|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salutare la toata lumea.
De ieri dimineata sunt mandrul posesor ( sper ) al unei yaris 1.3 benzina din 2008 cu 29k km.Pe drumul sper casa ( suceava - bucuresti ) am observat ca motorul scoate un suierat ca masinile electrice de jucarie si ca la peste 130km/h masina e foarte zgomotoasa.... E normal ? .....chestia cu " zgomotoasa" o pot intelege , insa suieratul de la motor ma gandesc sa nu afecteze pe termen lung performantele acestuia.Thx de raspunsuri in avans. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Felicitari pentru achizitie! Sa o stapanesti sanatos, ca probleme nu iti va face si te va duce prin multe locuri fara mofturi.
Suieratul este o chestie prezenta si la a mea, cand accelerez, intre 85 si 95 km/h, de obicei in a 5-a. Ziceau unii cu care am mers ca masina se pregateste sa decoleze, de aceea face acel zgomot . Nu cred sa fie o defectiune care sa determine acest suierat.Cred ca e normal sa consideri masina ca e zgomotoasa la peste 130 km/h, avand in vedere ca te afli la primele drumuri cu ea. Cu timpul, te vei obisnui cu zgomotul si te vei bucura de el la turatii mai mari de 3.500 rpm (la 130 ai aproximativ 4.000). Daca vrei sa reduci zgomotul, recomand un schimb de ulei la motor si inlocuirea filtrului de aer, asta daca nu ai facut-o deja. Ajuta un pic la reducerea zgomotului. Si nu folosi benzina Petrom 95, zgomotul fiind mai mare cu ea. Efix 95 sau Mol Tempo 95 sunt OK, atat din punct de vedere al consumului, cat si al acceleratiei si zgomotului.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Mersi frumos de raspuns.
Oricum maine dimineata am prograt-o la un test la Toyota in pipera, sa vad cam ce trebuie umblat, schimbat la ea. Ceva recomandare de un service ok ca si oameni si servicii aveti ? multumesc si bine v-am gasit ![]() Zii faina. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Daca vrei sa ii faci o revizie, userii din Bucuresti recomanda GTC Auto, din Popesti Leordeni. In nici un caz sa mergi la reprezentantele din Bucuresti (manopera mai scumpa si servicii proaste). Din experienta proprie, recomand reprezentantele din Iasi si Tg. Mures. Alti useri recomanda cea din Focsani.
Eu cred ca merita drumul pana la Focsani, de exemplu, avand in vedere ca drumul e OK si ca te poti acomoda cu masina astfel. Zi faina si tie!
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
so...salutare din nou.
Am fost cu ea la sevice-ul din pipera - zic " hai sa fac o treaba oficiala " .Ca sa dau si o impresie despre service, sa zicem un 7 din 10 nota...tipul care s-a ocupat de verificat masina, a fost chiar ok, cu chemat in zona de lucru, stat de vorba, etc. Toate bune, pana cand nu am mai vazut masina prin geam, si nimeni nu stia unde e ...cam 20 minute a durat sa-si dea seama ca ma astepta cuminte in parcare, si tipul de la receptie cauta ceva pe net ![]() In fine, mi-au zis urmatoarele : - legat de suieratul ala, cica trebuie schimbat alternatorul cu totul ca rulmentii s-au tocit ( 3.200 lei !! ) - ouch ! - acum stau eu si meditez, oare se pot inlocui numai rulmentii ? - si au mai gasit o problema la servo - cand rotesc volanul, se aude un fel de harait - aici nu mi-au zis de la ce poate sa fie si ca ma costa 3500 lei toata coloana de directie. Ma gandeam sa caut pe cineva cu dezmembrari auto... Ceva recomandari ? Multam de raspunsuri ![]() Seara buna. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
adica tu numai ai grantie la mashina nu ? chiar daca e din 2008 mashina si e sh ... pt ca ambele probleme tin strict de garantie nicidecum de inlocuit pe banii tai .
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
nope, nu are garantie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
2008 fara garantie? Chiar ma uitam ca mai nou au 5 ani garantie.
In general, rulmentii de la alternator fluiera. In cazul meu, citeodata in timpul bracarii rotilor apare un vuiet . Am mai intilnit problema la un Chevrolet Lacetii.Cert e ca apar probleme la putini km. Cum era cu fiabilitatea Toyota? A mincat-o globalizarea.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
pai de ce nu are garantie ? chiar daca e sh mashina are garantie pana la 3 ani ... chiar daca o iei din afara tot are garantie . sau cine tia zis ca nu are ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Masina ta are garantie transmisibila! Atunci erau 3 ani de garantie, deci mai ai cam un an (depinde de luna de livrare catre primul proprietar din 2008).
Uita-te atent la carnetul de service. Eu am una in exact aceeasi situatia cu a ta si, bineinteles, am garantie! Bafta! |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| motor, yaris, zgomot |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|