|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Buna ziua,
Detin o Toyota Corolla sedan model 2007 echipata cu motorizarea diesel de 2.0 litri -126 CP. Masina are in prezent 96 000 km si sunt primul proprietar. De aprox 2-3 luni am un zgomot metalic (clāntzānit) in zona motorului. Zgomotul nu se manifesta la relanti - ci doar cand turez motorul, indiferent daca masina e in mers sau stationeaza. Am cerut pareri la 3 mecanici pana acum si raspunsurile au fost urmatoarele: Primul mecanic mi a spus ca zgomotul ar fi "in motor" si ca trebuie sa desfaca sa vada ce gaseste. Cel mai probabil din punctul de vedere al dansului ar trebui schimbati cuzinetii. Mentionez ca a ajuns la aceasta concluzie si datorita faptului ca in momentul in care a verificat nivelul uleiului(5W40) acesta era la minim (chiar putin dedesubt); in motor din 5 litri ramanand aproximativ 3,5 litri. Cu toate acestea nu sunt foarte impacientat din pricina lipsei de ulei. (stiu ca dieselurile consuma ulei daca sunt conduse in forta, insa pe bord nu mi se aprinsese nici un martor care sa mi atraga atentia) Alt mecanic mi a spus ca ar putea fi o problema de lant de distributie (zgomotul e un clantanit care apare dupa cum ziceam la acceleratie), insa a fost doar "o parere". Al treilea mecanic sustine f sigur pe el faptul ca zgomotul ar fi produs de VOLANTA motor si ca daca schimb kitul de ambreiaj + volanta problema s ar rezolva. Va rog sa mi spuneti parerea voastra referitor la cele 3 "sfaturi" pe care le am primit. Care ar putea fi cel mai plauzibil .... S-a mai confruntat cineva cu acest gen de problema? Precizez ca masina nu mai este in garantie - si deci orice interventie o platesc. Va multumesc anticipat, |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
am acelasi motor ca al tau
in primul rand ai 6.3-6.5 l de ulei in baie, nu 5 in al doilea rand pune ulei 5w30 nu 5w40. de asta iti consuma. ca sa iti faci o idee eu am aproape 90k si in aproape 15k a scazut uleiul de la max la jumatate, in conditiile in care completam pe la 50k cam 500 ml intre revizii. in al treilea rand referitor la problema ta : e f greu sa iti dea cineva aici un diagnostic bazat doar pe ce spui, dar... nu cred ca ar avea cuzinetii ceva, de ce s-ar fi dus asa de repede ??? lantul de distributie tine 450k din ce stiu. se poate eventual verifica, daca nu e bine intins sau cine stie... dar e ceva manopera daca e volanta si nu te deranjeaza altfel, las-o asa, pt ca : volanta - 1351 euro kit ambreiaj - placa+disc - 386 euro rulment presiune - 35 euro manopera la greu... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Salut ,
Si eu stiam tot de 6.3 litri in baie insa asta mi-a zis mecanicul ultima data cand am schimbat uleiul (acum o luna) - si anume ca nu au intrat decat 5 si ceva. Am verificat si eu joja apoi si era la maxim ... Referitor la cuzineti - as inclina sa cred acest lucru din urmatoarele motive: Pe la 75 000 km garnitura de chiulasa s-a ars si a trebuit s-o schimb. Mai mult de atat - am tras de ea suficient de mult (liniutze, condus in forta, etc) - de asta nu pot dormi foarte linistit. Cu lasatul asa ... m am gandit si la treaba asta insa oricum masina nu o sa o pot vinde fara sa rezolv problema, si daca tot o mai tin 1, 2 ani macar sa ma bucur si eu de ea. ... la urma urmei m-a costat 20 000 E cand am cumparat-o si nu i deloc placut sa auzi de sub capota un zgomot de tractor... Daca acum 2 zile cea mai credibila pt mine era varianta volantei - dupa inca o serie de discutii o sa merg pe mana mecanicului care mi-a spus sa schimbam cuzinetii. In opinia lui cel mai usor scap doar cu inlocuirea cuzinetilor, cazul cel mai defavorabil fiind in situatia in care trebuie refacut arborele cotit. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
uau... cum ai reusit sa arzi garnitura de chiulasa ? cat de tare ai forjat-o ? poti sa detaliezi sa stiu care e limita ei ? credeam ca sunt mai rezistente motoarele astea
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Pai ... cum sa reusesc ... liniute.
Daca aveti in sange microbul intrecerilor nu prea va recomand diesel (desi are performante f bune se supraincalzeste motorul si riscati sa se strice masina f repede). Luati benzine TSI. Cel putin asa voi face eu de acum incolo. Cat despre viteza ... poti sa mergi cu cat vrei ... nu pateste nimic. Cum spuneam mai sus ... accceleratiile repetate o termina (in special cele cu plecare de pe loc). Cel mai mult i am dat 210 km/h din ce mi aduc aminte. Last edited by silviuc; 07-19-2011 at 11:55 AM. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
tot 210 si eu i-am dat
dar 0-100 cat ai scos ? eu oricat de tare am forjat-o niciodata nu s-a miscat de pe bord nivelul temperaturii de la patratul din mijloc, nu am completat cu lichid de racire niciodata in 3.5 ani, e la maxim. deexemplu am prins acum 2 sapt pe transfgarasan nustiu ce etapa de ciclism. am mers de la Cartsoara la Balea numai cu a 1-a. cam 3 ore am facut, si afara era f cald. temperatura motorului era normala Last edited by David; 07-19-2011 at 15:26 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Silviuc, tine-ne si pe noi te rog la curent cu rezolvarea problemei, ca ma intereseaza si pe mine, am si eu o corolla cu aceiasi versiune de motor, dar eu la relanti am aceasta problema si numai atunci cand iau piciorul de pe ambreiaj, daca-l tin apasat sau daca-l iau foarte incet nu mai tacane numic si se aude doar motorul normal.
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| cuzineti, motor, toyota, volanta, zgomot |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|