Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Hilux

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Probleme schimb ulei

Toyota Hilux

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2011, 07:08 AM   #1
pngflorin
Junior Member

Default Probleme schimb ulei

Am sa va relatez ce a patit un prieten cu un Land Cruiser 2007.

I sa blocat motorul datorita faptului ca la schimburile de ulei nu a curatat o sita de la un sorbul de ulei ce vine in baie.

Este posibil asa ceva ?

Eu cand fac schimbul de ulei, nu il mai fac la reprezentanta ci intr-un service a unui prieten, iar manopera consta in schimbarea filtrelor si a uleiului si atat.

Despre ce este vb ???
pngflorin is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 14:16 PM   #2
comentator
Member

Quote:
Originally Posted by pngflorin View Post
Am sa va relatez ce a patit un prieten cu un Land Cruiser 2007.

I sa blocat motorul datorita faptului ca la schimburile de ulei nu a curatat o sita de la un sorbul de ulei ce vine in baie.

Este posibil asa ceva ?

Eu cand fac schimbul de ulei, nu il mai fac la reprezentanta ci intr-un service a unui prieten, iar manopera consta in schimbarea filtrelor si a uleiului si atat.

Despre ce este vb ???
Problema ce i-a aparut prietenului tau nu este din cauza ca nu si-a curatat sorbul la revizie ci pentru ca s-au deformat saibele dintre injector si scaunul injectorului! Astfel fumul de la nivelul camerei de ardere nu a iesit doar pe langa supape ci si pe langa injector. Daca va incerca sa scoata injectoarele va constata ca sunt pline de depuneri negre! Mai departe este usor de inteles de ce s-a infundat sorbul!
Cauza principala este insa faptul ca a mers cu becul rosu de ulei aprins!
La hilux nu se intampla asta dar oricum daca vezi becul rosu de ulei aprins, opreste si du-o la service!
comentator is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 14:58 PM   #3
zeus
Senior Member

de la sorbul de ulei se trage defectiunea asta cu injectoarele , exista si un TSB care explica ce si cum , se intampla mai ales la cei cu CV automata 98% din situatzi. normal daca e in garantie mashina sa se duca acolo si sa schimbe sorbu si garniturile de la injectoare. prb este pt motoarele de pe LC. mare atentie la ce tip de ulei se pune in motor. pt acelashi tip de motor in functie de data de fab se foloses 3 tipuri de ulei.

Last edited by zeus; 03-02-2011 at 15:02 PM.
zeus is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 17:07 PM   #4
pngflorin
Junior Member

Am inteles.
Deci schimbul normal de ulei si atat.

Apropo ce ulei folositi in afara gantiei?

Castrol, Mobile ,Genuine ????
pngflorin is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 19:29 PM   #5
zeus
Senior Member

Motul 5w-30 Eco-Energy benzina/Eco-Clean diesel parca asa este
Old 03-02-2011, 19:31 PM   #6
comentator
Member

Quote:
Originally Posted by zeus View Post
de la sorbul de ulei se trage defectiunea asta cu injectoarele , exista si un TSB care explica ce si cum , se intampla mai ales la cei cu CV automata 98% din situatzi. normal daca e in garantie mashina sa se duca acolo si sa schimbe sorbu si garniturile de la injectoare. prb este pt motoarele de pe LC. mare atentie la ce tip de ulei se pune in motor. pt acelashi tip de motor in functie de data de fab se foloses 3 tipuri de ulei.
Zeus, trebuie sa te contrazic! daca citeai acel TSB intelegeai ca nu sorbul infundat este cauza ci este efectul! Cauza este diferenta de material dintre scaunul injectoarelor si saiba. Din cauza dilatarii diferite a celor doua materiale saiba se deformeaza si astfel apare afectul de suflare pe langa! neetanseitate! Astfel uleiul care are si rolul de a raci injectoarele este ars. Si de aici pana la a se infunda sorbul este cale scurta! Insa repet, becul rosu se aprinde din cauza lipsei de presiune de ulei! Fabricantul este in aceeasi masura vinovat cu utilizatorul!
Old 03-02-2011, 19:41 PM   #7
comentator
Member

Quote:
Originally Posted by pngflorin View Post
Am inteles.
Deci schimbul normal de ulei si atat.

Apropo ce ulei folositi in afara gantiei?

Castrol, Mobile ,Genuine ????
Poti folosi orice ulei fully synthetic cu prima cifra mai mica sau egala cu 5 iar a doua mai mare sau egala cu 30
Cu cat este mai mica prima cifra cu atat este mai subtire uleiul la temperaturi joase, cu cat este mai mare a doua cifra cu atat mai gros este uleiul la temperaturi inalte. Asta pe intelesul nostru!
Old 03-03-2011, 05:27 AM   #8
Legionaru'
Senior Member

Legionaru''s Avatar

Vin si eu cu o intrebare referitoare la ulei: de la acelasi producator, care ulei e mai bun, 5W30 sau 0W40?
Legionaru' is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 05:26 AM   #9
comentator
Member

Quote:
Originally Posted by Legionaru' View Post
Vin si eu cu o intrebare referitoare la ulei: de la acelasi producator, care ulei e mai bun, 5W30 sau 0W40?
0-40 este mai bun pentru ca opereaza pe o plaja mai mare de temperatura pastrandu-si calitatea. Cum tu ai benzina este minunat. Insa sunt uleiuri 5-30 f bine aditivate care au calitati f bune sum ar fi ESP de la mobil...nu fac reclama! si castrol are diferite modele aditivate si f bune...si probabil fiecare producator!
Nu este contraindicat ca din cand in cand sa folosesti un aditiv duralube, betabond sau orice altceva, de calitate! Calitatea uleiului ti-o spune si pretul uneori!
Old 03-04-2011, 07:40 AM   #10
zeus
Senior Member

gresit total 0-40 nu este bun...nu conteaza plaja de temperaturi ... daca era bun il recomanda constructorul iar in cartea tehnica nu e nici macar trecut .... Legionaru te-a intrebat pt ca stie el ce stie de la cineva intern de ce nu e bun acel 0 pt motor.ca sa numai zic ca pe urma se aude motorul ca o rashnitza de la 40 ....

cat despre garnituri injectoare si sorb nu vad cum se infunda din cauza garniturilor sorbul ... nu mai am io TSB ul pe aici ...ca sa il recitesc , dar daca era cum zici tu trebuiau inlocuite doar garniturile de la injectioare si nu sorbul.

Reply

Tags
probleme, schimb, ulei

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules