Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce se īntāmplă cu RCA-ul

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ce se īntāmplă cu RCA-ul

  Publicat la: 01.01.2016 21:55


  Anunţ IMPORTANT pentru şoferii romāni la īnceput de an. Ce se īntāmplă cu RCA-ul  Proiectul de modificare a Normei 23/2014, privind asigurarea de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, arată, printre altele, că asigurătorii nu vor mai putea aplica īn orice condiţii indici şi coeficienţi de majorare a preţului de bază.  Firmele de asigurare nu vor mai putea scumpi “după ureche” primele anuale pentru RCA. Un proiect al Autorităţii de Supraveghere Financiară propune modificarea normelor astfel īncāt asigurătorii să fie obligaţi să aducă explicaţii concrete şi riguroase pentru eventualele creşteri de preţ.


  Ar fi o modificare substanţială, īn condiţiile īn care, după cum a arătat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, utilizarea a leatorie a unor astfel de indici a fost principala cauză a creşterilor de preţ pentru asigurările vāndute trasportatorilor.

  Preţurile RCA pentru şoferii profesionişti au crescut şi de trei ori, fapt care a scos īn stradă mii de sindicalişti din domeniu. “Īn calculul tarifului de primă, asigurătorilor le este interzis să folosească indici de īncărcare, coeficienţi de majorare şi/sau corecţie sau alte instrumente de ajustare a tarifelor care să nu fie fundamentate statistic şi actuarial”, se arată īn proiectul de normă.

  Propunerea ASF vizează, de asemenea, datele pe care asigurătorii le utilizează pentru a stabili preţul. Norma vine cu un plus de rigurozitate īn ceea ce priveşte segmentarea clienţilor īn funcţie de istoricul de daună. “Asigurătorul RCA trebuie să utilizeze suficiente date istorice pentru a putea efectua un calcul relevant din punct de vedere statistic; īn situaţia īn care aigurătorul RCA nu deţine suficiente date istorice pentru fiecare segment, acesta trebuie să utilizeze date istorice disponibile din alte surse, raportate la piaţa din Romānia sau la piaţa Uniunii Europeane”,
  Alte articole pe aceasta tema ;
  - Top 10 cele mai reclamate societăţi de asigurare. Neplata despăgubirilor RCA, principala problemă
  -Cinci companii de asigurări au redus tarifele RCA pentru şoferii sub 25 ani. Află care sunt acestea
  -RCA s-ar putea ieftini. Decizia luată de ASF

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
Politica de Securitate Google