Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

prima revizie, prima furaciune

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • prima revizie, prima furaciune

    Din anul 2007 sunt posesorul unei avensis 2.0 d-4d achizitionata de la inchcape motors s.r.l. bucuresti si dupa cum ma asteptam, sunt foarte multumit de masina. Din pacate, ca multi alti beneficiari auto, am ramas de curand cu un gust amar cand am sesizat ca am fost oarecum intepat la prima revizie (15.000 km) ce am efectuat-o la toyota pipera. Auzisem ca mai mult la service porsche se fura clientii in loc sa fie serviti corect cu servicii care nu sunt deloc ieftine dar se pare ca atata timp cat te afli in Romania nu trebuie sa ai pretentii sau mai bine spus trebuie sa ai rezerve la orice prestator de servicii. Mai ales la cei de calibru mare. Singura lor vina e ca angajeaza personal cu inclinatii cleptomane sau ca nu stau cu ocheanu pe angajati care se pare ca daca nu s-au nascut asa, intr-un mediu vicios ajung sa puna mana ... ca doar n-a intrat la bulau "bombonel" dar'mite un mecanic care trage si el sa duca acasa niste "botosei pentru ala micu".
    Dupa cum spuneam, cand m-am prezentat la revizia de 15000 km efectuata in toamna anului trecut am schimbat tot ce trebuie (ulei, filtre, buson etc) neavand alte probleme ... asa cum ma asteptam de altfel de la o toyota. Weekend-ul trecut mi-a aparut din senin avertizarea de nivel scazut al uleiului de motor. In prezent am 23000 km si cat as vrea sa exagerez tot n-am cum sa afirm ca in acesti 8000 km (de la revizia de 15000) am forjat masina mai mult decat in primii 15000 km. Deci ca ar fi mancat motorul atata ulei e imposibil dupa cum mi-au mai spus si altii mult mai priceputi ca mine. Alta pierdere de ulei e exclusa.
    Gaura in buget nu e mare si sper sa raman cu aceasta si sa nu am alt fel de probleme pe viitor dar din pacate, acum pe pielea/masina mea, am aflat ca pana si la service toyota te poti astepta sa platesti 5-6 l de ulei si sa primesti doar 3-4. Sper totusi sa fi fost ulei bun, nu ala vechi sau altu mai vechi sau ... alt indicativ.
    Chiar imi pare rau pentru ca as fi preferat sa am in buzunar o nota buna si pentru service toyota romania asa cum am pentru avensis-ul ce-l conduc zilnic cu mare placere.
    Apropos, a 2-a revizie de 30.000 km am decis s-o fac la Auto GTC care mai nou sunt acreditati sa faca revizii Toyota (fara sa pierzi garantia bineinteles). Oamenii de-acolo am inteles ca au o mare experienta de lucru cu modelele toyota. Sper sa fie totul ok si sa nu mai aud la nimeni suparari de genu asta.

  • #2
    Este bine sa verifici din cand in cad nivelul la ulei, chiar daca ai Toyota sau alta marca de renume,macar de curiozitate. Este foarte grav sa te duci la service si nu iti puna ulei la nivel.

    Comment


    • #3
      oricat de pornit sunt impotriva service-ului toyota din romania, nu cred ca ti-a bagat 3-4 l de ulei. in cel mai rau caz 6L in loc de 6.3.
      iti zi eu care e problema. ti-au pus 5w40 in loc de 5w30 si iti consuma ulei. asa mi-au facut mie la 15.000 am patit la fel ca tine. au ales ca cumpere mult ulei de alta vascozitate ca sa meraga la mai multe modele si asa - basta. degeaba ii aratam lui gigel la tejghea ca in carte scrie 5w30 " specialistii nostrii spun ca e bun si asta"
      am scris destul despre asta, cauta pe la d4d
      am facut revizia la russe si am pus 5w30 cum scrie in carte si nu a mai consumat

      Comment


      • #4
        David, pare logic ce ai scris si recunosc ca nu m-am gandit la varianta cu uleiul nepotrivit. Oricum e o mare furaciune si in cazul asta pentru ca Toyota recomanda insistent sa folosesti uleiul lor branduit.

        Comment


        • #5
          Uleiul 5W30 este mai fluid decat 5W40, asa ca, daca ar fi fost sa consume ulei, cel mai fluid este cel care se consuma mai repede. Daca totusi 5W40 s-a consumat mai repede decat 5W30, singura explicatie este ca acesta este alta marca, de o calitate mai slaba.

          Comment


          • #6
            Culmea problemelor , la unele service-uri pun ulei prea putin si la altele prea mult cum am patit eu la Craiova , aproape 0,6 L de ulei in plus, pe care , mi-au zis mai multe persoane printre care si mecanici de la service-urile Honda si Hyundai ca nu se pot pot explica decat prin incompetenta unor mecanici sau prin faptul ca nu a fost schimbat filtrul de ulei . Eu tind spre varianta a doua deoarece prin uleiul actual se mai vede o nuanta de gri rezultata ( dupa cum mi s-a zis ) din amestecul a doua uleiuri cu vascozitati diferite si anume : 5w30 pe care il aveam initial si prin urmare se afla si in filtru si 5w40 care a fost introdus la revizie. Mai multe nu stiu si chiar nu ma pricep , tot ce am zis sunt niste explicatii venite din partea altor mecanici. O zi buna tuturor

            Comment


            • #7
              E o distanta mare, dar daca cumva in concediul vostru treceti pe langa sau va faceti drum cu afaceri prin Focsani, nu pregetati sa va faceti si revizia/verificari la Toyota Focsani. Chiar daca asta inseamna sa "pierdeti" timp. Sunt baieti cu bun simt, nu fura, lucreaza "transparent" (puteti sta de fata) si-ti raspund la intrebari/solicitari. Si nici nu te lasa sa astepti, daca te nimeresti la ora de gustare. Si nici nu sunt reticenti la vreo problema ce presupune schimbarea pe garantie.
              Asa i-am perceput eu.

              Comment


              • #8
                Am facut ieri revizia la 15000 la Craiova.Pret revizie 0 lei.

                Comment


                • #9
                  Domnilor imi spuneti si mie in ce consta revizia de 120 000 Km la un RAV 4 diesel 2006,daca tot am divortat de service Oradea . Focsani fiind o locatie prea indepartata de mine dar foarte tentanta si poate mai gasesc baietii ceva si nu termina intr-o zi.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by mos 64 View Post
                    Domnilor imi spuneti si mie in ce consta revizia de 120 000 Km la un RAV 4 diesel 2006,daca tot am divortat de service Oradea . Focsani fiind o locatie prea indepartata de mine dar foarte tentanta si poate mai gasesc baietii ceva si nu termina intr-o zi.
                    Daca nu-ti mai raspunde altcineva, ai putea afla si prin a suna la service si ai intreba ce schimba obligatoriu, cu ce probleme s-au mai intalnit la km astia, cam cat dureaza, pret estimativ pt lucrarile obligatorii, etc. Asta pt inceput.

                    Comment


                    • #11
                      M-am descurcat.Am facut revizia la service Toyota Szolnok Ungaria 140 km,drum bun si destul de liber(1.45 h).Cost revizie:Filtru combustibil 12518 forinti ,filtru aer 7320 ,ulei motor 10w40 6,40 L 20 000,garnituri si ceva mat. aux.600,filtru ulei
                      2800,filtru polen 5 300,manopera 1,50 h 9 844.. TOTAL 58 500 Forinti circa 900 Lei. Mult, putin????

                      Comment


                      • #12
                        Ma pregatesc si eu de revizia de 30 000 km si am luat
                        -2 bidoane de 4 litri Mobil 1 5-w-30 - 130 ron/ bidon
                        -filtru ulei NIPPARTS - 35 ron
                        -filtru aer MANN - 70 ron
                        -filtru polen MANN ( fara carbune activ ) - 65 ron
                        - filtrul motorina l-am schimbat la revizia de 15 000 km
                        Am sa revin cu pretul final .

                        Comment


                        • #13
                          Vali,ai luat ceva ulei, nu gluma.
                          La revizia de 15.000 KM mi-au pus 6 litri de ulei (6 x 1 l) (Avensis 2.0 D)

                          Nivelul de ulei este putin peste jumatate. Stiam ca baia de ului are capacitatea de 6,3 litri. Daca pui 6,3 litri uleiul pe joja ar trebui se fie la nivelul maxim? Sau "au uitat" sa-mi schimbe filtrul de ulei?
                          Eu as fi mers pe un filtru de aer cu carbon activ.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by cristib View Post
                            Vali,ai luat ceva ulei, nu gluma.
                            La revizia de 15.000 KM mi-au pus 6 litri de ulei (6 x 1 l) (Avensis 2.0 D)

                            Nivelul de ulei este putin peste jumatate. Stiam ca baia de ului are capacitatea de 6,3 litri. Daca pui 6,3 litri uleiul pe joja ar trebui se fie la nivelul maxim? Sau "au uitat" sa-mi schimbe filtrul de ulei?
                            Eu as fi mers pe un filtru de aer cu carbon activ.
                            Am luat 2 bidoane cu ulei deoarece mai cumpar 1 litru si fac schimbul si la Tico al sotiei . Nu este bine ca ti-au pus doar 6 litri deoarece se va mai consuma din el in cei 15000 cat vei merge , cat priveste suspiciunea ca nu ti-au schimbat filtrul , nu se sustine deoarece masina este in garantie si nu se joaca ... Da , nivelul pe joja este la partea superioara cand ai 6,3 litri in motor , dar trebuie verificat la 30-45 de minute de la oprirea acestuia . Vezi ce ulei ti-au pus si mai cumpara tu 1 litru ca ai de completat .

                            Comment


                            • #15
                              A , scuze ! Nu am luat filtru cu carbune activ deoarece nu conduc in oras aglomerat ... eu sunt de la tara ... si chiar nu am considerat necesar un asemenea filtru .

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google