Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme ambreiaj cutie MMT Auris 1.6

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Probleme ambreiaj cutie MMT Auris 1.6

  Va salut.
  Recent am cumparat o toyota Auris 1.6 benzina, cu cutie robotizata.
  Masina am luat-o pentru o prietena, urmand a fi folosita aproape exclusiv in oras.
  Fostul proprietar i-a schimbat ambreiajul si bateria anul trecut, iar masina se prezinta in general foarte bine, nu bate nimic, nu e nimic nelalocul lui.

  Am venit cu masina fara probleme si dupa ce am umblat cateva zile cu ea pana i-am mai rezolvat mici problemute estetice, n-a avut niciun fel de comportament ciudat. Intr-adevar, parca nu intotdeauna pleaca imediat ce lasi frana, ci trebuie sa accelerezi putin, dar nu m-a deranjat asta.

  Ieri cand s-o parcheze, masina nu mai intra in nicio viteza, in nicio secventa de trepte. Dupa un timp in care s-a tot chinuit cu plecarea de pe loc, intr-un tarziu i-a venit ideea sa reporneasca motorul. Surprinzator, dupa aceasta operatiune, totul se comporta normal, de parca n-a avut nimic.

  Azi vreau sa merg si la o diagnoza, in speranta ca imi da vreun indiciu.

  Mentionez ca fostul proprietar mi-a spus ca a schimbat ambreiajul complet (am si factura pentru piese si manopera), NU si computerul de transmisie. Cei de la service ii facusera devizul cu vreo 1300 lei mai mare pentru inlocuire computer, dar a zis ca nu-l mai schimba.
  Asa ca i-au schimbat doar ambreiajul si resetat computerul vechi.

  Imi poate da cineva o idee incotro sa-mi indrept suspiciunile?
  Ce anume poate cauza o astfel de manifestare?
  E adevarat ca acel computer de transmisie cedeaza si el odata cu ambreiajul si singura solutie e inlocuirea lui?

  Multumesc.
  Last edited by cosmin.ardelea; 02-08-2017, 10:11 AM.

 • #2
  Am uitat sa mentionez ca masina e fabricata 2007, prima inmatriculare mai 2008.

  Comment


  • #3
   Nicio eroare.

   Comment


   • #4
    Inevitabilul s-a produs: masina nu mai pleaca de pe loc, turatia sta in ralanti pe la 500 rot/min, martorul de cutie e aprins iar cand bagi in E sau R clipeste doar N-ul in bord. Iar daca incerci s-o accelerezi in viteza, nu se accelereaza.

    Comment


    • #5
     Din pacate cutia respectiva este probabil cel mai nefiabil lucru prosus de Toyota in ultima vreme si o chestie mancatoare de bani.

     Comment


     • #6
      Ciudat e ca isi revine dupa cateva ore de stationare si functioneaza ca si cum n-ar fi avut niciodata nimic. Din ce mi-am dat seama, dupa vreo 2 ore de mers in continuu prin oras, intra in avarie pana se raceste.
      Am primit niste informatii referitoare la o garantie extinsa pentru cutia MMT, de maximum 9 ani sau 200.000km. Si se pare ca pentru piesele in discutie exista revizii a caror menire e sa repare greselile pieselor montat din fabrica pe masina.
      Am fost la dealer, au facut o diagnoza si conform erorilor se recomanda inlocuirea ambreiajului, actuatorului de ambreiaj si a calculatorului de transmisie. Cost total 5000 lei.
      Le-am povestit de treaba cu garantia extinsa dar m-au asigurat ca nu exista asa ceva. Apoi au zis ca totusi daca Toyota Romania accepta asta, ei executa cu placere.

      Inca un lucru care m-a nemultumit e faptul ca au trecut de 2 ori in deviz, manopera de inlocuire ambreiaj. Am observat ulterior si n-am mai facut cale intoarsa, sa le bat obrazul.
      As dori sa iau legatura cu Toyota Japonia. Ma poate ajuta cineva cu informatii de contact? Un email, ceva.
      Vreau sa vad pozitia lor in legatura cu toate astea. E jenant sa se intample asta si toti sa-si astupe capul in nisip cand vine vorba de responsabilitate.
      Last edited by dan.gutu; 02-25-2017, 18:28 PM.

      Comment


      • #7
       nu prea ai ce sa faci cu Toyota Japonia. La modelele mai vechi au facut-o lata cu acest MMT. Eu am primit de la Toyota Ro un deviz de 7000 RON pentru schimbat ambreaij, actuator si modul electronic MMT(computer). Se pare ca e proiectata gresit toata treaba la varianta mai veche. Totul se rezuma la pornirea de pe loc, atunci cand ambreiajul este decuplat partial. In timp ambreiajul se toceste, isi micsoreaza grosimea si la un moment dat computerul da o eroare ca nu mai poate cupla.
       Incalzirea se produce de la cuplajul partial atunci cand se face plecarea de pe loc.

       Comment


       • #8
        Va salut.
        Nu am mai intrat demult pe-aici... masina si-a revenit.
        Din martie de cand am scris ultima data, pana acum n-a mai avut niciodata comportamentul ala. Uneori, foarte rar, mai are momente cand nu vrea sa schimbe treapta. Dar deja se stie ca in acel moment, schimbi treapta superioara din padele si totul revine la normal.
        Placa, discul, rulmentul si actuatorul stau bine mersi ambalate sub dulap. Va trebui sa le vand.

        Eu deduc ca in perioada aia, prietena abia se invata cu masina si mergea foarte mult cu viteza mica in oras si cutia schimba foarte des si doar in treptele inferioare. Acum ca a intrat deja demult in regim normal de mers (a mai luat si radare ), cutia schimba impecabil.

        Asadar cu putina rabdare, lucrurile au revenit la normal si a scapat de o cheltuiala inutila.

        Comment


        • #9
         Salut,

         Eu cānd mi-am schimbat ambreiajul la o Toyota Auris din 2007, mi-au schimbat și computerul de bord - din cāte am īnțeles acesta este mai calitativ față de primul. Costul total a fost de cca. 2600 ron. Dacă nu pornește de pe loc cānd se eliberează frāna, trebuie făcută o resetare/ realiniere a plăcuțelor. De obicei, asta īnseamnă că discurile īncep să fie uzate ...

         Succes !

         Comment

         Working...
         X
         Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
         Politica de Securitate Google