesul de fabricatie al pompei de apa electrica sa fi existat o eroare care sa conduca la defectarea acesteia. Daca se intampla acest lucru, pompa de apa electrica se va opri din functionare, conducand la aprinderea unor martori de avertizare in tabloul de bord. In anumite situatii, cand un scurt circuit se produce in interiorul pompei, siguranta electrica a sistemului hybrid se arde ducand la oprirea sistemului hybrid in timpul mersului, ceea ce poate creste riscul unui accident”, arata documentele marcii nipone.
        Inlocurea pompei de apa ar trebui sa dureze cam doua ore. Actiunea a inceput in data de 14 noiembrie 2012 si nu are limita de timp.
        Viteza ... strică freza !!!!

Comment

sa inteleg de la tine CZZ ca avensis diesel 2.0 d4d 2005 nu ar trebui sa faca parte din campania de rechemare.cel putin la masina mea nu am depistat vreo problema legata de asa ceva sau macar alta problema pana acum

Comment

Originally posted by jus View Post
            sa inteleg de la tine CZZ ca avensis diesel 2.0 d4d 2005 nu ar trebui sa faca parte din campania de rechemare.cel putin la masina mea nu am depistat vreo problema legata de asa ceva sau macar alta problema pana acum
            da, din comunicat reiese ca doar cele cu motorizari pe benzina de 1.6 si 1.8
            Viteza ... strică freza !!!!

Comment

Asta spune despre ce fel de marca auto vorbim. Sunt convins ca orice alt producator te lasa sa iti schimbi singur pompa de apa si piesele de la sistemul de directie, nici n-ai fi banuit ca au un defect de fabricatie. Mai stiu eu un producator european care mai bine de 3 ani a montat injectoare proaste si crapau in mai putin de 100.000 km, doar 3-4 mii lei bucata.
              Toyota Avensis 2.2 D-CAT 177CP EXECUTIVE

Comment

Am uitat sa mentionez ca la marca respectiva la cedarea unui injector ramai in primul rand fara motor si de aici fara servodirectie si servofrana. Ce iti poti dori mai mult pe un drum sinuos? deloc periculos, nu?
                Toyota Avensis 2.2 D-CAT 177CP EXECUTIVE

Comment

Salut,

astazi am fost la toyota bucuresti sud, pentru campania de rechemari.
                  au constatat ca trebuie inlocuit axul intermediar.

sa vedem dupa ce schimba axul daca se mai aude zgomotul pe care il aveam la coloana de directie.

spor si voua!

Comment

Despre Avensis 2012, are cineva ceva de comentat? Am achizitionat-o de vreo 3 luni, 8 km la bord, este super din toate punctele de vedere. Ce ma deranjeaza, este zgomotul la trenul de rulare. A mai intampinat careva aceasta problema.
                    Last edited by raduhanor; 11-29-2012, 21:52 PM.

Comment

Originally posted by jus View Post
                      Avensis D-4D nu are dierctie electrica ci hidraulica , acesta a fost motivul pentru care nu am cumparat 1,8 benzina . Sincer , nu vreau sa fiu inteles gresit , nu mi-a placut ca directa devine rigida odata cu cresterea vitezei ! Oricum , nu ne culcam pe lauri - la hidraulice se poate duce pompa daca este fortata prea mult cu virarea rotilor pe loc pana la cursa maxima . Pompa face eforturi mari pentru a infrange frecarea cauciucului cu solul PE LOC ... recomand ca la rotirea volanului sa miscati masina in fata sau spate , cu viteza mica - dar miscati-o !

Comment

multumim de sfat vali

Comment

va puteti verifica seriile aici, campania a inceput si in Romania
                          177 dragoni, 400 niutoni, ceva adrenalina

Comment

Salut,am fost si eu luni am lasat masina(si am plecat la munca) mi-au zis ca au schimbat ax intermediar ,a necesitat si directie care a fost la fel gratuit,problema este ca tot aud niste zgomote sub volan ,imi puteti spune cum ajung la ax sa vad daca cu adevarat l-au schimbat?si o poza cu piesa?
                            Mersi.

Comment

am o intrebare: masina mea trebuie rechemata? avensis 1.8vvti, an 2007:
                              SB1BR56LX0E187946

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google