Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

descarcarea bateriei dupa doua sau trei zile de nerulat

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • descarcarea bateriei dupa doua sau trei zile de nerulat

  Buna ziua,

  am o toyota Yaris pe benzina cumparata in 2010.In luna martie 2014 am gasit masina in pana :bateria descarcata si o sigurata arsa.Le-am inlocuit cu altele noi si dupa trei saptamini am gasit din nou masina cu bateria total descarcata.
  Pe scurt , desi am verificat masina la trei concesionari Toyota in Franta si verdictul a fost ca totul e OK ;baterie, alternator, nu exista consumatori care sa descarce bateria, ea se descarca dupa doua sau trei zile de stat pe loc.
  Am deconactat alarma dar niciun rezultat.Toate astea dureaza de 8 luni.La services si la un mecanic particular au spus ca au verificat daca bateria se descarca si nu au gasit nimic dupa masuratori.

  Ultima data acum 4 zile am chemat ca de obicei depanorul de la firma unde am asigurata masina si mi-a dat curent, asa porneste imediat si a observat ca lampa de linga parbriz fata e aprinsa.Eu nu am lasat nimic aprins , fiind mereu atenta sa opresc toti consumatorii.

  A demontat lampa si a gasit firele pe o portiune se vedeau fara izolatie si erau izolate cu un scoci negru si unul verde.
  A spus ca nu se poate sa fie din fabricatie.Firele nu sunt taiate.Doar ca izolatia neagra care este continua pe fir lipseste pe o portiune si a fost facuta acea cirpeala.Nu stiu daca asa trebuie sa fie sau nu, dar nimeni nu a intervenit la masina in afara de service autorizat si un mecanic cunoscut .


  Este posibil ca fire neizolate sa faca masa cu caroseria si sa fi produs un scurt circuit?

  Concluzia este ca desi bateria se descarca nimeni nu e capabil sa gaseasca cauza.Nefiind defect cei de la toyota relatii clienti nu vor sa se implice.

  Acum am scos alarma, lampile din interior .........a mai ramas radioul.
  Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

  va multumesc

 • #2
  masina nu a avut accidente, nimic adaugat in partea de electric si a iesit bine la controlul tehnic.

  doar ca trebuie sa scot borna de la baterie sa fiu sigura ca porneste dupa o pauza de cateva zile, ceea ce nu este o solutie.

  Comment


  • #3
   am avut o problema de genul...

   In cazul meu problema era de la acumulator. Aveam un element intrerupt, ceea ce ducea la o tensiune finala de doar 10 V. La 10 V ( cu alte cuvinte incarcat full ) electromotorul reuseste sa porneasca motorul, insa dupa o zi - doua nu mai poate...

   Comment


   • #4
    Depistarea consumului este destul de simpla (daca este un consum ..???)
    -1 toti consumatorii opriti se demonteaza borna +de la baterie si se inseriaza cu un Ampermetru (sunt ampermetre speciale de minim 10A ),daca ai un consum intre 50-100ma este consum normal
    -2 in locasul brichete,sau direct pe bornele bateriei se masoara inainte de a porni masina tensiunea cu un multimetru aceasta trebuie sa oscileze intre 12.2-12.7 V ,in cazul in care ai o tensiune sub 12 V, masina nu va porni ,in acest caz cand la 1 este ok acumulatorul este sulfatat si trebuie inlocuit
    -3 ar mai fi defectiune de care m-am lovit si eu electromotorul avea pierderi de curent datorita uzurii accentuate (exista un cablu gros care duce de la baterie direct la bobina starter a electromotorului .la borna de legatura datorita mizeriei depuse cand era umezeala aveam pierderi de curent )
    Pentru a monitoriza tensiune de incarcare am in locasul brichetei un voltmetru digital ;    Se gasesc in comert asemenea voltmetre .sunt ieftine in jur la 25 lei,,, uite aici un ex ;

    http://www.okazii.ro/accesorii-auto/...led-a156739121.....linck-ul postat este informational nu reclama

    Comment


    • #5
     multumesc pentru raspunsuri.
     cei de la service mi-au spus ca au masurat consumatorii si nu sunt pierderi.
     am lasat masina si pe perioada weekendului in sercice si de vineri pina luni dimineata au spus ca nu au constat descarcarea bateriei.
     acum cu plafonierele debransate am verificat zilnic si a pornit (nu folosesc masina zi de zi)iar bateria am schimbat-o de doua ori pentru ca era in garantie.

     pentru mine ramine un mister daca asa trebuie sa arate firele de la plafoniera lipite cu scoci izolant verde si negru pe o portiune.
     am sa ma uit si la firul care leaga bateria cu alternatorul .

     multumesc pentru ajutor

     Comment


     • #6
      am lasat 6 zile masina intr o parcare si nu s a intimplat nimic deci este ceva care nu e constant
      si ma gindesc ca firele acelea faceau atingere cu caroseria si asa aparea consumul.

      Comment


      • #7
       pentru mine ramine un mister daca asa trebuie sa arate firele de la plafoniera lipite cu scoci izolant verde si negru pe o portiune.
       am sa ma uit si la firul care leaga bateria cu alternatorul .
       Ce treaba ai cu alternatorul ,acesta cand nu incarca te atentioneaza in bord .
       posibil ca defectiunea sa apara cand ploua afara ...

       Comment


       • #8
        nu am reusit sa rezolv problema
        dupa 5 zile de stat in parcare , dar incercat zilnic sa vad daca porneste, bateria s a decarcat

        vizual nu imi dau seama iar controul de consumatori a fost facut, de baterie la fel si de alternator

        este o pana imposibila

        care e solutia?

        merci

        Comment


        • #9
         1-daca o porneai zilnic si nu o lasa-i cel putin 10-15 min sa mearga motorul .bateria sa descarcat datorita pornirilor repetate
         2-incearca cu o alta baterie ..
         3- cand nu o ia se slabeste si intensitatea iluminarii bordului ...???..
         nu se poate sa nu se rezolve o problema minora doar nu este o nava spatiala

         Comment


         • #10
          am mai verificat odata la un service toyota care nu a gasit nimic la ultimul control
          acum au gasit ca este alternatorul de vina
          ca e o piesa in scurt circuit in el si trebuie schimbat cu totul

          si costa 500 de euros
          desi masina este in garantie ea nu este valabila decat pe teritoriul Romaniei
          insa eu nu mai locuiesc in Romania

          deci o masina noua cu 20 000 km la bord dupa 4 ani ii moare alternatorul
          fara sa aiba accident

          este un defect de fabricatie si nu vor sa imi recunoasca garantia nici Totota France nici cei din Romania

          problema este ca imi pot spune orice , sa schimb alternatorul
          daca nici cu asta nu merge sa schimb computerul de bord


          probabil ca este nava spatiala

          in niciun caz nu recomand aceasta masina ca marca

          un renault clio symbol facut pentru tarile din est a fost mult mai ok

          merci pt sfaturi

          Comment


          • #11
           Fals ..daca era alternatorul te anunta in bord ,iar daca nu incarca masina fiind pe benzina se consuma bateria in mers... ,,,daca tot mergi la service pune-i sa iti masoare tensiunea la bornele bateriei cu motorul pornit daca are 14.2-14.5 V alternatorul este bun .La serviciu am aorox 25 masini din gama Toyota ,unele au peste 200 000 km si nu prea am auzit sa se fi dus alternatoarele ,doar cazuri izolate cand au avut accidente (cauze mecanice ) sincer nu stiu ce sa mai cred ....
           Ps :ai probat cu alta baterie ...???

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
           Politica de Securitate Google