Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Soferii romani amendati in UE

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Soferii romani amendati in UE

  Soferii romani amendati in UE vor primi amenzile la adresa de domiciliu din Romania
  Soferii romani care incalca regulie de circulatie in tarile Uniunii Europene si sunt sanctionati de statul respectiv vor primi amenzile la adresa de domiciliu din Romania, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Printre abaterile pentru care pot fi pedepsiti soferii se numara excesul de viteza, nefolosirea centurii de siguranta sau nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului.
  Prevederile sunt cuprinse in Legea nr. 5/2014 privind unele masuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informatii referitoare la incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera si pentru facilitarea executarii sanctiunilor aplicate acestor incalcari, publicata in Monitorul Oficial nr. 31 din 15 ianuarie 2014, ce va intra sambata in vigoare.

  Ce se intampla daca soferii romani incalca regulile de circulatie in alta tara?

  Romania are obligatia de a transpune in legislatia nationala Directiva CBE, document ce urmareste sa asigure un nivel ridicat de protectie pentru toti utilizatorii drumurilor din UE, facilitand schimbul transfrontalier de informatii privind incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera si, prin acesta, executarea sanctiunilor, atunci cand incalcarile respective sunt savarsite cu un vehicul inmatriculat in alt stat membru decat statul membru in care s-a savarsit incalcarea.

  Odata transpusa in toate statele membre UE, cu exceptia Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Irlandei si Regatului Danemarcei, Directiva CBE va permite, printre altele, crearea unei retele pentru schimbul de date electronice in intreaga Uniune Europeana pentru a identifica proprietarul sau detinatorul unui vehicul implicat in savarsirea unor incalcari ale normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera.

  De asemenea, autoritatile statului in care a fost comisa o incalcare vor putea transmite o scrisoare de informare proprietarului/detinatorului vehiculului cu care incalcarea a fost savarsita, precum si altei persoane identificate in alt mod, suspectate ca a savarsit incalcarea.

  In acest context, actul normativ publicat miercuri stabileste procedura aplicabila pentru schimbul de informatii intre statele membre, prin intermediul punctelor nationale de contact, care sunt autorizate sa efectueze cautari automatizate referitoare la date privind vehiculele si date privind proprietarii sau detinatorii vehiculelor.

  * In cazul Romaniei, punctul national de contact este Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (DRPCIV).

  Conform prevederilor, punctele nationale de contact ale statelor membre sunt autorizate sa acceseze automatizat Registrul national de evidenta a permiselor de conducere si a vehiculelor inmatriculate (RNEPCVI) si sa efectueze cautari automatizate privind datele de inmatriculare a vehiculelor si datele privind proprietarii sau detinatorii acestora.

  Ceea ce inseamna ca soferii care incalca legislatia rutiera vor fi mai usor de identificat, indiferent de nationalitatea lor. In plus, noile dispozitii stabilesc ca soferii romani amendati in UE vor primi amenzile la adresa de domiciliu din Romania. In acelasi timp, soferii straini care incalca legislatia rutiera in Romania vor primi amenda acasa, in plic.

  Actul normativ stabileste, de asemenea, incalcarile in cazul carora se vor aplica aceste prevederi:

  excesul de viteza;
  nefolosirea centurii de siguranta;
  nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului;
  conducerea sub influenta alcoolului;
  conducerea sub influenta stupefiantelor;
  nefolosirea castii de protectie;
  utilizarea unei benzi interzise;
  utilizarea ilegala a unui telefon mobil sau a altor dispozitive de comunicare in timpul conducerii.
  Cum vor achita amenzile cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in state UE

  Pe langa modificarile mentionate anterior, actul normativ ce intra sambata in vigoare aduce o serie de schimbari si in materia amenzilor rutiere, stabilind o procedura clara de comunicare a amenzii primite in trafic de cetatenii statelor membre UE, altele decat Romania, cetatenii unui stat participant sau cetatenii romani ori straini cu domiciliul/resedinta/rezidenta in aceste state.

  Astfel, potrivit documentului citat, comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata se va face catre acesti soferi prin posta, cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire.

  Totodata, procesul verbal poate fi comunicat contravenientului si prin fax, e-mail sau orice alte mijloace ce asigura transmiterea acestuia si confirmarea de primire, daca autoritatile romane dispun de aceste date.

  Documentul va fi considerat comunicat in termen de doua luni de la data expeditiei, daca nu este returnata corespondenta sau nu este confirmata primirea acesteia intr-un termen mai scurt, fara a mai fi necesara comunicarea prin afisare la domiciliul, resedinta sau rezidenta din strainatate a contravenientului sau prin orice alte mijloace de publicitate.

  Pe de alta parte, daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu se comunica contravenientului in termen de 2 luni de la data aplicarii sanctiunii, atunci executarea sanctiunilor se prescrie. Aceasta deoarece comunicarea actului in afara teritoriului Romaniei presupune o perioada mai mare de timp, fapt pentru care majorarea termenului de comunicare este necesara in vederea asigurarii unei perioade de timp suficiente pentru a nu atrage anularea efectelor actului si a nu face inutile costurile suportate de institutiile publice pentru astfel de operatiuni.

  Dupa primirea procesului-verbal, soferii vor putea efectua platile amenzilor prin intermediul serviciilor postale, institutiilor financiar bancare sau a instrumentelor de plata electronica, precum si prin Sistemul electronic national de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar.

  LEGE

  http://cristianchinabirta.ro/2016/03...ulatie-franta/
Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
Politica de Securitate Google