|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Avand modelul fara roata de rezerva pe haion, si avand un morcovel cum ca TRK-ul nu ma scoate chiar din toate belelele (lele...), vreau sa imi iau o roata de rezerva pentru drumurile mai lungi/off-road.
Masina are roti 225/65 R17. Ma gandesc sa imi iau de aceleasi dimensiuni (anvelopa + janta de otel). Nu stiu daca are vreo importanta daca as lua alta dimensiune agreata de masina pentru roata de rezerva - montata in acelasi timp cu celelalte. Poate ca as iesi mai ieftin daca as merge pe varianta 215/70 R16... Intrebare pentru cei care au roata de rezerva: ce dimensiuni are roata? |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Intotdeauna roata de rezerva TREBUIE sa aiba ACELEASI dimensiuni cu cele de pe masina!!!
Daca pui dimensiuni apropiate vei avea o diferenta de diametru al rotii fata de celelalte. In cazul asta (o roata diferita de celelalte) diferentialul de pe axa aceea va functiona continuu - ceea ce duce inevitabil la o defectiune. Diferentialul e construit sa preia diferentele de turatie a rotilor doar la curbe; in 95% din timp rulezi in linie dreapta ! Un calculator online de dimensiuni de roti este la http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html Referitor la jenti de tabla: daca gasesti undeva sa-mi spui si mie ; eu nu am gasit nicaieri asa ceva, nici chiar la toyota. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Administrator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Merci de raspuns.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Va multumesc pentru laude. Ce sa fac sunt inginer si cunosc multe chestii tehnice.
Pe linga asta imi ingrijesc singur masinile - nu am fost la service decat penrtu schimbul de ulei in timpul garantiei. LA MULTI ANI CU SANATATE TUTUROR !!! SI UN AN 2008 FARA EVENIMENTE RUTIERE ! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Puteti incerca roata de rezerva temporara de pe mitsubishi outlander care potriveste dpdv al prezoanelor.Ca si diametru nu stiu daca este chiar identic cu cel de la rav4.Posibil sa fie ceva mai mic deoarece la outlander am vazut dimensiune la roata normala 225/55R18 pe cand la rav ii 235/....Merita vazut ce si cum si pe la honda sau altii care au roti temporare.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
OK. Ca si idee de baza, nu merg puse roti de rezerva de alte dimensiuni.Asa mi-au spus si cei de la Toyota, asa scrie si in carte.
Mi-am luat o roata pentru scenariile horror. 1500 lei, janta otel de 17 si anvelopa Yokohama. Next problem? Unde o punem? ![]() Cred ca , in cel mai simplu spirit practic, in portbagaj va ajunge. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Pai daca nu ai locas pe usa din spate, numai in potbagaj o mai poti pune.
Sau pui un portbagaj PE cabina cu suporti , dar e mai greu de pus si luat roata de acolo... Spune-mi te rog unde ai gasit jenti de tabla? Sunt originale Toyo? Dar anvelopa? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
Quote:
http://www.sigemo.ro/accesorii.php Roata de rezerva trebuie sa aiba acelasi diametru exterior al anvelopei cu celelalte 3 anvelope, asta e conditia esentiala, De aceea gasim roti de rezerva inguste la mai toate masinile moderne.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i Last edited by zorro; 01-26-2008 at 06:45 AM. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Am fost la Sigemo din Sibiu si nu au (si nu au avut vreodata) nici un fel de jenti de tabla pentru RAV4.
La ei gasesc doar jenti de aliaj pentru RAV4 |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| rezerva, roata |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|