Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Antigel Avensis T25 - 2007 - Recomandari?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Antigel Avensis T25 - 2007 - Recomandari?

  Salutare

  Din Octombrie 2014 sunt posesorul unei Toyota Avensis, T25, benzina, 2L, anul fabricatiei 2007. Citind si ras-citind forumurile nu stiu cum sa procedez legat de schimbul de antigel. Acum are in vasul de expansiune lichid de racire de culoare roz (G12) sau Super Long Life Coolang (SLLC).
  Problema e ca masina a fost cumparata din Germania, la 54k de km si in iarna 2014 am fost la service sa faca o verificare generala daca masina e pregatita de iarna. Mecanicii au verificat bateria si antigelul si mi-au spus ca totul e in ordine, concentratia rezistand pana la -35 grade Celsius. In iarna lui 2014 in Bucovina au fost -28 de grade Celsius si masina s-a comportat exemplar.
  Au trecut deja 3 ani de la ultima verificare a antigelului si nu stiu daca trebuie sa il schimb. Marea necunoscuta e ca nu stiu cand s-a schimbat antigelul in Germania. LLC-ul se schimba cam la 2-3 ani iar SLLC la 5 ani.
  Ce imi recomandati?

  Cu respect, Marian

 • #2
  Pentru linistea ta, schimba l. Sa pui Toyota SLLC.
  http://img204.imageshack.us/img204/4009/tucashow3np.gif

  Comment


  • #3
   Antigelul se schimba prima data la 10 ani / 150.000 km si apoi la 90.000 km / 6 ani (nu la 3/5 ani). Cel mai probabil masina are antigelul de fabrica in ea. Poti sa-l schimbi la urmatoarea revizie, ai anii, nu stiu despre rulaj insa. Pune tot ce se recomanda, SLLC de la Toyota.

   Comment

   Working...
   X
   Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
   Politica de Securitate Google