Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Avensis > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

volanta avensis 2003?

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2010, 15:38 PM   #1
DIMENYDARIUS
Junior Member

Default volanta avensis 2003?

Buna!

Stie cineva ce fel de volanta are AVENSIS 2,0 D4D fabr. 08.2003.Vreau sa-mi schimb kitul de ambreiaj si nu stiu daca trebuie sa iau si volanta.

Va multumesc!
DIMENYDARIUS is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 16:44 PM   #2
Legionaru'
Senior Member

Legionaru''s Avatar

Salut!
Ai aici un kit/superkit de ambreiaj si volanta.
http://www.be.aisin-europe.com/uk/se...&date_fin=2009
Legionaru' is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 19:04 PM   #3
DIMENYDARIUS
Junior Member

Default pret

Mersi. Dar ce pret are?
Old 01-17-2011, 19:39 PM   #4
zeus
Senior Member

800 de euro
zeus is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 05:52 AM   #5
Legionaru'
Senior Member

Legionaru''s Avatar

Nu stiu ce pret are.
Ia codurile de pe site si intreaba la un magazin care importa piese auto.
Legionaru' is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 14:37 PM   #6
DIMENYDARIUS
Junior Member

Default Kit volanta

Am citit pe acest site ca exista kit de conversie volanta dubla in volanta simpla. Exista asa ceva? Am cutat pe ebay.uk si am vazut acolo acest kit la 240 lire.Vreau sa vad si o parere de la voi.
Old 01-18-2011, 15:27 PM   #7
Tudor Catalin
Senior Member

Quote:
Originally Posted by DIMENYDARIUS View Post
Am citit pe acest site ca exista kit de conversie volanta dubla in volanta simpla. Exista asa ceva? Am cutat pe ebay.uk si am vazut acolo acest kit la 240 lire.Vreau sa vad si o parere de la voi.
Esti sigur ca trebuie schimbata si volanta?
Daca esti totusi nevoit sa o schimbi, cauta intai tot una dubla, poti gasi la dezmembrari la un pret bun
Merge si simpla, dar o sa dispara din elasticitatea ambreiajului, care se va cupla putin mai dur, chiar o uzura putin mai rapida a lui.
Old 01-18-2011, 16:32 PM   #8
comentator
Member

Quote:
Originally Posted by DIMENYDARIUS View Post
Buna!

Stie cineva ce fel de volanta are AVENSIS 2,0 D4D fabr. 08.2003.Vreau sa-mi schimb kitul de ambreiaj si nu stiu daca trebuie sa iau si volanta.

Va multumesc!
Volanta este dubla... daca este defecta se simte o vibratie puternica in pedala de ambreiaj...pur si simplu bate in pedala! Daca atunci cand da cutia si ambreiajul jos constati totusi ca nu mai are elasticitate, schimb-o!
Am vazut ca ti s-a spus ca poti pune volanta simpla...nici sa nu te gandesti la asta!!! Urmarile pot fi catastrofale pentru motor sau pentru cutie...depinde care cedeaza primul!!! Neavand disc cu arc si nici volanta cu arc cine crezi ca preia socul debraierii? gandeste-te si la faptul ca motorul pe benzina are cuplul mult mai mic decat cel diesel. Cu siguranta cine te sfatuieste sa pui volanta simpla, nu a vazut niciodata o volanta dubla desfacutaNu vreau sa-ti spun ca exact un motor 1CD ca al tau s-a facut praf din cauza volantei...arbore motor rupt! Asa ca nu risca! Parere personala!
comentator is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 17:59 PM   #9
DIMENYDARIUS
Junior Member

Default Mersi

Va multumesc de sfat. O sa vad cand desface ambreiajul daca trebuie schimbata si volanta. Masina mea are 173000 de km si eu am luat-o la 172000 si nici nu stiu daca propietarul anterior a schimbat ambreiajul, dar cred ca nu deoarece a inceput sa-mi patineze si merge greu. Va multumesc de sfaturi.
Old 01-19-2011, 15:29 PM   #10
Tudor Catalin
Senior Member

Quote:
Originally Posted by comentator View Post
Volanta este dubla... daca este defecta se simte o vibratie puternica in pedala de ambreiaj...pur si simplu bate in pedala! Daca atunci cand da cutia si ambreiajul jos constati totusi ca nu mai are elasticitate, schimb-o!
Am vazut ca ti s-a spus ca poti pune volanta simpla...nici sa nu te gandesti la asta!!! Urmarile pot fi catastrofale pentru motor sau pentru cutie...depinde care cedeaza primul!!! Neavand disc cu arc si nici volanta cu arc cine crezi ca preia socul debraierii? gandeste-te si la faptul ca motorul pe benzina are cuplul mult mai mic decat cel diesel. Cu siguranta cine te sfatuieste sa pui volanta simpla, nu a vazut niciodata o volanta dubla desfacutaNu vreau sa-ti spun ca exact un motor 1CD ca al tau s-a facut praf din cauza volantei...arbore motor rupt! Asa ca nu risca! Parere personala!
Sunt foarte multi cu motoare diesel care au schimbat volanta dubla, dar si cu ambreiaj, folosind un kit de conversie care are discul cu arculete unde practic socurile sunt preluate de placa in loc de volanta
Este adevarat ca exista riscul mentionat de tine mai sus, dar el depinde de kitul folosit, de calitatea montajului si de stilul de condus

Reply

Tags
2003, avensis, volanta

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules