Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Verificare RAR - testul dinamic

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Verificare RAR - testul dinamic

  Buna ziua tuturor. Ma adresez in speranta ca pot primi niste sfaturi utile si competente din partea voastra.

  Problema este urmatoarea: am revenit din Emiratele Arabe Unite in ianuarie, cu o masina aproape noua, o Toyota Yaris Hatchback din 2016. Masina merge foarte bine, are doar 28 000 km, nu am mers cu ea decat la cumparaturi si la servici, si vreo trei-patru drumuri spre Dubai (eu am stat la 100 km de orasul respectiv). Masina a beneficiat de toate reviziile si verificarile asigurate de dealer, a fost tinuta doar la umbra, intretinuta cum trebuie.

  Revenit in tara, m-am lovit desigur de sistemul romanesc. Am dus-o la RAR Arges, unde i-au bagat un furtun in teava si inca unul la motor. Pentru asta mi-au luat 1100 lei, ca sa imi spuna ca “rezultatul e nul” (fara sa precizeze ce inseamna asta, si m-au programat la Bucuresti). Unde testul va costa 3500 lei (mai mult sau mai putin).

  Din ceea ce am aflat si am mai citit si eu pe net, sansele ca masina sa treaca sunt minime. Nu pentru ca masina nu ar fi conforma (un test de noxe facut la o firma de tuning i-a dat valori de CO2 de Euro 5. Problema e ca sunt si alti compusi chimici care se analizeaza, gen oxizi azot, hidrocarburi. Urmeaza sa vad daca pot gasi un service care sa ofere o analiza completa).

  O cunostiinta sosita de curand din Dubai, cu o Kia de teren noua, a primit acelasi “tratament” si dupa testul de la Bucuresti i s-a spus ca masina este “euro zero”(!!!) a mers apoi la aceeasi firma de tuning care i-a pus un dublu catalizator euro 5 si la repetarea testului RAR i-a dat “euro 3” (!)

  Intrebarea mea este: ce sfaturi imi dati sa imi pot inmatricula masina? Am o serie de sugestii culese de pe net, gen schimbare filtre, ulei, verificare bujii si injectoare etc. Dar poate cineva a mai trecut prin asa ceva, ce altceva se mai poate face. Ce “chichite” sunt sau se verifica la RAR la asa-numitul “test dinamic”, ce as putea sa mai fac ca sa imi pregatesc masina cat mai bine?

  De asemenea, ce alte optiuni mai am? Am auzit si de varianta cu Bulgaria. Ca se poate “omologa” si inmatricula masina acolo, apoi se face “echivalarea” actelor in Romania, fara sa se mai faca inca un test si la Bucuresti.

  Astept sfaturile si sugestiile voastre. Mentionez ca testul RAR e programat pe 9 aprilie, deci mai am doua saptamani. In maxim o saptamana trebuie sa decid ce voi face.

  Multumesc.
 • #2
  Costa atat pentru ca nu sunt din UE si trebuie omologate.

  Comment


  • #3
   Imi permit un sfat si ii rog pe cei specializati sa il completeze - incearca o inmatriculare pe Bulgaria apoi dupa un an sau doi e mult mai usor sa o inscrii pe Romania. Nu cunosc daca legal este posibil, a fost o ideie de moment.

   Comment


   • #4
    Originally posted by kretzu77 View Post
    Costa atat pentru ca nu sunt din UE si trebuie omologate.
    In Bulgaria costa mult mai putin. Ca si comparatie, acelasi test (in mare, doar ca dureaza mai putin timp) se face la ITP, care m-a costat doar 70 lei. Desi masina a iesit Euro 5 / 6, prefer sa merg in Bulgaria cu ea decat sa pun bani in buzunare la niste hoti. La Bucuresti costa aproape 3 500 lei.

    Comment


    • #5
     Originally posted by vali44 View Post
     Imi permit un sfat si ii rog pe cei specializati sa il completeze - incearca o inmatriculare pe Bulgaria apoi dupa un an sau doi e mult mai usor sa o inscrii pe Romania. Nu cunosc daca legal este posibil, a fost o ideie de moment.
     Dupa lungi si adanci cugetari, am decis sa merg pe aceasta varianta. Este perfect legal si mai ieftin. Si macar stiu sigur ca trece. Multumesc de sugestie.

     Comment

     Working...
     X
     Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
     Politica de Securitate Google