Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Yaris si Yaris Verso

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

instructiuni yaris 1.4 d-4d 2008

Toyota Yaris si Yaris Verso

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2011, 15:11 PM   #1
crixalis
Junior Member

Default instructiuni yaris 1.4 d-4d 2008

Salut
Am si eu o rugaminte, stau foarte prosti cu banii, sunt intr-o situatie foarte proasta si am nevoie de un pic de ajutor.
A sosit timpul sa fac revizia la Yaris 1,4 diesel la 30.000, deja am martorul aprins pe bord de nivel scazut ulei.
Deoarece nu am banii necesari sa ma duc la Toyota Bucuresti sa fac revizia pe 800 lei doresc sa o fac singur. Am cumparat toate piesele dar nu stiu cateva din ele cum se inlocuiesc.
Stiu doar filtru de aer, polen si schimb ulei, sperand cu busonul se poate deschide cu un instrument comun, nu cu ceva special detinut doar de toyota.

Va rog daca cineva are schite cu locurile unde se gasesc, filtru ulei, filtru motorina si completare lichid frane. Sau tutoriale pe net cu poze, ceva asemanator

Multumesc anticipat
crixalis is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 17:08 PM   #2
flor
Junior Member

pentru a putea schimba uleiul și filtrul de ulei, trebuie să urci mașina pe o rampă.
La bușonul de golire a băii de ulei - este o decupătură īn scutul motorului - ai acces, dar nu știu tipul de cheie
atenție - trebuie să achizitionezi o garnitură (vreo 4 lei)

La filtrul de ulei ajungi tot prin scut - trebuie să tragi de un capac dreptunghiular, care īți permite să bagi cheia pānă la filtru de ulei

filtrul de motorină nu l-am schimbat īncă, poți verifica īnsă aici http://www.toyodiy.com/parts/g_E_200703_TOYOTA_YARIS_NLP90L-CHMGXW_1.html
flor is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 18:02 PM   #3
zeus
Senior Member

de ce nu incerci la un service normal ? pe toate astea nu iti ia mai mult de 150 lei , treaba nasoala e ca tre sa schimbi lichidu de frana ... si ala nu prea ai cum asa ...
zeus is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 12:01 PM   #4
crixalis
Junior Member

Multumesc pentru raspunsuri, ulei de frana nu il schimb, nu cred ca este necesar, in schimb am sa-l completez daca este nevoie.
crixalis is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 13:09 PM   #5
Tudor Catalin
Senior Member

asa e, nu trebuie sa schimbi lichidul de frana, poti sa mergi cat vrei cu el
astia de la toyota schimba doar asa, ca sa le ia oamenilor banii
Old 03-17-2011, 14:09 PM   #6
zeus
Senior Member

.... o data ce este pus in vas garantia lui este de 2 ani ... nu schimba acum , ca o sa schimbi pe urma garnituri de innebunesti lichidu de frana are proprietatea nasoala de a atrage umezeala ... si in 2 ani ai destula apa in instalatie ca sa iti faca coroziune pe int tzevilor si etrieri... dar tu faci ce vrei ... nu...
zeus is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 09:37 AM   #7
ovidiudif
Junior Member

ovidiudif's Avatar

Salut,
Am si eu o rugaminte la cei care au habar despre yaris 1.4 D4D an 2007
Masina a fost cumparata second hand de la o firma de lesing si din cate stiu nu are reviziile facute ca la carte si acum are 47.000 km.
Vreau sa plec din tara cu masina (traseu de minim 5.000 km) si ma gandesc ca ar trebui sa ii fac o revizie.
Din cate am citit pe aici ar trebui sa ii schimb urmatoarele piese si consumabile:
1. Ulei motor (Mobil 5w30 )
2. fitru ulei
3. filtru motorina
4. filtru de aer
5. filtru polen?
6. lichid frana?
7. placute frana

Ar mai fi ceva?
Va multumesc anticipat !
ovidiudif is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 10:05 AM   #8
Methane
Senior Member

Methane's Avatar

Send a message via Yahoo to Methane

Placutele de frana sunt aproape de finalul duratei de viata?
In rest, acestea sunt consumabilele ce necesita inlocuire.
Poate nu ar fi o idee rea sa rotesti cauciucurile intre axe, conform manualului masinii si profilului anvelopelor, sa le echilibrezi, daca este cazul, si sa le faci presiunea.
Old 08-10-2011, 10:40 AM   #9
ovidiudif
Junior Member

ovidiudif's Avatar

masina o conduce mai mult prietena si nu stie prea multe, dar am auzit un oarece zgomot la franare mai ales. Ideea cu rotitul anvelopelor e buna, echilibratul este si el util dupa atatea gropi in bucuresti iar presiunea e un "must" inainte de plecare.
Speram sa imi spui ca nu trebuie schimbat lichidul de frana si filtrul de polen
Multumesc mult pt promptitudine.
ovidiudif is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 12:02 PM   #10
Methane
Senior Member

Methane's Avatar

Send a message via Yahoo to Methane

Zgomotul la franare poate fi un huruit usor la primele franari dupa ce pleci cu masina dimineata, mai ales daca a stat in ploaie. Asa face si a mea si dispare dupa a treia frana pusa.
Lichidul de frana se schimba obligatoriu la 30.000 km si 2 ani pentru ca isi schimba proprietatile si nu isi mai face treaba.
Iar cu filtrul de polen, avand in vedere ca masina are 47.000 km si nici o revizie facuta, ar trebui inlocuit (daca il are - de exemplu, la masina mea, pe nivelul ei de echipare, filtrul de polen nu era inclus; l-am cumparat eu ulterior). Unde mai pui ca poate ar fi o idee buna sa ii faci si o curatare a instalatiei de climatizare cu un spray dedicat.

Reply

Tags
2008, d4d, instructiuni, yaris

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules