|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Buna ziua tuturor.
Am si eu niste nelamuriri legate de uleiul folosit la Toyota Corolla E15(2007), motorina 1.4 D4d, si poate am noroc sa ma lumineze si pe mine cineva ![]() Am iesit de curand din garantie, si as dori sa nu mai apelez la serviciile reprezentantelor pentru schimbul de ulei. Cum pana acum, reprezentanta a folosit un ulei Castrol SLX Proffesional 5W-30, ma gandeam sa raman la acesta, numai ca din pacate Castrol nu il mai fabrica. Castrol in schimb a scos alte 2 tipuri de ulei cu specificatia 5W-30(Edge si Powerflow) din care unul pare a fi potrivit pentru masina mea: 1.) Castrol Edge 5W-30 cu aprobarile: - ACEA B3, C3 - VW 504 00/ 507 00 - MB-Approval 229.51 Ca alternativa de marca ar mai fi si Mobil One, la care am identificat urmatorul ulei: Mobil 1 ESP Formula 5W-30, cu urmatoarele aprobari: - ACEA C2/C3, A3/B3/B4 ; - ACEA (Meets Engine Test Requirements) A5/B5; - API (Meets Engine Test Requirements) SL/SM; - API CF; In cartea masinii, pentru motorul 1ND-TV 1.4 motorina se recomanda folosirea unui ulei 5W-30 cu specificatiile: -ACEA B1, API CF-4 sau CF; pot folosi si altele dar acestea sunt cele recomandate. Din cele 2 de mai sus, mie Mobil One-ul imi pare parca mai aproape de specificatiile din carte, si parca spre el as inclina. De unde vine si urmatoarea intrebare: Daca pe un ulei scrie, spre ex., specificatia de ACEA A3/B3, aceasta "include"/"suprascrie" si specificatia ACEA B1, adica... este macar la fel de bun? Va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Eu am folosit varianta de la Mobil 1 pe care ai amintit-o si tu si este perfect. Eu il recomand.
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| corolla, d4d, ulei |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|