|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Buna ziua,
Comand o Corolla 1.6 cu M/M in august si sunt siderat de parerile pro si contra ale unor utilizatori de pe afara. As dori niste opinii avizate, nu din teorie ci din experienta proprie. Multumesc, |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Buna , eu am o corolla verso 1.8 sol mmt doar de 3 luni (5700 km)
Pe scurt , pentru mine cutia de viteze este perfecta! Desigur , pana sa imi vina masina , dupa ce am citit parerile contra ale celor din usa si anglia despre cutie m-am cam alarmat ; treaba e ca ei se dadeau jos de pe o cutie automata si doreau de la cutia mm acelasi lucru ; cutia asta e cu totul altfel ,defapt e o cutie de viteze manuala , deci trebuie condusa exact ca o cutie manuala , adica : 1 sa ai talpa piciorului usoara 2 la semafor o scoti din viteza 3 la schimbarea vitezei ridici usor pedala de acceleratie Sper sa nu ti se para greu toate astea , crede-ma , le ai in sange daca te dai jos de pe o cutie manuala . mie mi-a trebuit o zi sa ma obisnuiesc cu masina ( cutia de viteze ) Cutia e ste perfecta pentru mine , daca vreau sa conduc batraneste , ma intelege si schimba repede , la 50 km/ ora si 1400 rpm sunt in a 5-a , daca vreau sa ma iau la intrecere la semafor cu o motocicleta (si chiar o fac ) schimba tarziu pe la 5800 rpm .In plus mai pune sport economic (se) care deja e un vis in plus mai pune cutia secventiala care e minunata dar pe care nu o folosesc niciodata sau doar cand ma dau mare sa depasesc in 6-7000 rpm... Deci cutia este foarte buna pentru mine care m-as plictisi sa conduc pentru cativa ani in acelasi stil ``aceeasi masina ``! Sper ca ti-am fost de folos si felicitari pentru masina ! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Multumesc mult pentru explicatii. Mai am insa o intrebare:
de ce trebuie scoasa la semafor din viteza? Asemenea recomandari am auzit si de la vanzatori, dar cand am facut drive test mi s-a parut ca stand pe loc "scoate singura din viteza" nu ramane in viteza ca o cutie automata. Mai mult, m-am uitat pe un "User manual" si acolo nu aminteste niciunde de acest lucru. Daca e asa, atunci si cand esti in trafic jams trebuie sa tot o scoti din viteza? Ce se poate intampla daca o tii doar din frana? Aici mi se pare marele avantaj al cutiei automate. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
da , ai dreptate , dupa 5 secunde de stat pe loc , am si eu impresia ca se decupleaza cumva , intrand in N ,ca atare nu o scot din viteza , dar daca vad ca mai am de stat la semafor mai mult de 15 secunde , atunci mi se pare si mai comod sa o scot in N si sa stau usor cu piciorul pe frana ; in trafic aglomerat insa , nici prin cap nu-mi trece sa schimb in N ; o conduc doar in 1E , mai mult cateodata nici nu e necesar sa apas pe acceleratie , sistemul , odata cu ridicarea piciorului de pe frana cupleaza cutia si inaintezi cu o viteza minima (maneta o uit in E)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Mama ce de probleme tehnice. Sunt deja traumatizat.....
![]() ![]()
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
Multa bafta |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Member
|
Quote:
eu nu am inteles de ce uneori cupleaza si alteori ba, cand ridici piciorul de pe frana.si apropo,in R nu ar trebui sa plece "singura" ca atunci cand cuplam E/M? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
Esti sigur ca trebuie reinitializata ? am mai multi prieteni care au aceeasi masina si la fel merge Mi-e sincer nu mi-ar place sa plece cand iau piciorul de pe frana |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Uite aici cateva sfaturi:
http://www.forumtoyota.ro/transmisia...465.html?t=465 |