Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Corolla si Corolla Verso > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Zgomot ciudat la rulare

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2011, 19:24 PM   #1
andrei_dent
Junior Member

Default Zgomot ciudat la rulare

Salutare tuturor. Sper sa ma puteti ajuta si pe mine. am o corolla e15 din 2008, 1.6vvti Luna. Acum cateva luni am sesizat un zgomot la rulare pe care l-as descrie ca un fluierat sau un scartait metalic destul de accentuat si sacaitor, care se aude doar cand masina merge in linie dreapta. La cea mai mica schimbare de directie sau la franare dispare, pentru ca apoi sa apara din nou. Initial m-am gandit ca ar fi vorba de placutele de frana, la acea vreme masina avand vreo 55000km. la 60000 am schimbat placutele, discurile erau ok, dar nu s-a rezolvat si scartaitul. Ca si cum nu ar fi destul, cand am mers cu mercanicul la o tura, s-a comportat exemplar si nu a scos nici cel mai mic zgomot.
Poate are cineva vreo idee ce ar putea fi...
andrei_dent is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 17:20 PM   #2
silviu68
Junior Member

verifica placuta (tabla) de protectie a discului, poate fi deformata, din cauza unei lovituri in mers, poate fi si o mica indoitura spre interiorul rotii. am patit-o si eu. se manifesta la mersul inapoi. la mine.
silviu68 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2012, 08:50 AM   #3
felix74
Junior Member

Buna! Exact aceeasi problema a aparut si la mine de cateva zile, scartaitul este inconstant, parca apare mai mult "la cald" dupa un rulaj de cativa zeci de km. Nu am fost inca la service. La tine s-a rezovat pana la urma problema?
P.S am Corolla 1.4 D4D din 2007.
felix74 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2012, 10:44 AM   #4
andrei_dent
Junior Member

Salut. Se pare ca de vina erau palcutele de frana spate. erau foarte uzate si freca metal pe metal. . oricum, cand le-am schimbat am mai degajat putin si la acele aparatori de tabla din jurul discurilor si nu am mai avut nici un fel de probleme.
andrei_dent is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 22:16 PM   #5
ravelli
Junior Member

Salut, aceeasi problema o am si eu identica cu cea pe care a mentionat-o andrei_dent, inca nu am reusit sa depistez care e buba, dar la mine cand merg in oras nu face niciun fel de scartiala, insa in momentul in care am iesit la drum lung dupa cativa km incepe zgomotul, e posibil oare sa fie tot de la placutele de frana spate?
ms.
ravelli is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 08:48 AM   #6
ravelli
Junior Member

am reusit sa dep[istez problema, se pare ca e de la colonetele spate stanga care in momentul cand se incalzesc nu se mai invart corect si freaca pe discu de frana, urmeaza sa le schimb si va tin la curent daca intr-adevar problema a disparut
ravelli is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 06:47 AM   #7
dumping
Member

dumping's Avatar

Quote:
Originally Posted by ravelli View Post
am reusit sa dep[istez problema, se pare ca e de la colonetele spate stanga care in momentul cand se incalzesc nu se mai invart corect si freaca pe discu de frana, urmeaza sa le schimb si va tin la curent daca intr-adevar problema a disparut
ai ceva noutati? ai reusit sa le schimbi?
dumping is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
ciudat, rulare, zgomot

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules