|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Nu verific foarte des lichidul de racire, dar deoarece urma sa fac un drum lung, am facut-o.Am constatat ca este sub nivelul LOW si ca este ud (stropit) in jurul elicei de la ventilator, pana si pe capacul motorului. Am complectat pana la linia de mijloc, intre nivelul Low si Full. Pe drum am mai verificat de cateva ori, deci cu motorul cald, nivelul lichidului scazuse din nou sub linia Low.
Astazi am fost cu masina la un service, mecanicul mi-a spus ca nu vede sa curga nici pe la pompa, nici pe la vreunul din furtune, ci pe furtunul de supraplin! Urmeaza sa merg vineri in service Toyota,dar pana atunci, stie cineva ce se intampla? Indicatorul de temperatura de la bord mi-a indicat tot timpul valori normale.multumesc |
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
![]() ar putea fi radiatorul infundat ( putin probabil), termostatul blocat intr-o pozitie intermediara (si mai putin probabil),paleti rupti la pompa de apa sau deformati (la fel de putin probabil), supapa de supraplin (cel mai putin probabil), chiulasa ovalizata sau doar putin "ciupita" , garnitura de chiulasa sau blocul motor ovalizat sau doar putin "ciupit"... se mai intampla la motoare! Insa constatarile se fac la service... Mecanicul ala la care ai fost nu ti-a putut spune daca iti sufla sau un in vas? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
oricum sunt ingrijorat, sambata dimineata urmeaza sa plec in austria si nu sunt sigur daca la service pot sa-mi rezolve problema doar vineri dupa amiaza (cand mi-au facut programarea).
mecanicul de aici nu mi-a spus nimic de genul acesta. a ridicat masina pe elevator si a verificat pe unde curge.mi-a spus ca nu pe la pompa sau furtune ci pe furtunul de supraplin. dar cauza? de ce curge pe la supraplin cand nivelul lichidului, cu motorul rece este sub Low? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
|
Quote:
de fapt nu este un supraplin adevaratul sens al cuvantului ci o suprapresiune. Daca iti bolboroseste in vasul de expansiune, miroase vasul a fum sau lichidul este inchis la culoare nu este bine... adica sufla pe la garnitura de chiulasa ceea ce inseamna grav! Unlele motoare diesel pot avea aceasta problema...nu numai de la toyota! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
E cumva Ave 2.2 D-4D?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Da. ai auzit si tu de problema?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
am ajuns cu masina in service. mi-au spus ca garnitura de chiulasa este buba si trebuie schimbata. Nu pot sa-mi spuna daca este si altceva decat dupa ce o desfac. sper sa nu fie ...si asa mi s-a dus plecarea in austria, iar de pretul interventiei nici nu mai vorbesc
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Da, garnitura e problema.
Sper sa nu gresesc, dar la demontare vei vedea ca este ciupita intre pistoanele 2 si 3. Daca va fi nevoie si de rectificarea chiulasei atentie cand comanda garnitura. Trebuie comandata in functie de cat se va rectifica chiulasa. Neaparat comandate si prezoane noi si mare atentie la strangere, respectate cifrele din documentatie. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
multumesc de raspuns. normal mecanicii din acest service ar trebui sa stie toate acestea, nu?
ai idee la ce pret se ajunge, garnitura + manopera? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Ar trebui sa stie.Dar mai bine le reamintesti tu de toate astea.
Nu stiu pretul. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| lichid, pierdere, racire |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|