Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

Noua Corolla

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Noua Corolla

  Ceva probleme la noua corolla (greieri in bord, probleme la amortizoare , consum, etc ? ) , cati km a-ti parcurs cu ea ; cum vi se pare calitatea finisajelor , tinuta de drum , cat a-ti stat pana v-a sosit ?

 • #2
  Azi am dat telefon la dealer sa aflu cand vine corolla 1.4 d4d luna neagra si mi-a spus ca la sfarsitul lunii februarie.As opta pt Avensis benzina 1.6 luna deoarece este pe stoc in mai multe culori si pana pe 20 ian l-as primi.Mentionez ca mai mult de 20.000 - 25.000 km pe an nu fac si nu vreau sa fie o alegere proasta pt ca e o masina care se achizitioneaza in leasing pe 4 ani.Daca se poate sa va dati cu parerea despre motorul de 1.6 de pe avensis chiar va rog, ma intereseaza si cat costa reviziile si cam ce consum are.Multumesc

  Comment


  • #3
   masina mea noua

   hai salut la toata lumea! cat am mai cautat forumul vechi, dar asta este se intampla si lucruri rele!
   Am sunat si eu la dealerul meu si pe data de 3ian2008 masina era in Grecia, dar cine mai stie si cica pana pe 27-28ian o sa o am! Abia astept insa vazand pretul motorinei care pare sa o ia razna ma descurajeaza ideea de a mai avea masina diesel.
   Daca nu o pun la vanzare, este bleu deschis metalizat

   Comment


   • #4
    Mane cum adik iti vine la sfarsitul lunii ianuarie ? Cand ai dat comanda ca eu am dat-o in decembrie la inceput, bine... prima oara m-am dus in noiembrie pe 24 si rezervasem un albastru 8t0 si dupa aia m-am schimbat si am dat pe negru dar la aceeasi varianta luna iar cand am sunat sapt asta luni sau marti ca numai stiu sigur mia zis ca vine tocmai in martie la inceput tocmai de acceas am schimbat pe avensis benzina.Nu era vorba de pretul motorinei.Eu zic sa o tii pasta.

    Comment


    • #5
     am dat comanda pe 27 sept si prima data mi-a spus ca vine pe la sfarsitul lui febr. Apoi m-a sunat nenea delerul si mi-a zis pe 3dec ca masina este pe vapor,sa pregatesc banii, iar pe 03ian2008 ca este pe la greci si ca in cel mult 3 sapt primesc masina

     Comment


     • #6
      nu e vorba de motorina ci e vorba de dorinta de a avea un motor mai puternic, iar cand am vrut sa schimb comanda mi-a zis ca nu se poate: 1. mai astept 2-3 luni; 2. s-au scumpit masinile si o iau la pret mai mare, deci avantaj skoda la care ma gandeam in prealabil

      Comment


      • #7
       Salutare fratilor!La multi ani!Si bine ne-am regasit!Intrebare pentru toti cei care si-au rulat deja noile Toyote Corolla:sunteti multumiti de antifonarea masinii?Se aude calea de rulare?Va-ntreb ca,personal,dupa 3000km parcursi,nu prea sunt multumit de acest lucru.Se cam aude tot ce arunca rotile sub podea-ca zgomot de tabla,iar "taiatul aerului"se aude grupa mare dupa 120km/ora!

       Comment


       • #8
        eu am cu corolla mea 15060 km si sunt multumit de antifonare... am rulat cu masina si la 190 pe autostrada si nu se auzea cinestie ce... intr-adevar la viteze mari o sa se auda ceva mai tare "taiatul aerului", n-ai ce face (nu e lexus), dar pentru viteze normale de pana la 120 eu sunt foarte multumit...

        acu mai este o chestie: cum e iarna, eu mi-am pus 2 cauciucuri de iarna pe fata si acum la viteze mai mari se aude ceva mai mult zgomot... e absolut normal pentru cauciucurile de iarna. in rest n-am avut probleme.
        TOYOTA COROLLA 1.4 D-4D LUNA, 2007, E15

        Comment


        • #9
         Ce cauciucuri originale ai avut?Ale mele au fost Yokohama A349(de vara) pe care le-am schimbat dupa numai 3 saptamani (s-au cimentuit cu pietricelele de pe asfalt) cu Michelin Alpin A3(cu totul altceva)!Bordul deja a inceput sa vibreze pe teren imperfect!Ce mai...m-asteptam la mai mult de la masina asta pentru banii pe care i-am dat!

         Comment


         • #10
          Originally posted by Corolla View Post
          Ce cauciucuri originale ai avut?Ale mele au fost Yokohama A349(de vara) pe care le-am schimbat dupa numai 3 saptamani (s-au cimentuit cu pietricelele de pe asfalt) cu Michelin Alpin A3(cu totul altceva)!Bordul deja a inceput sa vibreze pe teren imperfect!Ce mai...m-asteptam la mai mult de la masina asta pentru banii pe care i-am dat!
          As fi curios (sper ca nu si indiscret) ce masina/masini ai avut anterior de esti asa de nemultumit de TOYOTA.
          Apropo, nu o vinzi? Iti fac o oferta?
          TOYOTA Corolla 1.4 D4D

          Comment


          • #11
           Originally posted by Corolla View Post
           Ce cauciucuri originale ai avut?Ale mele au fost Yokohama A349(de vara) pe care le-am schimbat dupa numai 3 saptamani (s-au cimentuit cu pietricelele de pe asfalt) cu Michelin Alpin A3(cu totul altceva)!Bordul deja a inceput sa vibreze pe teren imperfect!Ce mai...m-asteptam la mai mult de la masina asta pentru banii pe care i-am dat!

           Cum adica s-au cimentuit? Au intrat pietricele si nu au mai iesit din cauciuc? Pe asta n-am mai auzit-o. Sper sa nu patesc si eu la corolla mea pe care o astept de vreo 4 luni....

           Comment


           • #12
            cauciucurile cu care a venit masina sunt Yokohama... modelul nu stiu sa-ti spun ca nu m-am uitat cu atentie...

            nici eu n-am mai auzit de "cimentuit"... dar sincer sa fiu nici nu ma duc in fiecare dimineata la masina sa ma uit la toate detaliile... o sa ma uit acum, ca m-ai facut curios.

            cu bordul sau asa ceva nu am probleme. merg pe tot felul de drumuri dar n-am nici cel mai mic "greieras"...

            sincer sunt foarte multumit de TOYOTA... inainte am avut Ford Focus 2 si nu m-a incatat cum o face masina asta... la banii pe care i-am dat, 17.800, eu zic ca merita pe deplin... nu cred ca orice alta marca de masina (la banii astia) ar fi mai bun si mai ales mai fiabil.
            TOYOTA COROLLA 1.4 D-4D LUNA, 2007, E15

            Comment


            • #13
             Originally posted by hamziu View Post
             Cum adica s-au cimentuit? Au intrat pietricele si nu au mai iesit din cauciuc? Pe asta n-am mai auzit-o. Sper sa nu patesc si eu la corolla mea pe care o astept de vreo 4 luni....
             Chiar asa!Cat despre asteptare...eu n-am stat decat...5 luni!

             Comment


             • #14
              Poti sa pui o poza te rog? Chiar m-ai facut curios....

              Comment


              • #15
               Salutare.

               Sunt recentul posesor al variantei Luna 1.6 124HP.

               In primul rand cum am ajuns la varianta asta;

               Am condus pana mai curand un Ford Escort diesel (90HP) si eram ferm convins ca urmatoarea masina va fi tot un Ford.
               Escortul m-a slujit 5 ani cu credinta fara sa ma lase in drum si fara sa imi lase gauri in buget. Si pentru ca am condus Focusul mk1 acum ceva vreme ma visam deja in mk2. Dar in momentul in care m-am urcat in el in showroom entuziasmul meu s-a dezumflat rapid; plastice ieftine (ce fac trimitere la Logan), volanul acela subtire, scaunele cam neprimitoare, in fine, nu m-am inflacarat deloc. Motorizarile destul de "cuminti" plus ceva impresii de pe forumuri culese de la proprietari de Focus II m-au convins ca trebuie sa ma orientez spre alta marca.

               Si a aparut el. OZN-ul. Aparitia soc. Honda Civic 5D. Mi-am zis pe loc ca asta trebuie sa conduc. Din pacate pretul destul de mare si reprezentarea de tot rahatul a marcii in Romania m-au facut sa zic pas si acestei variante. O masina de exceptie vanduta de cofetari.

               Si pentru ca tot sapand pe forumuri am dat de tot mai multa lume nemultumita de dealer-ii si service-urile din RO, am ajuns la o singura concluzie: trebuie sa cumpar o masina (voiam neaparat noua) care sa fie suficient de bine gandita si construita incat sa nu dau cu ea prea des pe la service.

               Sincer, ca si alti colegi de forum, nu am prea bagat in seama marca Toyota decat in momentul in care a trebuit sa iau o decizie de cumparare. Si pentru ca ideea conturata clar era ca trebuie sa fie japoneza, iata-ma in teste cu noua Corolla (Auris nu mi-a placut din cauza pozitiei relativ inalte si a celor doua triunghiuri laterale care imi creau senzatia ca am oglinzi laterale duble, deci prima impresie negativa).

               Ce sa spun, a fost "acomodare" la prima vedere, parca era a suta mia oara cand mergeam la volanul acelei masini. iar motorul de 124 cai era acolo pentru mine la orice turatie in orice treapta de viteza. Ca sa o scurtez, am platit avansul la sfarsitul lui octombrie 2007 si in seara de vineri, 28 decembrie 2007, plecam destul de emotionat acasa cu ea.

               Impresii dupa 1000 km?

               Este masina care sa te duca din A in B, destul de rapid si silentios, fara sa te doboare la consum daca nu te grabesti, care are o sonorizare peste medie (ascult rock in general, si destul de tare) si care are un look chiar frumos (parerea mea, ca altfel nu o cumparam). Sper ca legendara fiabilitate a Corollei sa nu se dezminta si chiar daca oftez ori de cate ori trec pe langa un Civic 5D abia astept sa mai fac ceva kilometrii cu Corolla mea (culoare 8T8, cunoscatorii stiu despe ce e vorba...).

               A, btw, cu zapada asta a trebuit sa ii pun cauciucuri de iarna (niste chinezarii, Kenda, ca altele nu am gasit in ziua aia) si se comporta perfect in zilele astea geroase.

               Daca mai doriti detalii, just ask, o sa incerc sa va informez prompt (din experienta personala, nu din citite sau auzite ca altii).

               Sa fiti iubiti

               P.S. fiti ingaduitori cu stilul meu epistolar
               Last edited by codrellu; 01-14-2008, 05:46 AM.
               New Corolla 1.6 VVTi Luna

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
               Politica de Securitate Google