|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salut,
Intrebare intrebatoare: Se poate instala VSC pe o masina ce nu a venit din fabrica cu el ? Adica, am o Toyota Auris, fara VSC, si recent am vazut la o emisiune ce face de fapt. Dealerul mi-a zis ca acest sistem intra in functiune doar la viteze mari, gen 140, curba stransa, insa am vazut ca acest sistem te poate scapa de multe derapaje, chiar si la 100 km, daca nu ai aderenta. Cu alte cuvinte, merita pentru siguranta. Sooo ... ? Thanks ! |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Emisiunea trebuia sa o vezi inainte de a comanda masina, acum e prea tarziu.
Nu-ti ramane decat sa conduci in asa fel incat sa nu ai nevoie de VSC.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Problema e ca atunci cand am luat eu Auris-ul, adica prin aprilie 2008, nu exista acest documentar. Am tot cautat pe net in perioada aia informatii despre masina si ce e bine sa aiba. Despre VSC nu am gasit nimica, de abia aparuse. Dealerul mi-a zis ca se activeaza numai la viteza mare in curbe. Probabil nici el nu stia exact ce face si pentru ce este. Anyhow, eu cu mai mult de 120-130 nu conduc, dar VSC te poate scapa din belea daca trebuie si la 50 km/h. Take Care !
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Documentare despre ESP ( VSC) se gaseau si in 2007 ,nu ai avut rabdare sa le cauti . In 2 ani o singura data a intrat VSC-ul, am intrat intr-o curba fara vizibilitate e si a fost nevoie sa evit un caine .Fara VSC intram pe aratura sigur.
|
|
|
#5 |
|
Member
|
si nu se poate lua de pe un model care l-a avut din fabrica (dezmembrari)?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Cred ca e vorba de mai multe componente (computerul de bord, senzori, etc...). Nu cred ca e chiar atat de simplu
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
nu se pote monta asa ceva ulterior. presupune schimbarea intregii instalatii electrice, exista senzori in plus, un pseudogiroscop in centrul masinii, senzori pe coloana de directie, .... . este un sistem complex care functioneaza impreuna cu abs-ul, ebd-ul ...
in al doilea rand chiar daca gasesti o masina de pe care sa iei toate aceste echipamente cine le monteaza ? nu se baga nici o reprezentanta la asa ceva. singura solutie daca vrei neaparat asa ceva este sa o vinzi si sa cumperi o masina cu vsc. si nu e un sistem care se activeaza in curbe sau la viteze mari... e un sistem care este tot timpul activ de nu's cate ori pe secunda masoara parametrii si daca masina nu respecta traiectoria coloanei de directie intervine |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
cele ce nu vin cu VSC nu mai poti face nik
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
corolla sol 2002 decembrie 1.6 vvt-i are vsc ?
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| controlul, stabilitatii, vsc |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|