Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Huruit in mers care se amplifica cand virez.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Huruit in mers care se amplifica cand virez.

  Salut
  Am o Toyota Avensis 2.2 D4D din 2005. De aproximativ o luna mi a aparut un huruit in partea dreapta, care se amplifica atunci cand cresc viteza si mai tare se aude cand virez dreapta.
  Am fost la cativa mecanici si mi au zis ca ar putea fi de la:
  -unul a zis ca e rulmentul
  -altul ca e de la planetara
  -altul ca e de la caseta de directie
  Va rog, daca exista cineva care a avut aceasta problema sa ma ajute cu un sfat.
  Multumesc

 • #2
  Originally posted by sergione000 View Post
  Salut
  Am o Toyota Avensis 2.2 D4D din 2005. De aproximativ o luna mi a aparut un huruit in partea dreapta, care se amplifica atunci cand cresc viteza si mai tare se aude cand virez dreapta.
  Am fost la cativa mecanici si mi au zis ca ar putea fi de la:
  -unul a zis ca e rulmentul
  -altul ca e de la planetara
  -altul ca e de la caseta de directie
  Va rog, daca exista cineva care a avut aceasta problema sa ma ajute cu un sfat.
  Multumesc
  presupun ca se aude din fata huruitul;
  sigur e rulmentul, am avut problema asta la o lancia thema pe dreapta fata;

  vezi daca planetara de pe parte de pe care se aude zgomotul are vre-un rulment intermediar, si acela ar putea fi cauza, dar nu prea cred pt ca nu ar avea legatura cu virajul, ala huruie constant indiferent daac virezi sau nu ( unele masini cu motorul transversal au la planetara mai lunga intre cutia de viteze si fuzeta un rulment)

  daca masina ta nu are rulment pe planetara atunci e clar rulmentul de la roata

  la caseta de directie nu are ce sa huruie, iar planetara bate, cloncane, pocneste si o auzi in special cand virezi mult si pleci din loc si cu mult timp inainte sa o auzi pe drum drept;

  cel mai simplu e sa ridici masina pe cric la roata de unde se aude huruitul , cu masina scoasa din viteza, invarti de roata cu mana , tragi de ea stanga-dreapta si sus-jos - asculti atent cu urechea..... daca are putin joc si cloncane e clar rulmentul

  sfatul e sa cauti totusi un mecanic care se pricepe , iti va spune imediat exact care e problema, si sa schimbi ce e de schimbat

  si atentie mare la shimbarea rulmentului - respectiv la forta de strangere
  Last edited by lorentzo72; 11-27-2012, 12:26 PM.
  corolla 2008 1.6 dual vvt-i

  Comment


  • #3
   corect mai bine mergi la cine se pricepe.dar cam dupa spusele tale la viraj si huruie nu bate sau troncane e rulmentul

   Comment


   • #4
    probleme huruit partea dreapta spate

    am avut aceiasi problema! am acelasi autoturism dar din 2006 si a fost tot rulumentul spate dreapta! este o mare problema financiara! deoarece acest rulument vine complet cu ABS etc si cum Toyota Avensis are punte independenta nu mai ramane decat o flansa cu prindere in 4 suruburi spate. Am sunat la Toyota si mi-au spus un pret de mi-au cazut plomblele! vreo 800 Euro asa si mai departe de hoti! am mers la un magazin de piese auto si au adus tot angrenajul in cutie de OPTIMAL. Cand am desfacut era identic cu cel de pe autoturism chiar si codurile si era produs tot in UK sau poate importat de acolo dar era pansonat cu UK. Cost total 170 Euro cu tot cu manopera! Succes!

    Comment


    • #5
     Salut, si eu am aceeasi problema. Avensis T25, 2005, 162k km, se aude un huruit din fata, la anumite viteze (40km/h+), huruit ce se accenuteaza cand misc de volan spre dreapta. Suna ca si cum as calca peste benzi de demarcatie de pe autostrada. Cred ca este rulmentul din stanga, de la roata, o sa il inlocuiesc, sa vad daca se rezolva.

     Alte pareri?

     Comment


     • #6
      Ciao,
      si eu am huruitul la Avensisul meu T25 2D din 2008 . Mecanicul mi-a spus ca e rulmentul de la planetara intermediara. A luat cotele si a zis ca asteapta ceva echivalent. Sa inteleg ca nu exista rulment pe original ?

      Comment


      • #7
       salut

       Originally posted by pboier View Post
       rulmentul de la planetara intermediara
       corect ar fi "rulmentul intermediar de la planetara", probabil nu ai retinut exact ce a zis.

       Originally posted by pboier View Post
       nu exista rulment pe original ?
       exista si rulment "original" si se poate gasi dupa cod de ex. pe auto-kat.com dar probabil costa de te ia ameteala; banuiesc ca mecanicul tau iti cauta o varianta mai ieftina.
       corolla 2008 1.6 dual vvt-i

       Comment


       • #8
        Salut. Problema expusă mai sus o am și eu după schimbarea rulmentul pe partea dr , huruitul a rămas, chiar vibrează de la 120km. Am verificat planetare și are joc īn īn tripoda stg a planetare. Sunetul se aude mai mult cānd virez spre stānga și cānd virez spre dr sunetul nu se mai aude, la viteze de peste 40 km

        Comment


        • #9
         Rezolvări, sugestii

         Comment


         • #10
          Problema persista, am schimbat planetara stg fata.

          Comment


          • #11
           Eu am luat de la epiesa original toyota dar scrie made in poland si nsk...or fi originali?

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
           Politica de Securitate Google