Ca posesor de Toyota Avensis , an 2005, 2.0 D-4D DCAT, dotata cu filtru de particule, as dorii sa alfu cat mai multe despre modul de exploatare corect al acestei masini. Din pacate a mea masina, are filtru de particule infundat. ( P2002 = Particulate Trap Effieciency Below Threshold )
Ca remediere se poate curata sau scoate definitiv si anula din soft (costa cam 500 euro). Nu stiu ce metoda sa aleg, avand in vedere ca masina circula 80% in conditii de oras.
- Se poate face regenerare fortata din diagnoza la fel ca la VW?
- Exista vreo diagnoza gen VAG COM, unde iti arata cat % este gradul de colmatare al DPF? (la fel cum arata la vw?)
-Cand incepe regenerarea DPF? Numai la drumuri extraurbane?
- Ce ulei se foloseste special pt masina cu DPF? (Acum am pe ea MOBIL 1 5w30). Care este cel mai bun ulei pt acest tip de motor + DPF?
- Se poate tine o masina cu DPF in Romania in conditii de oras? Orice sugestie este bine venita.
- Se merita curatarea chimica a DPF la o firma specializata ? Este o solutie de durata sau doar bani aruncati?

- Se poate face regenerare fortata din diagnoza la fel ca la VW?
- Exista vreo diagnoza gen VAG COM, unde iti arata cat % este gradul de colmatare al DPF? (la fel cum arata la vw?)
-Cand incepe regenerarea DPF? Numai la drumuri extraurbane?
- Ce ulei se foloseste special pt masina cu DPF? (Acum am pe ea MOBIL 1 5w30). Care este cel mai bun ulei pt acest tip de motor + DPF?
- Se poate tine o masina cu DPF in Romania in conditii de oras? Orice sugestie este bine venita.
- Se merita curatarea chimica a DPF la o firma specializata ? Este o solutie de durata sau doar bani aruncati?
Comment