Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Avensis > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Racire Motor

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2011, 08:08 AM   #1
florini79
Junior Member

florini79's Avatar

Default Racire Motor

Salut,am avut un accident,cineva mi-a busit masina in parcare si,in fine,dupa ce am scos-o din service,toate bune si frumoase pana am calat motorul.Problema este ca n-am avut nici un senzor in bord care sa-mi indice nivel scazut in vasul de expansine ,sau temperatura mare la lichidul de racire.Vina imi apartine si mie ca n-am verificat nivelul de lichid de racire,dar fiindca am luat-o din service si n-am avut nimic care sa-mi dea de banuit ce se intampla am furat-o grav.Ce vreau sa stiu este daca la Toyota Avensis 1.8 ,129HP din 2006 exista acest senzor de nivel pe vasul de expansiune al lichidului de racire(ma gandesc ca nu au mai conectat nici sonda aia,d-apoi sa mai si completeze cu antigel).
florini79 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 16:50 PM   #2
comentator
Member

Nu ai sonda de nivel pe masina. Ai sonda de temperatura. Daca nu ar fi fost cuplata ti-ar fi aprins "check engine" in bord.
comentator is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 17:13 PM   #3
zeus
Senior Member

daca nu ti se aprinse nici un bec , ori nu a mers sonda de temp a apei , ori a scos cineva mufa ... sau becul ars la bord ...oricum nu cred ca e vina ta ... cand se repara o mashina se da totul oki .tu oricum poti dovedi ca nu merge sonda .
zeus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 18:02 PM   #4
comentator
Member

Quote:
Originally Posted by zeus View Post
daca nu ti se aprinse nici un bec , ori nu a mers sonda de temp a apei , ori a scos cineva mufa ... sau becul ars la bord ...oricum nu cred ca e vina ta ... cand se repara o mashina se da totul oki .tu oricum poti dovedi ca nu merge sonda .
daca ar fi scos cineva mufa s-ar fi aprins "check engine" si ar fi gasit codurile p0115 sau p0118, coduri universale referitoare la sonda de temperatura. Nu exista masini moderne care sa nu aprinda motorul cand nu functioneaza aceasta sonda! Este esentiala in functionarea motoarelor si in managementul acestora.
In concluzie, daca nu s-a aprins becul de temperatura pentru ca sonda era scoasa, inseamna ca s-a aprins becul de motor.
Daca nu ma crezi, scoate mufa de la sonda de temperatura si vei vedea ca se aprinde "check engine".
In al doilea rand, masina oricat de lovita ar fi fost in parcare nu avea cum sa ajunga in asa hal incat ar trebui dat motorul jos. Deci nu s-a umblat la sonda de temperatura care se afla pe chiulasa, in partea superioara a motorului.

Dar este posibil ca berbecul de mecanic sa fi uitat sa toarne antigel in motor.
comentator is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 07:53 AM   #5
florini79
Junior Member

florini79's Avatar

Nu am avut nici un bec ars in bord ca ele s-au aprins cand am pus contactul,iar indicatorul de temperatura indica normal (statea acul la jumatate...acum nu mai retin ce scala are termometrul ca sa va spun exact).Pe autostrada a inceput sa se auda un tzacanit usor la motor si initial am crezut ca este lantul de distributie,dar se auzea numai cand acceleram si apoi deceleram brusc.Zgomotul s-a inrautatit pe masura ce ma apropiam de bucuresti.Asa ca am oprit intr-un peco si acolo am lasat-o.Un prieten de al meu care s-a dus sa ridice masina (ca eu am iesit la ocazie ) mi-a zis ca a adaugat 3 litri de apa in radiator dar zgomotul inca exista.
Acum dupa ce am mai auzit cateva pareri : "se pare ca ar fi de la pompa de apa de vreme ce motorul inca merge"
Nici nu stiu ce sa mai cred,oricum o sa duc masina la Toyota de data asta sa-mi faca un P/V de constatare si apoi ma duc peste cei de la service (Motors Pronto Constanta).
M-a costat reparatia 9860 ron,asa ca credeti-ma ca sunt disperat,mai ales ca trebuie sa ma judec si cu aia de la Carpatica sa-mi dea banii.
Va multumesc frumos pentru toate sugestiile pe care mi le dati.
Old 04-22-2011, 22:39 PM   #6
florini79
Junior Member

florini79's Avatar

Cum am spus mai cateva zile in urma,am dus masina la Toyota sa vada care este problema la motor,si cei de acolo mi-au spus ca este de la arborele cotit care se pare ca nu a mai primit ulei de ungere.Din probleme in probleme,saracul motor,n-a avut suficient lichid de racire,dupa ce a iesit din service,ba n-a mai primit ulei de ungere....si becurile din bord erau toate "fericite"......

Reply

Tags
motor, racire

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules