Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mic ghid in alegerea destinatiei de vacanta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mic ghid in alegerea destinatiei de vacanta

    Pentru ca se apropie vara si - odata cu ea - sarcina deloc usoara uneori de documentare asupra concediului = cautarea de informatii despre destinatia de vacanta [statiune, hotel samd], m-am gāndit sa inaugurez aici un thread care sa contina ARTICOLE scrise useri pentru folosul userilor īn acest domeniu. Mai jos este unul scris de mine pe un alt forum, īl reproduc aici, considerānd ca poate fi util.

    Adevarul e ca este dificil sa alegi in 100% cunostiinta de cauza hotelul sau agentia de turism. INSA o informare mai detaliata ajuta intotdeauna, astfel ca am decis sa intocmesc acest mic indrumar in alegerea destinatiei de vacanta, care sper sa va fie de folos...
    RETINETI: Cele de mai jos descriu experienta si strategia mea personala in alegerea destinatiei de vacanta, nu sunt un guru [si nici nu lucrez] in domeniu, fiecare trebuie sa filtreze aceasta informatie prin discernamantul propriu si sa luati partile bune de acolo [if any : ]
    -------
    GRESELI FRECVENTE IN ALEGERILE VACANTEI DVS
    si care va pt ruina partial concediul sau oricum eroda din bucuria lui

    1. Alegerea "oarba" [fara a avea prea multe informatii] a hotelului

    Am vazut multe cazuri pe forum in care un user scria "ce stiti despre hotelul H? Merg la sfarsitul lui iunie acolo, sper sa fi facut o alegere buna"...
    Dl/d-na X a ales, pe considerente de care voi aminti ulterior, un anume hotel, a platit un avans [sau chiar in intregime] si abia dupa aceea a inceput sa caute cu adevarat informatii despre acel hotel.
    RETINETI: primul lucru in planificarea unui concediu de succes trebuie sa fie alegerea hotelului. Acest lucru il puteti face cu mult timp inainte de a incepe discutia cu agentiile de turism [si chiar inaintea alegerii acestei agentii] si cel tarziu in primele luni ale anului!

    SFAT: Va puteti face o lista cu cateva hoteluri despre care ati auzit lucruri interesante. Pe masura ce gasiti timp, cautati informatii despre fiecare hotel si notati-va un criteriu de punctaj al fiecaruia.
    Pentru "documentare" puteti folosi:
    - informatii generale despre acel hotel gasite pe net [site-ul oficial samd]
    - forumurile, aici gasiti nu doar reviews-uri detaliate, cat si - cel mai important - oameni dispusi sa va impartaseasca detalii suplimentare despre sejururile lor la acel hotel
    - site-uri specializate in reviews - cititi impresiile altor turisti care au trecut pe acolo inaintea dvs si vedeti multe fotografii "genuine"
    - http://tripadvisor.com [in engleza] - exemplu: Turcia
    - http://holidaycheck.de [in germana - gasiti aici un traducator automat]
    - http://AmFostAcolo.ro - mult mai putine reviews, dar este in romāna!
    - Google Earth - downloadati versiunea free [atentie, nu PRO!] de aici - vezi putea vedea imaginea din satelit a hotelului la care urmeaza sa ajungeti; configuratia plajei; drumurile de acces etc
    -Informatii adunate de la agentiile de turism [vezi mai jos]

    2. Asteptari nerealiste in privinta hotelului

    Acesta ar trebui sa fie un subpunct al punctului anterior. Īnsa conform observatiilor mele, acest factor este printre generatorii principali de nemultumiri/insatisfactie si poate duce usor la ruinarea unui concediu. Din aceasta cauza am decis sa-i acord un capitol separat.
    Trebuie sa stiti ca doar numarul de stele cu care este clasificat un hotel nu reflecta cu acuratete gradul de satisfactie pe care vi-l poate oferi. Dupa cum stiti, diverse tari au din pacate modalitati diferite de clasificare a hotelurilor - 4 stele din Turcia nu sunt identice cu conditiile de 4 stele din Romania, de exemplu.
    Conditiile de acordare a stelelor sunt pentru multe tari destul de relaxate si de "largi", generale. Asta inseamna ca veti gasi hoteluri de 5 stele exceptionale si hoteluri de 5 stele care in realitate ar merita poate cel mult 3-4.

    SFAT: cel mai important criteriu pentru aprecierea gradului de confort oferit ramane - cel putin pentru mine personal - PRETUL. Uitati-va cu atentie la pretul camerei standard si comparati-l cu alte hoteluri. Nu va puteti astepta, totusi, la acelasi lux la un hotel de 5 stele pentru care ati platit 500 euro / pers / 7 zile ca la un altul, tot de 5 stele, la care pretul pentru 7 zile este 1.200 euro / pers! TOTUSI, asta nu inseamna ca la 500 de euro veti fi dezamagit, CU CONDITIA sa realizati ca acestea sunt conditiile care pot fi oferite pentru acest pret!
    Acordati deci relevanta mult mai mare pretului de lista decat clasificarii in stele a acelui hotel; de exemplu, dintre un hotel clasificat la "4stele+", cu 500 euro/sejur si unul "5stele" cu 480 euro/sapt, eu unul l-as alege pe cel de 3 stele!!

    SFAT: stabiliti un buget total in care sa va incadrati cu vacanta, apoi defalcati-l pe categorii: bilete + cheltuieli la fata locului. Pentru aceasta documentati-va temeinic despre ce servicii sunt incluse in pretul biletelor si care trebuiesc platite separat. Intrebati expres despre diverse chletuieli, gen: sucurile naturale sunt incluse sau se platesc? Room-service este gratuit? La restaurantele a-la-carte se plateste rezervarea? Dar consumatia? Ce bauturi sunt gratis si pentru care trebuie platit? Internetul este gratis? Ce excursii optionale sunt incluse in pret si care trebuiesc platite? Cat costa excursiile neincluse in pachet?

    3. Alegerea pripita sau neinspirata a agentiei de turism

    SFAT: alegeti agentia de turism abia DUPA ce ati ales hotelul. Vizitati mai multe agentii si cereti informatii suplimentare despre hoteluriel din lista; observati cat de mult sunt "in tema" si gradul de amabilitate/solicitudine
    Documentati-va despre agentie: cautati pe net referinte, veti vedea ca veti gasi multe persoane care va pot povesti experienta lor cu respectiva agentie

    Īncercati pe cat posibil sa alegeti agentiile mari sau tour-operatoare care vand si en-detail. Dupa cum stiti, foarte putine agentii au pachete proprii pentru o anumita destinatie; cele mai multe revand servicii ale altora, sa spunem "en-grosistii", care au angajat rezervari directe la hoteluri si care au inchiriat curse charter spre acea destinatie. De exemplu, pentru Turcia sunt doar 4 sau 5 tour operatori, toti in Bucuresti.
    Cereti si cititi cu atentie, inainte de a va decide, contractul-cadru dintre agentie si turist, īntrebati acolo nu se īntelege prea clar; īncercati sa va imaginati cat mai multe scenarii prin care lucrurile ar putea merge prost [ptr dvs] si vedeti cum sunt acoperite de contract; solicitati detalii de la agentie pentru aceste cazuri ipotetice

    4. Alegerea neinspirata companiei care opereaza cursele charter

    Acest aspect ar trebui sa aiba o anumita importanta in alegerea agentiei - unele lucreaza cu Tarom, altele cu companii low-cost minuscule. Evaluati riscul pe care il introduce o companie de transport de care ati auzit pana acuma [sau, mai rau, de care ati auzit lucruri neplacute] - sa va afecteze desfasurarea in bune conditii a concediului - CHIAR DACA celelalte conditii oferite de agentia care lcureaza aceasta companie sunt tentante.
    SFAT: Din punctul meu de vedere, este intotdeauna preferabil sa optati pentru pachete ce includ chartere operate de o companie de transport cat mai mare; astfel, probabilitatea suprizelor neplacute se diminueaza cat mai mult [insa nu scad sub 5% imho ]
    Trebuie sa intelegeti un lucru foarte important: din punctul de vedere al aeroporturilor, prin natura lor, cursele charter sunt zboruri ocazionale, in concluzie cu o prioritate mult mai mica decat cea a zborurilor regulate, cu orar mult mai riguros. Aceasta face ca in functie de programul [uneori destul de incarcat] de zbor, aceste curse sa fie des reprogramate la alta ora. Acest lucru, combinat cu posibilitatile tehnice si materiale reduse ale unor companii low-cost, face ca programul de imbarcare [data/ora] sa fie un lucru extremd e relativ; este bineinteles extrem de iritant sa nu poti fi sigur pe o anumita planificare, mai ales in cazul celor care strabat distante apreciabile pana la aeroport [din alte orase] si care trebuie sa sufere dificultati majore din aceasta cauza. Insa, din pacate, decalarile si intarzierile devin - in conditiile unui program de zbor al aeroporturilor din ce in ce mai aglomerat de la an la an - mai degraba o regula decat o exceptie.
    SFAT: tineti legatura indeaproape cu agentia, informati-va periodic despre eventuale modificari in programul de zbor a cursei charter; cu 2-3 zile inainte de plecare facetia cest lucru zilnic, daca considerati ca e cazul. Fiti pregatit pentru ce e mai rau in acest aspect - este posibil sa stati o zi intreaga in aeroport, asteptand sa va imbarcati; pregatiti-va pentru aceasta eventualitate, mai ales daca aveti copii cu dvs - luati mancare si apa suficienta etc [preturile din aeroport sunt o calamitate! :blink: ]
    Inca un aspect pe care daca-l intelegeti deplin va scutiti de o eventuala sursa suplimentara de stres: eventuala decalare a orarului de zbor nu poate fi imputata realist vorbind agentei! In mod firesc, nemultumirile dvs tind sa se verse [si] asupra lor; adevarul e ca agentia a cumparat doar aceste servicii de la o companie specializata [aviatica]; daca aceasta companie aviatica nu si-a respectat promisiunea, ei nu pot face mare lucru, decat eventual sa nu mai apeleze la aceasta companie pe viitor. [de parca ar avea o larga paleta de unde sa aleaga; pe viitor, odata cu sporirea ofertei de transport, este posibil ca lucrurile sa se schimbe]

    ---

    Cred ca mai pot fi multe lucruri adaugate acestui mic ghid; va invit pe acei/acele dintre dvs care doriti sa o faceti.

  • #2
    Originally posted by CornelB View Post
    Pentru ca se apropie vara si - odata cu ea - sarcina deloc usoara uneori de documentare asupra concediului = cautarea de informatii despre destinatia de vacanta [statiune, hotel samd], m-am gāndit sa inaugurez aici un thread care sa contina ARTICOLE scrise useri pentru

    ---
    e bine venit un fel de ghid dar acesta este un forum auto deci poate experiente de genul "ma deplaseaz cu masina in excursie" sunt mai bine venite .
    adaug un site pe care l-am folosit cu succes www.booking.com pentru rezervari la hotel .

    Comment


    • #3
      Postul initial a fost postat de un om pentru care drumul CU MASINA pana la destinatie inseamna jumatate din plăcerea concediului, de mă credeti. A fost intr-o vara in Croatia, am condus peste 16 ore si mai o puteam tine asa cel putin tot atāta, INSA ceilalti din masina aratau ca niste legume - am poze, vă pot arăta ).

      M-as bucura mult sa citesc completari ale ghidului cu sfaturi din experienta celor care prefera masina, eu unul am trecut - DIN PACATE - intr-o alta faza existentiala : copil mic, factor perturbator care NU imi mai permite [deocamdata] drumurii prea lungi cu masina. Din ACEST motiv trebuie sa ma resemnez cu charterele...
      Dar ma pregatesc, sa mai puna cel mic macar vreo 3-4 ani si apoi mai vedem noi

      Comment


      • #4
        Eu lucrez in domeniu si prefer cursele regulate chiar daca sunt mai scumpe decat cele charter.
        Cat despre alegerea agentiei sunt chiar curios care sunt criteriile voastre. Am sa urmaresc acest thread. Eu intotdeauna aleg sa plec cu agentia noastra.
        Apropos de tripadvisor si alte site-uri unde vezi parerea celor care au fost cazati in hotelurile respective, este cu dus si intors. Lumea care isi spune parerea este desigur subiectiva si asteptarile tuturor sunt diverse si influenteaza mult impresia finala. Asa ca cel mai bine este sa cereti sfatul agentului dumneavoastra in care aveti incredere (daca aveti unul) ca foarte probabil parerile agentilor sunt avizate si pot sa va indrume catre un hotel "corect". Cereti consultanta daca tot apelati la un agent, daca nu aveti nevoie de consultanta si sunteti increzatori in informatiile gasite online atunci faceti rezervarile online.

        Comment


        • #5
          Din păcate ce spui tu - să ceri părerea agentului tău de tursim - este încă o utopie la noi, pentru majoritatea covârşitoare a agenţiilor, dacă nu cumva pentru toate.
          Angajaţii se rotesc cu o viteză ameţitoare, nu apucă să-şi facă vechime şi să se specializeze pe o anumită destinaţie [că în TOATE destinaţiile oricum e imposibil]; pe de altă parte, am observat la multe agenţii angajările se fac pe criterii "cât de bine arată" probabil, altfel nu-mi explic de ce am impresia că sunt mai degrabă într-o agenţie de modeling decât într-una de turism - nu mă înţelegeţi greşit, ar fi chiar plăcut să le comibini, cele două etc

          Pe de altă parte, deşi e adevărat că subiectivitatea şi preferinţele oamenilor sunt deosebit de vaste, ÎNSĂ la un număr semnificativ de impresii nu se există ca media acelor impresii să nu fie reprezentative. Şi chiar de nu se poate face o medie, datorită numărului mic de impresii pe un anume hotel, oricum informaţiile sunt de la prima mână, de la cineva care a LOCUIT acolo şi nu doar vizitat, precum în celmai bun caz al unui agent de turrism trimis înainte de începutul sezonului să ia pulsul a zeci de hoteluri dintr-o anumită destinaţie... Iar eventualele fotografii sunt GENUINE, suprind realitatea aşa cum e, nu trucată [în unele cazuri, din ce in ce mai putine], sau studiat-aranjate, de marketing...

          Conform celor două observaţii de mai sus, eu întotdeauna am ales hotelul pe baza impresiilor nemţilor de pe holidaycheck.de, asta si pentru că sunt genul de turist cel mai apropiat de felul meu de-a fi, *cel puţin* turistic
          Şi mi se pare promiţător şi AmFostAcolo.ro, sper să adune destule reviews-uri pentru a putea face acea medie care se va dovedi absolut obiectivă, spun eu....
          Last edited by CornelB; 03-17-2008, 06:53 AM.

          Comment


          • #6
            Ca un principiu de baza, este bine sa vorbesti cu agentia care vinde direct acel sejur/excursie. Adica are contract direct cu hotelul respectiv.
            Se practica pe scara larga revanzarea de pachete intre agentii, si daca nimeresti la un astfel intermediar, pe langa pretul mai mare, ei nu te vor putea ajuta cu detalii despre sejur. Sau in cazul in care ai probleme la destinatie, ajutorul pe care ti-l vor putea oferi este foarte limitat.

            Cum iti poti diferentia un intermediar de o agentie care vinde la prima mana?
            Din ce mi-am dat eu seama, cei care vand la prima mana, au agenti care au fost in respectivele locatii, si iti ofera detalii, chiar cu lux de amanunte.

            Daca agentul e cam mut cand il intrebi diverse chestii, e clar, el doar revinde un pachet si ar cam fi cazul sa cauti o alta agentie pentru destinatia respectiva.

            Comment


            • #7
              Concediul de anul trecut noi l-am facut in genul "Dumnezeu cu mila".Am plecat la drum,cu masina plina ,sa colindam o parte din tara.Am stabilit,e adevarat,initial,anumite obiective de atins,obiective pe criterii istorice,geografice,turistice si de peisaj.Asa ca aveam un traseu stabilit de la care ne-am abatut cu mici exceptii,dar independent de dorintele noastre.Traseul efectuat a fost extraordinar.Cu cazarea....ne-am cazat la pensiuni,in general,dar si la hotel.Unde nimeream.Nu am avut nimic rezervat si sa stiti ca locuri de cazare am gasit oriunde am fost,fara probleme.Da,e adevarat ca nu prea am tinut cont de tarif,atunci cand ne ardea buza,ca era tarziu si trebuia sa gasim un acoperis deasupra capului,insa atunci cand am avut de unde alege ,am facut-o.
              Cheltuiala pentru 4 adulti,2 copii,benzina,si alte nimicuri gen souveniruri,bluzite si alte cele....ne-a ajuns la un total de 1300 euro...Am gandit ca a fost ok,pentru 14 zile de colindat unde vezi cu ochii si 3000 si ceva de kilometrii.Nu ne-am gandit inca sa alegem o vacanta intr-un anume loc,adica-stiu si eu?-sa zicem gata,anul asta mergem in Malorca 10 zile,prin agentia X...Nu cred ca am rezista 10 zile intr-un singur loc.Abia am rezistat 4 zile in acelasi loc la munte,cu excursii facute,plimbari si alte distractii.Dar nu e timpul pierdut.Cine stie?

              Comment


              • #8
                Vacanta in Tenerife
                O super vacanta in vreme de criza cu cazare gratuita in insula intr-o locatie unde in orice luna a anului se face plaja.Mai multe detalii la: manu_ela_tene@yahoo.com

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                Politica de Securitate Google