Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

ambreiaj

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • ambreiaj

  Salut . As avea o antrebare . Am o Toyota Avensis 2004 2d4d . Pedala de la amdreiaj se apasa cam greu . Debraiaza corect , nu patineaza ambreiajul , intra an viteza bine. O am de 3 ani si nu am reusit sa ma obisnuesc . Poate sa-mi spuna cineva ce se antapla ? O fi cilindrul principal ? La mecanic mia spus ca este ceva normal . Dar parca este prea tare . Va multumesc ! Salutare .

 • #2
  la fel este si la mine la yaris, pedala se apasa greu de cand am cumpararat masina si pana in prezent...in general din cate am observat la toyota pedala este mult mai tare in comparatie cu alte modele gen vw, dacia, renault,opel...

  Comment


  • #3
   salutare, la ambreiajele hidraulice , daca nu este schimbat lichidul la maxim 2 ani pot aparea astfel de probleme din cauza colmatarii cilindrilor;
   incercati o curatare/spalare temeinica a instalatiei si introducerea unui lichid de calitate

   eu in general am observat ca se cam neglijeaza schimbarea lichidului de frana/ambreiaj
   Last edited by lorentzo72; 01-25-2015, 17:56 PM.
   corolla 2008 1.6 dual vvt-i

   Comment


   • #4
    Nu e asta cauza, Lorentzo72. E doar pompa subdimensionata. Poti schimba lichidul de frana si de 2 ori pe luna, la fel o sa fie pedala.

    Comment


    • #5
     Cat o ai in garantie service-urile din Romania asa iti vor spune: e normal!
     Dupa garantie, o sa ai o lista cu ce trebuie facut la masina!
     Am avut o experienta mizerabila la service-ul din Pitesti tot pe tema ambreiajului.
     Pentru majoritatea personalului angajat in service am mari indoieli privind competenta lor. Asta e...de ales nu avem!

     Comment


     • #6
      si eu am luat de curand o Corolla 2,0 D,116 ,am aceeasi problema ,pedala de ambreiaj e foarte tare.Am citit aici la voi o solutie de curatare a cilindrului de ambreiaj ,priviind demontarea si curatarea acestuia.Am fost la un service ,dar a zis ca nu se poate ca se poate bloca cu totul ,asa ca mi au schimbat lichidul de frana si mi au facut o aerisire a circuitului ,dar la fel este .Au zis ca ,e bine ca intra bine in viteza ,probabil csa in viitor va trebui sa schimb discul de ambreiaj ,dar inca mai merge asa .Masina are 210000 km .Si inca o problema este ca tot pedala asta de ambreiaj pocane asa cand apas pe ea .

      Comment


      • #7
       si eu am avut problema asta odata cu achizitionarea recenta a Yaris-ului meu si se rezolva foarte usor..e un post pe aici al unui user cumsecade in care explica pas cu pas operatiunea! Te scuteste si de bani si de timp! Problema tine de Toyota pt ca operatiunea nu este inclusa pe lista lor de verificari si in timp se acumuleaza mizerie in acel cilindru ..ce e de facut? cumparati 1l de lichid de frana DOT 4 sau 5.1 si un set de reparatii cilindru receptor ambreiaj (e vorba de 2 garnituri, un burduf de cauciuc si chestia aia mica de cauciuc de la aerisitor) ..18 lei costa acest set de reparatii plus costul lichidului de frana.

       Se demonteaza cilindrul cu pricina, se spala bine cu apa si detergent de vase (Pur) si se greseaza la loc cu lichid de frana..si se monteaza in locasul lui..cam atat trebuie facut!

       Inainte sa fac operatiunea de mai sus imi intra greu in viteze si imi agata la calcarea ambreiajului ca si cum as fi calcat ambreiajul insuficient, sa nu duc cursa pana la capat (din cauza mizeriei acumulate si a acelor semeringuri care se uzeaza nu se mai face compresia cum trebuie) si imi caraia des la schimbarea vitezelor..nu mai e cazul acum!

       Daca va duceti in service-urile de reprezentanta va va spune ca e ambreiajul dus si va pune sa scoateti din buzunar sute de lei pe kit si manopera cand colo e vorba de o operatiune usoara si la indemana tututor, si mai mult, ieftina in comparatie cu un kit de ambreiaj nou!

       Toate cele bune!
       Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

       Comment

       Working...
       X
       Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
       Politica de Securitate Google