|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
fac un nou topic, desi poate s-a mai discutat despre anumite probleme.
la revizie si atunci cand am cumparat ulei pentru 2.0 d4-d la service mi-au vandut 15w40 in carte scrie clar 15w30. stiu, s-a mai discutat. nu mi-as fi facut probleme daca nu as fi ridicat joja azi , la 6000 km dupa revizie. uleiul era la jumatate. este vorba de celebrul ulei toyota (mobil cred in spatele etichetei ) 15w40. cu uleiul original, cu care am primit masina, cred 15w30 acest consum de jumatate de joja a fost echivalent cu de 2.5 ori mai multi km, exact acelasi stil de condus. nu cumva din cauza uleiului care nu este cel specificat. am o vaga banuiala ca in serivice s-a ales un ulei cat de cat echivalent cu majoritatea motorizarilor, ca sa se simplifice lucrurile. sa zicem ca nu asta ar fi problema, dar m-au uitat pe bidonul de ulei, din care am completat azi. are indicativ ACEA B2/C2, cu totul altul decat ACEA B1. nu conteaza numai cat e in spatele si in fata W-ului (15w30), ci si acest indicator ACEA. ar mai fi un lucru, m-am tot uitat in carte si vad ca la motorul 2.0 d4-d exista 3 modele, cu 2 tipuri de ulei: ADE150L-AEFNYW - ulei ACEA B1 ADE150R-AEFNYW* - ulei ACEA B1 ADE150L-AEFNXW* - ulei ACEA C2 in talon si in cartea de identitate la model apare ADE 150 E, care nu prea exista, pe factura apare 150L, care o fi dintre ele ??? cum pot afla ? stie cineva. In viitor cred voi renunta la "uleiul Toyota", voi pune Mobil 1 ESP 15w30 full-sint, dar treb sa stiu ce indicator ACEA imi trebuie off topic. am mers cu un dizal inainte de schimb de ulei si dupa ce am pus Mobil 1 ESP, sunt inca mirat de cat de mult s-a atenuat zgomotul cloncanit specific dizal, dupa. poate ma ajuta cineva, voi posta si paginile din manual in care apar aceste modele de d4d |
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
Last edited by eolian; 11-22-2008 at 13:55 PM. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
am gresit eolian, am gandeam la 5w30 si am scris 15
despre 5w30 vorbeam, a fost o eroare a mea, nu sunt incepator in ale motoarelor pot sa iti dau exemple cu cel putin 3 uliuri sintetice, pentru 3 motoare diferite, toate 5w30, dar pentru care constructorul spune la unul ACEA B1, la altul ACEA B4, al altul A3. Din discutia cu un ing.auto am inteles ca aceste standarde se aplica uleiurilor diferite, deci exista diferente de tip de ulei chiar daca este aceeasi vascozitate si aceeasi temperatura de lucru eu am aceasta nedumerire, pentru ca nu vreau decat sa pun exact uleiul pe care mi-l recomanda cartea. si nu este 5w40 Last edited by David; 11-22-2008 at 19:34 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Poti citi aici cate ceva despre uleiuri:http://www.incepator.ro/tehnice/ulei_auto.asp
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
multumesc Eolian in legatura cu standardele API pentru diesel
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
David, Pana la urma de care ulei iti pui?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
cred ca acesta :http://www.amiauto.ro/product--ESP_Formula_5W-30.html
as fi pus si ulei toyota, dar cel care scrie in carte si pe care l-am avut in primii 15000, adica 5w30, nu altceva e ff interesant, acum imi consuma ulei , forja nu i-am dat, am mers f frumos cu masina, si asta decand am facut revizia si mi-au pus 5w40. si am mai auzit de oameni care se plangeau de acelasi lucru |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
noa bun... poi atunci o sa fiu atent ce ulei o sa-mi puna la revizia de 15 mii... Dupa revizia de 15 mii zici ca o inceput consumu de ulei?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
da, dupa.cand mi-au pus 5w40
si culmea nu m-amdat la ea, nu am forjat-o nu i-am facut nimic. si in primii 15 mii a consumat, dar nu asa de tare ca sa completez |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Acum am sosit de la revizia de 15000 mie mi-au pus Castrol SLX Professional (5W30)
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| 1adftv, coduri, d4d, motor, pentru, ulei |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|