|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salut,
la sf lui dec. mi s-au aprins in bord VSC/TRC si martorul de la motor. Am fost la service si concluzia a fost ca masina nu are nimic; au resetat computerul si martorii s-au stins. Azi s-au aprins iar..... aveti idee despre ce poate fi vorba ? merci |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
du-te din nou la service, este o problema. le spui ca resetatul computerului a tinut loc de aghiasma, nici rau nu ti-o facut, nici nu te-o ajutat. sa mai citeasca in manual sa vada ce trebuie facut la error codurile ce le primesc. bafta
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
salutare tuturor acele VSC/TRC sunt din cauza senzorului de aer de la filtrul de aer va spun din experienta salutare
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
|
Quote:
este o posibila cauza acest "senzor de aer" pe care eu l-as numi debitmetru dar tot posibile cauze pot fi la benzina orice problema pe partea de management al motorului: senzori axa cu came, arbore motor, sonde "lambda", catalizator, injectie... sau la diesel: EGR-ul, injectia (injectoare sau pompa), turbina, senzorii de la axa cu came sau arbore.etc! Aaaaa...am uitat ceva foarte important ce ar putea aprinde vsc/trc :vestita pedala de acceleratie! ) Toate astea ar aprinde vsc/trc impreuna cu check engine! Mai poate aprinde VSC/TRC orice problema la sistemul ABS! si mai nou, pe modelele prevazute cu CAN comunication, orice problema aparuta pe CAN! de unde stii ca in cazul tuturor este debitmetrul??? sau macar stii ca debitmetrul este o problema repetata la toyota? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
dragul meu COMENTATOR am incercat doar sa ajut imi pare rau daca am deranjat,cand am spus experienta m-am referit la ce am patit eu.Desigur pot fi zeci de cauze cand apare VSC/TRC(D4D).Cat despre problemele repetate la toyota te asigur ca am mai multa experienta decat tine.Te pup si incearca sa nu mai fii asa de acid.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Am si eu o problema cu acesti martori. Cam dupa parcurgerea a 8-10 km, se aprind. In cazul in care plec cu TRC-ul dezactivat (adica cu martorul aprins), dupa aceiasi distanta se aprinde VSC-ul. Cineva mi-a spus ca ar putea fi din cauza ca s-au schimbat jantele de tabla cu cele de aliaj si ca n-ar fi nicio problema, ca sistemele functioneaza corespunzator. Va rog, daca stie cineva ceva...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
buna! se pare ca mai multi posesori avem probleme cu TRC,VSC & check engine.. am observat azi ca am si eu problema aceasta si oarecum ma ingrijoreaza...ce sfaturi imi dati? masina e pe leasing si are full casco pana in martie...multumesc
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
La mine a fost fara check engine. A fost o problema de reinitializare a unui senzor. S-a vazut la testare si s-a remediat pe loc la Toyota Focsani
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
De ceva timp (cam 2 zile) mi s-a aprins VSC si TRF, plus indicatorul de pompa (o chestie galbena), aveti vreo idee?
Am mers cativa km, nu multi, s-a stins si apoi s-a reaprins iar Am o toyota din 2007 Avensis, 1.8 benzina Va multumesc fff mult si va doresc sa nu aveti probleme cu masinile voastre, ci numai bucurii |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Am fost prin vara la Toyota Iasi (fie vorba, mi se par niste smecheri in privinta pretului, revizii, etc) si mi-au spus ca este o problema la sonda lambda sau ceva de genul asta (nu ma pricep f. bine, sunt medic), si ca ar trebui schimbata pt ca se poate strica ceva la motor (ceva de 60-70 mil)
Aveti vreun sfat sau altceva? email: doctor_munteanu@yahoo.com Raman dator Va doresc sanatate, ca e cea mai buna din toate |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| probleme, vsc or trc |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|